Cosplay - DayZ

2014. július 15.
45.8431
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Hazánkban is beállt egy szintre a Anime és Comic, no meg sorozat és gémermánia.



Cosplay - DayZ - 1. kép


Van egy masszív réteg, aki fanatikus szinten rajong sorozatokért, játékokért, rájuk függ, -feszül, ha a rajongásuk tárgya "on air" azaz éppen fut akkor nagyon nehéz huzamosabb ideig eltávolodni velük az adott témától.

Ezeknek a rajongói bázisoknak van egy rétege: a Cosplayesek.
A cosplay jelentése Costume Play, azaz jelmezes játék, szerepjáték.

Aki CP-zik az azonosul a karakterrel, akiért rajong, vagy azzal az eszmével, korszakkal, atmoszférával amiért rajong. Sokan megvetik azokat, akik annak ellenére cp-znek, hogy alkatilag alkalmasak lennének rá a társadalom szerint.


Cosplay - DayZ - 3. kép


Én ebben a témában a középutat vallom.
Azaz.

Ha valaki szeret egy karaktert, tiszteletben is tartja, és nem öltözik be neki, ha abszolút nem illik hozzá, de ha mégis, felkészül a negatív véleményekre is, eközben nem provokatív módon cosplayezik. A másik oldal, aki egy cosplayt csupán a viselője alkata alapján ítél meg, az nem való normális emberek közé.

Nos, egy ideje én is gyűjtögetek egy jelmezt, mégpedig a DayZ világához kapcsolódót. Szerencsém van, hisz zombi apokalipszis túlélő akárki lehet, nem "kötelező" a kommandós termet.
A DayZ-nek van pár nagyon jellegzetes és a közösség által is felkapott eszköze, például a gázálarc az AKM (vagy M! ) karabély és a Heinz Bab konzerv... :D


Cosplay - DayZ - 2. kép



Az M10-es katonai gázálarcot Pestről hozattam egy kedves barátommal, aki egy military boltban intézte nekem potom 1500 magyar pénzért. Ez egy lejárt gázálarc a vegyi szűrője már nem használható a porszűrő még talán, de nyílván nem fogom éles helyzetben kipróbálni, de a célnak megfelel, hisz ezen kívül hibátlan állapotban van.

Az AKM gépkarabély esetemben egy döglött Ak 47-es rugós airsoft fegyver. Rákötöttem pár zöld mintás pólódarabot, későbbiekben lehet, majd megnyúzom kicsit (ledobálom a kavicsbányába ilyesmi). Oldalfegyver egy szintén hibás Beretta m92-es.


Cosplay - DayZ - 4. kép



A ruházat az otthoni ruhatárból lett összeszedve, adunk az autentikus dolgokra, egy khaki színű (azt hiszem ez az) tolldzseki, egy homokszínű lecsatolható szárú gatya, no meg a GC shopból beszerzett Alienes fejkendő(mer az NAGYON badass!!! :D ).

A hátizsák egy orosz mintára készült régebben vett katonai/túra zsák.

Csak fel kell öltözni, kell keresni valami leroggyantabb helyett és meg is van a feeling... :D
Miskolcon csaknem mindenhol van valami lepukkant hely szóval tiszta Z Apokalipszis...

A konzerveket a TESÓ kereskedőház biztosította.

Miért öltözök be és fetrengek a dudvában? Mert így egy kicsit érezni vélem a DayZ hangulatát. A feszültséget. Azt hogy csak magamra számíthatok stb, stb.

És a valódi gázálarc nyomasztó szorítása eszembe juttatja, hogy van, ami jó ha csupán a képernyőn történik meg.


Cosplay - DayZ - 6. kép



A képeket egy jó barátom lőtte, én pedig javítgattam rajta PS-sel kicsit, zokni színe , kisebb ruhaigazítások , de az alapkoncepcióba nem nyúltam bele.
Rövid blog sok képpel, remélem ízlett?:D
Pacsi! :D Tessék itt egy kis kukorica!

Cosplay - DayZ - 5. kép


20 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

Azer11

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

Látom a taktikát: Megeszed a puskát és a pisztolyt, és ha rád támad egy zombi, az alienes fejkendővel elijeszted, majd megdobálod konzervvel!! Ugye jól látom át mester? röhögő smiley
Egyébként nagyon epic, csinálni kellene egy DAY Z Paintball-túlélő versenyt röhögő smiley

válasz erre

csirkee

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley ez nagyon jóóó

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

Neurotic

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

Nem kell a konzervhez konzervnyitó. Hát hogy fognak téged megölni így egy konzervnyitóért he? mosolygó smiley Egyébként nagyon jó lett. Már csak össze kell szedni pár zombi cosplayest és akár lehet mozgóképet is rögzíteni röhögő smiley

válasz erre

italianman

10 éve, 6 hónapja és 15 napja

Király nagyon!+ kacsintó smiley

válasz erre

rDAVE

10 éve, 6 hónapja és 16 napja

Jé, egy plusz kép, a másodikat még nem láttam. röhögő smiley Csak azt tudom mondani, mint korábban: Király képek! röhögő smiley

válasz erre

WillThaWheel

10 éve, 6 hónapja és 16 napja

Mekkora királyság már!!! röhögő smiley röhögő smiley Jómagam is imádom a cosplayt, ez meg egy nagyon szép megvalósítás. Grat! kacsintó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja