Cabal(általános tudnivalok : kaszok- skillek)

2010. június 12.
54.5511
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
  Shadow profilja, adatai
Shadow
Cabal



Nos hát Cabal :D ez egy MMORPG (online szerepjáték a gyengébbek kedvéért :D) a cabal egy nagyon jo mmorpg amivel én személy szerint baromira sokat játszottam és szinte már mindent tudok benne.
A skillek fajta skill tipus van:
-Sword (egyértelmüen a közeli kardal való támadások (buffok&támadó képességek(skill's))
-Magic (ez a varázsláááás ( úúúúúúú :O ) (buff&támadó képességek)
-Upgrade (az upgrade skillekben a passiv skillek vannak)
-Special (a special-ban mutagatásokat :D és ien alap funkciókat mint pl.: leülés, normális támadás, drop felszedése a földröl ééés a kasztunk különleges képességeit találhatjuk ezeket a lv uping questekel(küldetésekkel) érhetjük el amik 10szintenként vannak (pl.: lvl10-en ha csinálod a jutalmad természetesen alz(pénz) exp(experience pont = tapasztalat pont (amiért fejlödhetünk vágod)) és a különleges skill ez esetben (lvl10-en) az aura módot kapjuk meg az aura mód bonus attackot, magic attackot, defense-et és még iesmiket ad amiktöl jóval erösebbek lehetünk kb ugy 80másodpercre ha jol emlékszem. Áááám eze a skill SP-be kerül (Special point) ezt 2 fajta módon szerezhetjük meg 1, támadunk szörnyeket (mobokat) és ezáltal a sebzésen ként növelödik (elég lassan) VAGY táncal xD igen táncal (vagy /dance vagy Special-ban kikeressük) ezzel elég gyorsan gyarapodik az sp-nk


A játékban 4fajta kaszt közül választhatunt:
-Blader (Sword)
-Wizard (Magic)
-Force Blader (Sword&Magic)
-Force Archer (Magic)
-Force Shielder (Sword&Magic)
-Warrior (Sword)


#kep1#Blader:
Általános Ruha tipus: Martial
Karakter kezdési pont: Desert Scream (DS)
Sword skillekel megy ez természetes :D
A Blader kaszt 2kardal megy és ezekböl is választhatunk hogy Katana vagy Blade-el megyünk a Katana egy szemcsényivel több magic attackot és kevesebb attack-ot ad de viszont olcsobb mint a blade.0Általában jobban megkiméli ezért a pénzünket hiszen 1attack nemszámit nagyon annyit amikor pl katana attack pontjai kb 80 a blade-é pedig 81 :D
A blader kasztnak jók az AoE skilljei (tömegbeható képességei) sok deffense rate, attack rate-ye van ami igaz hogy PvP-ben nagyon nem de PvE-ben nagyonis hasznos :D .
A bladerek közül nagyszinten is 2fajtát csinálhatunk(manuálisan nem kasztváltás) a heavy blader (armor suitban megy és ezért elég jo PvP-re) vagy light Blader (martial suitban megy, ez pedig PvE-re kiváló)


Cabal(általános tudnivalok : kaszok- skillek) - 2. kép

Wizard:
Általános Ruha tipus: Martial
Karakter kezdési pont: Desert Scream (DS)
Magic skilleket használ
A Wizardnak 2orbja van ami nagyban erösiti a mágikus támadásokat(egy régi patchben megoldották hogy az egyik kezén a karakternek egy Staff legyen ami minden orbnál máshogy néz ki).
A Wizardnak sok Stun(széditö :D) skillje van valamint nagyobb levelbe hejt kapnak a support(támogató) skillek is.
Jó erös magic skillei vannak amik persze jolis stunnolnak(széditenek) bár a wizardnak kevés a védelme és az élete.
A buffjait akár más playerekre is rárakhatja.(de nem midnegyiket)


Cabal(általános tudnivalok : kaszok- skillek) - 3. kép

Force Blader:
Általános Ruha tipus: Battle
Karakter kezdési pont: Green Despair (GD)
Sword és Magic skillekel is támad
A Force Bladernek 1katanaja és 1 orbja van
A Sword skillekben vannak a támado skillei melyek használatakor még kisebb átkok is rámennek az ellenségre (ezek között vannak nagyon hasznosak és vannak teljesen feleslegesek is)
A Magic skillekben találhatjuk a Buffokat és az Átkokat :D az átkok nagy szinten jok bár igaz hogy mobokra(szörnyekre) nem érdemes rányomni öket csak playerekre azokra viszont nagyon hatásos :D


Cabal(általános tudnivalok : kaszok- skillek) - 4. kép

Force Archer:
Ruha tipus: Battle
Karakter kezdési pont: Green Despair (GD)
Magic skillekel támad
A Force archernek 2kristálya van (az egyik kristály természetesen a bow(íj))
A Force Archernek kétség kivül a leggyorsabb támadási és legmeszebbröl támado skillei vannak bár igaz hogy a skillei gyengék viszont neki a leggyorsabban és ez nagyon hatásos.
Nagylevelben viszont inkább support hero szerintem az archer van heal skillje ami nagyon sokat tölt hiszen 4x belehet nyomni mig a hp potit 1x és ugyanannyit tölt valamint mig elöl támadják a szörnyek a társainkat mi hátulro üthetjük a mobokat.Ezmelett vannak buffjai amiket rárakhat más playerekre. (nem midegyiket)
Viszont az Archer hátránya az hogy valoszinüleg neki van a legkevesebb védelme és a leggyengébb skillei.


Cabal(általános tudnivalok : kaszok- skillek) - 5. kép

Force Shielder:
Általános Ruha tipus: Armor
Karakter kezdési pont: Bloody Ice (BI)
Sword és Magic skilleket használ
A Force Shieldernek Blade valamint Crystal a fegyvere (a crystal természetesen a pajzs)
A Force Shieldernek van a legmagasabb critical rate-ye (a legnagyobb esély a criticalra) hiszen van egy buff-ja magicben ami critical rate és damage-et ad ez pedig a leghasznosabb buffja ezért már kisebb szinten is szinte 40% a critical támadásra az esély.
A Sword skillekben vannak a támado skilleink bár a Force Shieldert 2fajta képpen is megcsinálhatjuk MFS vagy SFS szerint az MFS aza Magic Force Shielder ami magic skillekel megy jo olcsok neki a cuccok viszont alig van képessége és szerintem unalmas :D az SFS na eza Sword Force Shielder ez a normális shielder tehát sword skillekel támad .
A magic skillek között találhatjuk a buffokat. És természetesen a Shielderböl tankot is csinálhatunk.
Tehát a Force Shielder lehet Tank megszorva Criticallal.
Vagy Critical és attackal és crit damage-el megszorva ennek persze nincs annyi védelme mint egy tanknak viszont nagyon eröset üt.
És akár MFS-is lehet aminek nagyon olcson kaphatunk jo cuccokat magic skillekel támad és elég unalmas. (viszont erös)


Cabal(általános tudnivalok : kaszok- skillek) - 6. kép

Warrior:
Általános Ruha tipus: Armor
Karakter kezdési pont: Bloody Ice (BI)
Sword skillekel támad
A Warrior vagy Greatswordel vagy Daikatanaval megy(daikatanaval hülyeség menni mert sokkal kevesebb a sima attack-ja és több a magic attackja valamint több dexterety és int kell hozzá)
A warriornak baromira sok down skille van és down-os buffja is van bár skillei lassuak nagyot ütnek :D
A warriornak jo sok hp-ja valamint attackja van maga a megtestesült Strengh :D csinálhatunk belüle Tankot vagy akár jo erös attackal lévö Warriort a warriorra mondhatjuk azt hogy egy egéssz könnyü karakter.
nemis tudom mittudnék még mondani warriorokrol valoszinüleg semmit :D

Kényelmi funkciok:
Az elözö jo nagy update ban kaphattott a cabak egy uj szép témát mejjel valahogy nincs ott a minden kriksz krakszal összeizélt régi skillista szépen leegyszuerüsitett valamint 12 helyett 24skillt-dolgot potit ki mit akar betenni oda quickbarra sokkal jobban leegyszerüsitették szebb lett a téma a battle modot aurákat szépen jelzi a party rendszer is megujult hiszen hogyha valamit ritka cuccot dob egy mob és valaki felveszi akkor guritani kell a kockával valamint láthatjuk hogyha rákattintunk valakire hogy mekkora a szintje és a buffjait is láthatjuk.
Régen azvolt a baj hogy mehettél és löhetted a kisebb szörnyeket hogy fejlödjön a skilled levele mostviszont csak annyit kell csinálni hogy rákattintasz a tréning bábura benyomod a skillt és lövi normálisan megállás nélkül igy sokkal megkönnyitve a játékosok dolgát.
Ha elakadnánk egy küldetésben megnézhetjük weboldalakon vagy kérdezhetünk meg valakit
Általában a magyarok-magyar klánok a 12-es channelen szoktak lenni

Skill rendszer:
A skill exp-nk ugy fejlödik ha használjuk a skilleket.
na remélem ezt még nemfelejtettem el :D
A skillek rank-ok ba vannak sorolva és mindig amikor átlépünk egyik rankbol a másikba Rank up lessz és kapunk bonus stat pontokat
Rank up fejlödéshez 2dolog kell felkell vinni a skill exp-t maxra valamint megcsinálni a lvluping küldetéseket amik 10lvl enként vannak (tehát ha novice bol átkell lépnünk apprentice-ba és novice 10/11 maxon vagyunk akkor nemelég ez még megkell csinálnunk a lvl 20-as lvluping küldetést éscsak azután lehetnük apprentice. És magában sem elég ha lvl20-as lvl uping küldetést megcsináltad ha Novice 0/11-vagy.

Novice 1-20lvl ig (lehet megváltozott nemtom)
Apprentice 20-30 lvl ig
Regular 30-40 lvl
Expert 40-50lvl
A.Expert 50-60lvl
Master 60-70lvl
A.Master 70-80lvl
G.Master 80-90lvl
Completer 90-100lvl
Transcender 100- lvl
régebben a sword és a magic skill exp külön ment de ez megváltozott még régebben tehát ha támadunk sword skillekel akkor a magic skill exp-is megy fel és forditva

Craft rendszer:
Craftolni akkor tudunk amikor elértük a lvl 50-et és felvettük azt a lvl50-es küldetést amitöl megkapjuk a transumetrünket ebben a questben dönthetjük el hogy milyen fajta cuccokat craftolunk: armor, battle, martial suit, orb-crystal-ring-amulet, sword-katana-greatsword-dikatana
Valamint helyett kapott még a basic craft is amiben különleges italokat craftolhatunk amik egy idöre megnövelik támadásunk védelmünk és egyebek
a craftot felhuzni kisebb levelben kölcséges és épp ezért nemnagyon érdemes csak nagyobb szinten

Map-ok(térképek)(pályák)
Az elsö 3alap térkép Bloody Ice, Desert Scream, Green Despair egy ideig ezeken a pályákon kalandozunk majd késöbb kapunk uj pályákat ahol erösebb szörnyek és ujabb küldetések vannak.

Küldetések:
szinte kifogyhatatlan küldetések vannak hiszen vannak azok a questek amik a történetet viszik elöre és vannak amikben csak ölnünk kell és iesmik.
hogyha megcsinálunk 1-et azokbol a küldetésekböl amik elöre viszik a történetet rögtön utána megkapjuk a következöt ha mégsem akkor fejlödni kell 1kicsit :D a quest rendszer jol megvan csinálva hiszen jelzi azokat a küldetéseket is amiket felvehetünk,megcsináltunk,folyamatban vannak és általában jelzi azt a helyet ahová mennünk kell ha mégsem akkor kérdezzünk meg valakit vagy keresgéljünk.

Cabal online (Europe)
Hivatalos weboldal
Fórum:
Ezen bellül a magyar forum tele leirásokkal tippekel
MMOsite-os weblap (itt megtalálhatunk jol összegyüjtött leirásokat)
Magyar cabalos oldal

A cabal egy ingyen játszhato mmorpg bár adottak prémium tagsági lehetöségek valamit további komolykis dolgok megvásárlása a neten ugyanugy élvezheti az a játékot aki normálisan vagy aki prémiummal játszik.
Tele van egyre ujabb patchekkel javitásokkal ujabb instákkal:D

Mission War
A cabalban nagyobb szinten van lehetöségünk menni Mission warra ahol a nemzetek harcolnak egymás ellen
Procyon Vs. Capella
a kisebb lvl-ben csak annyit csinálnak hogy egymásnak futnak lezuzzák egymást oszt vége
viszont a nagylevelesben 95lvl-töl felfele :D
1órán keresztül bázisokat kell foglalnunk és mitnemondjak nem max30-an mennek hanem több mint 100-an
és nekem például ez a csata tetszett az egéssz játékban a legjobban eddig legalább megérte elfejlödni :D
A missionwar egy napon 6x van 4óránként ha jol emlékszem
1:00 5:00 9:00 13:00 17:00 21:00 (magyar idö szerint)


By: Shadow
Képeket szerválta: Shade

(A KÉPEK ARTWORK-ÖK)
22 hozzászólás

Shade

14 éve, 6 hónapja és 17 napja

Vendég írta:
aham ertem,koszi na de a wari nem is ojan rosz ha kva sokat koltesz ra akkor nagyon eros kari!de ahoz kell nagyon sok zse
Ez is baj, nekem sosem ment a pénz szerzés. röhögő smiley Én wizardot csináltam, ha jók a cuccai kegyetlen jó.

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 17 napja

aham ertem,koszi na de a wari nem is ojan rosz ha kva sokat koltesz ra akkor nagyon eros kari!de ahoz kell nagyon sok zse

válasz erre

Shade

14 éve, 6 hónapja és 18 napja

Vendég írta:
sziasztok lenne egy kerdesem a warikrol hogy helyezem el a str,int es dex pontokat?menyi kell intre meg dexre a tobbit nyomom a str re de az intre es a dexre senki sem tudja hogy pont menyit rakjak,leci ird le koszi,emigy a blog nagyon jo tetszenek az irasok mosolygó smiley
Nos szívem szerint a warior nagyon z@r' target='_blank' rel='nofollow'>sz@r karakter. De a pontokat egyszerű. Mindíg oszd úgy ahogy a ruha vagy fegyver megköveteli, annál tovább ne, aztán ha megvan a legnagyobb ruha akkor onnantól mindíg csak az str-re.

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 18 napja

sziasztok lenne egy kerdesem a warikrol hogy helyezem el a str,int es dex pontokat?menyi kell intre meg dexre a tobbit nyomom a str re de az intre es a dexre senki sem tudja hogy pont menyit rakjak,leci ird le koszi,emigy a blog nagyon jo tetszenek az irasok mosolygó smiley

válasz erre

Shadow

14 éve, 11 hónapja és 24 napja

megcsinálom ezt a jokis blogot és senki se kommentel röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

MMartina

14 éve, 11 hónapja és 26 napja

Tetszik mosolygó smiley

válasz erre

Shade

14 éve, 11 hónapja és 26 napja

Shadow írta:
miaza résté ?röhögő smiley
részéről, csak egyel mellé nyomtam a z melett ott a t.

válasz erre

Shadow

14 éve, 11 hónapja és 26 napja

miaza résté ?röhögő smiley

válasz erre

Shade

14 éve, 11 hónapja és 26 napja

Shadow írta:
áááá Shade tul nagyok a képek röhögő smiley
Mondtam már, hogy nem a mérettel van a baj hanem az aránnyal! Hova figyelsz te amikor a beszélgetések fontosabb réstéről van szó...

válasz erre

Shadow

14 éve, 11 hónapja és 26 napja

áááá Shade tul nagyok a képek röhögő smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja