C-12: Final Resistance

2013. július 08.
41.3101
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Marduk profilja, adatai
Marduk
Nekem ez volt az első olyan sci-fis élményem, ahol földönkívüliekkel kellett harcolni. Míg másoknak az Alien és a Predator, addig nekem ez. :) Ez szintén egy kevésbé ismert játék. Bevezetésképp a játékot a SCE Studio Cambridge fejlesztette, és a Sony Computer Entertainment adta ki 2001 április 6-án Európában, majd 2002 július 22-én Észak-Amerikában is megjelent. Csak Playstationre jelent meg, viszont szerintem már PC-s átiratok is készültek róla, mint a retro konzoljátékok nagy részéről. A MediEvil című játékkal Twin Pack-ben jelent meg.






Történet:
A játék a jövőben játszódik (sci-fi szóval ez nem meglepő). Űrlények szállták meg a Földet, és a tervük az, hogy a Föld szénkészletét "learassák", és saját céljukra használják fel. A C-12 a címben erre egy referencia, mert a szén (vegyjele:C, a carbon latin szóból) legstabilabb izotópja a 12-es tömegszámú, amely a kémiában egy viszonyítási pont, de ezt majd máskor. :D A játék főhőse egy kibernetikai úton felturbózott katona, Riley Vaughan hadnagy. Hősünknek két segítője is van: Grisham ezredes és Dr. Carter, aki a kibernetikai turbókat szerelte fel rá. Egyik ilyen kiegészítő, ami megkönnyíti a harcot hősünknek, egy az űrlények által használt optikai implantátum, amely segítségével könnyedén érzékelheti az ellenségeket, valamint információkat szolgáltathat róluk. Riley Vaughan feladata az ellenállók segítése és az űrlények elleni harc, viszont ez nem lesz egyszerű, mert az űrlények általuk készített kiborgokat. A bevetés egy romos városban kezdődik, ahol első feladata az eltűnt felderítőcsapat felkutatása.





Játékmenet:
A játék egy TPS. Az ellenségekre való célzás egyedi: amikor az ellenfél kellő közelségében van, akkor egy célkereszt jelenik meg rajta, a célkereszt jobboldalán pedig a célpont élete. Ekkor még nem céloz főhősünk rá, viszont egy gomb lenyomásával automatikusan rácéloz, és lehet rá lőni. Lehetőség van FPS nézetbe váltani, viszont ilyenkor nem lehet mozogni, és magunknak kell célozni is. Ez a nézet kicsikét másabb. A jobb felső sarokban, ha rácélzol egy ellenfélre, akkor megjeleníti az állapotát, a távolságot tőled valamint egyéb információkat jelenít meg, ami segíthet a harcban. Ebben a nézetben lehet kiszúrni a játék későbbi szakaszában a földalatti aknákat. A játékban küldetéseket kell teljesíteni, amiket egy külön menüben ír le. Ebben a menüben jelennek meg a különféle cuccok, amiket a játék során felhasználhatsz. Lehetőséged van pajzsot emelni magad köré, ami megvéd mindentől, viszont folyamatosan veszít az energiájából, ha támadás éri.





Pajzsokat a pályán tudsz felszedni, és mindegyik csak egyszer használható, ha kimerül, akkor automatikusan egy másik veszi át a helyét, szóval csak okosan. Ezt azért nem szabad pazarolni, mert lesznek olyan helyzetek, amikor nehéztüzérséggel kell szembenézni, vagy rengetegen vannak az ellenfelek, és könnyedén szitává lőnek. Lehetőséged van pajzscserére is, viszont ekkor az a pajzs elveszik. Ez úgy érhető el, hogy a pajzsgombot gyorsan egymás után lenyomod párszor. A játék jelenlegi állását a pályákon lévő forgó, zöld hengereknél tudod elmenteni. Bele kell menni a hengerbe, és egy gomb lenyomásával (a képernyő alján jelzi, hogy melyik gomb) elmenthető az állás.





Nos ennyi lenne az ismertető. Elnézést a pontatlanságért néhol, csak a játékkal már egy jó ideje nem játszottam, és egyes dolgokra nem emlékszek pontosan. :) Viszont szerintem nagyon jól megvan oldva az irányítás és a játékmenet, szóval ezzel nem lesz probléma a játék során.
9 hozzászólás

Tibee984

11 éve, 7 hónapja és 5 napja

Én is toltam vele rendesen röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

Mennyivel jobbak voltak ezek a játékok... Lekötöttek napokig volt hogy hetekig is... Nem ilyen szkriptelt ****ok voltak mint a mostaniak.

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 22 napja

ez nekem kell

válasz erre

Marduk

11 éve, 7 hónapja és 22 napja

Vendég írta:
Grafika milyen **** volt de hogy imádtam!!!röhögő smiley
Hát nem mai játék, akkoriban ez a grafika jónak számított röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 22 napja

Grafika milyen **** volt de hogy imádtam!!!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 23 napja

Én meg nem ismertem!meglepett smiley Na emulátor ON!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 23 napja

Imádtam ezt a játékot (is)!mosolygó smiley

válasz erre

Yanez

11 éve, 7 hónapja és 23 napja

Hát ez valahogyan kimaradt, még a címére sem emlékszem szomorú smiley De biztos nagyon jó játék!

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 23 napja

Van egy komoly retro hanagulata!mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja