Boy Wonder - Csodagyerek (2010)filmbeszámoló

2013. szeptember 27.
43.9711
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
PaulMarloW profilja, adatai
PaulMarloW
A 2010. év két beton kemény szuperhősös mozival is kecsegtetett (Kick-Ass,Iron Man 2) de volt köztük egy amit a nagyközönség tekintete figyelmen kívül hagyott.Ez volt a Boy Wonder.




A magyar köztudatba Csodagyerekként próbált volna érvényesülni a Michael Morrissey által írt és rendezett alkotás ami számomra is csak 2 hónappal ezelőtt vált ismerté.

Hogy miért is írtam azt hogy ez egy szuperhősös film?
Nos, talán az egész filmnek alapot adó háttértörténet miatt:
Sean Donovan már gyerekkorában megtapasztalja hogy az élet nem habos torta és pudingos palacsinta mivel egy rablótámadás következtében elveszti édesanyját majd lelkileg összetörve édesapjára marad akivel már édesanyja halála előtt sem volt jó a viszonya.
Évekkel később tizenhét évesen viszi tovább a film a történetet ahol a nyughatatlan Sean a maga módján próbálja megkeresni anyja gyilkosát és ezalatt igazságot szolgáltat, éjszaka a várost járja hogy segítsen azokon kik nem tudják megvédeni magukat a rájuk leselkedő veszélytől.

A film szuperhős jellege itt el is vész szóval aki azt várja hogy egy srác különböző akrobatikus mutatványokkal rudakon ugrálva veri ki a csúnya rosszfiúk fogát az felejtse el ezt a filmet.


Boy Wonder - Csodagyerek (2010)filmbeszámoló - 2. kép

Számomra a film inkább a dráma műfajába sorolható aminek mondhatni jellegzetes monotonitását pár akciójelenet szakítja meg.
A színészek sem igen ismertek a mái napig de ez se csorbítja a mű tökéletességét.A nagyon sötét atmoszféra és néhol megdöbbentő jelenetek a film végére egy olyan képet mutat a néző (most speciel ez én vagyok) felé ami után elgondolkozik az őt körülvevő világról és annak működéséről,hogy akármennyire is nem 21. századi módi de néha nagyon is helyt állnának a régi felfogás adta szabályok és talán arról hogy az igazságügy néha annyira bűnös mint az akit elítél.

A filmet csak azoknak ajánlom akik szeretnek eltöprengni azután amit láttak és nem csak a popcorn filmeket szeretik. Tökéletes cucc ha esetleg így hétvége közeledtével ha otthon vagy és filmet akarsz nézni.

Kíváncsian várom a Ti véleményeteket is a filmről, ha már láttátok vagy megnéztétek az ajánlatom után.Vannak még ilyen kevésbé ismert de véleményem szerint jó filmek amik megérnének egy misét.Ha akarjátok később is írok ilyenekről. :)
7 hozzászólás

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 8 napja

Uhh ezt meg kell néznem!meglepett smiley Még nem láttam és nem is hallottam róla!mosolygó smiley

válasz erre

PaulMarloW

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

mrxten írta:
hát én elkezdtem, de 20 perc után kuka lett a sorsa
nem jött be
Azt nem írtam emberek hogy: FELIRATOSAN nézzétek. A szinkron nagyon elvan cseszve. röhögő smiley

Én adnék még egy esélyt azért neki..én is untam az elején de aztán egyre jobban bevonzottak a srác alakításai, és a vége...nem azt várná az ember, meg gondolkozni kell erősen hogy miért is úgy történtek a dolgok ahogy.

röhögő smiley

válasz erre

Nathria

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

Erre ránézek, jónak tűnik.

válasz erre

kpal

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

Iron Man 2. mosolygó smiley

válasz erre

mrxten

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

hát én elkezdtem, de 20 perc után kuka lett a sorsa
nem jött be

válasz erre

marco

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

Én is. Nekem ez kimaradt.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

 

kapcsolódó tartalmak

A csodagyerek

A csodagyerek

legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja