Bomber-Man Mega

2013. május 01.
41.8321
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
Akad itt valaki, aki véletlenül nem hallott a Bomber Man játéksorozatról? Ha esetleg igen, azt mindenképp orvosolni kell... :)

Jelenlegi blogomban a széria egyik tagját, a köztudomás szerint Mega Bomberman, ám a Sega Genesis listáján Bomber-Man Mega címmel felvértezett részről olvashattok. A szóban forgó játék eredetileg PC-Engine-ra jelent meg 1993-ban Bomberman '94 címmel, majd egy évvel később, 1994-ben megjelent Sega Mega Drive-ra és Genesis-re. Jóval később kiadták Virtual Console-ra (japán megjelenés: 2006, PAL és NA megjelenés: 2009), PlayStation Network-re (japán: 2009, NA: 2011), illetve Windows Mobile-ra is (2009). A PCE-s változatot a Hudson Soft készítette, a Mega Drive/Genesis változatnál pedig a Westone is közreműködött. A kiadók közé tartozik szintén a Hudson Soft, de természetesen a jól ismert Sega sem maradhatott ki a buliból. Eme írásban a Sega Genesis változatot ismerhetitek meg.

Bomber-Man Mega - 1. kép


A történet egyszerű: a Bomber Planet lakói békességben éldegéltek, akiket öt úgynevezett "szellem" védett. A békés élet megszűnik, amint a gonosz Bagular és robotcsapata behatol Bomber Planet-re. A mágikus kövek szelleme megszűnik, a kövek több darabra törnek és szétszóródnak, ugyanekkor Bomber Planet is öt részre osztódik fel. Itt jön képbe a játék jól ismert főszereplője, Bomber Man, aki összeszedi a mágikus köveket, valamint megmenti és helyreállítja Bomber Planetet is.

Bomber-Man Mega - 2. kép


Hat darab területen kell keresztülmennünk a játékmenet során: egy dzsungelen, egy vulkánon, egy tengeren, egy kísértetkastélyban, egy jeges pályán, valamint Bagular pályáin. A game nem tér el a jól megszokott Bomber Man-ektől itt sem: bombákkal kell leküzdenünk ellenfeleinket, a játék pedig időre megy. Az egyszerűbb ellenfeleket elég egyszer megsebezni, ám akadnak olyanok is, akiket kétszer kell. A játékból nem hiányozhatnak a bossok sem: mindegyik főbb terület végigjátszása után egy-egy főellenfél vár bennünket, leküzdésük pedig egyre nehezebbé válik.

Bomber-Man Mega - 3. kép


Ahhoz, hogy megszerezzük a szétszórt kövek darabjait, fel kell robbantanunk bizonyos mennyiségű, kulcsszerepű kristálygömböt. Ezen gömbök mennyisége egyre több lesz, ahogy a pályák nehézsége, mérete és végigjátszhatóságának hossza is csak bővül.
Több leírás azt említi, hogy ez az első Bomberman játék, ahol (White) Bomberman modernebb külsőt kapott, mint elődei.

Bomber-Man Mega - 4. kép


A pályák igen nagy részét a különböző kinézetű, felrobbantható elemek töltik ki, ilyenek például a Jammin Jungle pályákon a sárga virágok, a tengeres pályán a halas konzervdobozok, vagy a jeges pályákon a hóbuckák, de ezt még sorolhatnám tovább. Ezen felrobbantható dolgok alatt olyan elemeket szedhetsz fel, melyek fejlesztik a karakteredet. Ezen kívül még egy olyan tárgyat is kirobbanthatunk, amit ha felszedünk, felpattanunk egy kengurura.

Bomber-Man Mega - 5. kép


Több színű kenguruval találkozunk, mindegyiknek más képessége van, a zöld színű például villámgyorsan az út egyik feléről a másikba tud jutni (ha megnyomjuk a megfelelő gombot, mert magától normál sebességgel halad), a lila kenguru pedig ugrani tud, de ezen kívül még néhány színben fellelhetünk kengurukat (zárójelben megjegyezném, a pink kenguru képességére a mai napig nem jöttem rá, semmi haszna nincs... ez vall a pinkre, na :D)
A kenguruk plusz haszna, hogy ha esetleg megsérülnénk, akkor ők halnak meg helyettünk, afféle bónusz életet is jelentenek.

Bomber-Man Mega - 6. kép


A felszedhető dolgok közé tartoznak az olyan képességek, amelyek segítségével több bombát tehetünk le egyszerre, sorozatban is elhelyezhetünk bombákat, növeli bombánk tűzvonalát, félrerúghatjuk a bombát, át tudunk sétálni a felrobbantható falakon, illetve mi dönthetjük el egy gombnyomással, hogy a bombák mikor robbanjanak fel, de ezzel a listának természetesen koránt sincs vége. Az egyre komolyabb és hasznosabb képességekre csak a későbbi pályákon tehetünk szert.

Bomber-Man Mega - 7. kép


A játék műfaját egyébként egyfajta akciónak nevezik, persze itt nem kell vérre és egyéb durva dolgokra gondolni, a játék nem tartalmaz ilyesféléket. Kétféle módban játszhatunk: a kihívó single player móddal, illetve a battle mode-val, amit használhatunk multiplayerként is, de robotok ellen is játszhatunk. A Genesis változatban négy játékos (vagy robot) játszhat battle mode-ban, míg a PCE-s kiadásban ez a létszám ötre bővül. Ebben a módban csapatokat is létrehozhatunk, az ütközetek számát is meghatározhatjuk, valamint azt, hogy melyik pályán kívánunk játszani. Aki esetleg rászorulna, az a főmenüben találhat egy password menüpontot is.
A leírtakon kívül számos lehetőség rendelkezésünkre áll, ha ez az írás meghozta a kedveteket, ne habozzatok! :)
A fent látható képek SAJÁT kifényképezésűek!
8 hozzászólás

Vendég

11 éve, 9 hónapja és 25 napja

imádom mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 5 napja

Valami emulátorban futtattad vagy van régi konzolod?

válasz erre

Marduk

11 éve, 10 hónapja és 7 napja

Juj, de rég játszottam vele. mosolygó smiley Egyik kedvenc játékom.

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 8 napja

Ezt a verziót nem ismertem de nagyon tetszik!

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 8 napja

KORREKT és nagyon alapos összefoglaló! Respect!

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 8 napja

Imádom az összes verzióját!

válasz erre

marco

11 éve, 10 hónapja és 8 napja

Ejjjjj de komoly kis összefoglaló! Természetesen kesztyűs és lájkolt!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 8 napja

Nagyon király blog!!meglepett smiley Szerettem a bombertmosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja