Blacklight Retribution - f2p FPS

2012. május 13.
48.0671
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Neurotic profilja, adatai
Neurotic
Pár napja hallottam egy ingyenesen játszható fps-ről hát gondoltam kipróbálom. Videók alapján egész jónak tűnt.

/>
Blacklight Retribution - f2p FPS - 1. kép


Nem tudom kinek mond a Perfect World név valamit, elég sok ingyenesen játszható játék fűződik a nevükhöz úgyhogy otthon vannak ebben a műfajban. Nem mellesleg ők követték el a Torchlight-ot is ami mostanában készül második részt kapni.

Alapjába véve én nem vagyok oda az f2p játékokért. Igaz, hogy valamiből nekik is élni kell de nagyon úgy vannak kitalálva, hogy érezd keményen megfizetsz azért ha nem fizetsz.

Blacklight Retribution - f2p FPS - 2. kép


Na de nézzük ezt a Blacklight-ot. Első belépéskor egész meglepődtem, a játék jól néz ki. Elkezdtem futkorászni lövöldözni és az is jól működött. Komolyan mondom sok fizetős játék megirigyelhetné. Amin igazán meglepődtem, hogy hasonlóan a Battlefield 3-hoz itt is találkozni olyannal, hogy a kilőtt tölténynek más a hangja attól függően, hogy hol vagyunk. Egy szó mint száz, a játék nem gagyi.

Blacklight Retribution - f2p FPS - 3. kép


Játékmódokból hozza a kötelezőt King of the hill, deathmatch, team deathmatch, capture the flag és Domination van. Ez utóbbi egy conquest jellegű területfoglalós ahol 3 pontot kell az irányításunk alatt tartani ez kicsit meg lett spékelve egy érdekességgel.

Blacklight Retribution - f2p FPS - 4. kép


Ha a pont mellett állunk akkor ahogy az ilyen játékmódoknál szép lassan elfoglalhatjuk, de meg is hackelhetjük. Itt persze nem kell gondolni semmi durva dologra, egyszerűen annyiról van szó, hogy feldobál sorban nekünk a gép három számot és el kell döntenünk, hogy a középső szám a baloldalival vagy a jobb oldalival egyezik e. Nem egy nagy dolog, de egész jópofa. Ezt a hackelősdit tudjuk használni a pályán lévő ajtók kinyitására vagy épp becsukására. Persze mindenki képes erre mindenféle hókuszpókus nélkül. Viszont elég izgalmas mert közben bármikor ránk támadhat valaki ha nem fedeznek rendesen, vagy egyáltalán nem fedeznek.

Blacklight Retribution - f2p FPS - 5. kép


Egy másik érdekesség, hogy mindenkinek van egy kütyüje amin a falon keresztül lehet látni az ellenfelet. Kicsit fura ötlet, de egész jól működik a gyakorlatban. Van egy töltődési ideje szóval nem használhatjuk állandóan és ha aktiváljuk a fegyverünk nem használható és mire észrevesszük az ellent simán szétlőhet minket úgyhogy figyelni kell mikor használjuk. Okosan kell vele taktikázni mert ha nem jól csináljuk akkor nemhogy haszna nincs, de még rosszul is járunk.

Blacklight Retribution - f2p FPS - 6. kép


Minden pályán találhatók elszórva állomások ahol extra cuccokra költhetjük az aktuális játékban megszerzett pontjainkat. Ilyen dolgok pl az élet töltés a lőszer, de vehetünk itt lángszórót, rakétavetőt vagy ahogy a fentebbi képen látszik hatalmas lépegető páncélt ami fel van szerelve gépágyúval és nehéz löveggel. Ez utóbbi elég kemény de nehezen mozgó jószág. Bár vannak rakéták amiket ha begyújt süvít előre, de ilyenkor a megállás után egy ideig nem tudunk mozogni alapjáraton pedig egy lomha dög. De lőni azt lehet vele elég rendesen.

Blacklight Retribution - f2p FPS - 7. kép


Na de nézzük, hogy mitől is f2p. Ami nagyon durván ki van dolgozva a játékban az a fegyverek személyre szabhatósága. A vázat, a csővégződéseket, a tárat, a puska tust, az irányzékot mind testre lehet szabni. Még kis kulcstartó szerű izét is lehet ráaggatni, hogy pofásabb legyen. Na de ez az ami nincs ingyen.
Amint azt f2p játékokban már megszokhattuk van játékban gyűjthető pont amiket elkölthetünk cuccokra és van valódi pénzért vehető. A kettő között pedig zihernagy különbség, hogy érezd mekkora szívás összeszedni a pontokat és mennyivel egyszerűbb megvenni. A fizetős creditet itt Zen-nek hívják, ez talán nem újdonság azoknak akik már játszottak Perfect World játékkal, a gyűjthető pont pedig GP. Ez persze nehezen gyűlik. Csak, hogy érezzétek egy játékban kb 200 GP-t kapunk átlagban egy fegyver váz pedig kb 5500 GP, de egy egyszerű irányzék is 3000 GP felett van. Persze minden megvehető Zen-ért is. De van olyan cucc is ami 11000 GP.

Blacklight Retribution - f2p FPS - 8. kép


Na de nem kell csüggedni mert cuccokat nem csak venni hanem bérelni is tudunk. Egy napra, esetleg háromra. Ez szerencsére kicsit olcsóbb, 125 GP egy fegyver kiegészítő ami mér kicsit barátibb. De teljesen felszerelt fegyvert is lehet bérelni 200 GP-ért.
Ezen felül ráadásul szintlépések során is kapunk cuccokat amit az admintól kapott e-mailek csatolmányaként kapunk. Ezek túlnyomó részt csak bérelhető cuccok de pl kis kulcstartókat valamiért hozzám vágtak párat örökbe. Bérelhető cuccokból is megborít rendesen. Persze ez lehet csak az elején van, hogy behúzzák az embert, de én jelenleg nem érzem úgy, hogy bármit vennem kéne.
Alapjáraton kapunk egy puskát és egy pisztolyt amit szerencsére nem kell bérelnünk. Az alap puska elég jól használható.
Ha már szóba került a szintlépés így oldhatunk fel új cuccokat is, ha előbb szeretnénk valamit megvenni mint azt a szintünk engedné azt megtehetjük Zen fejében.
Lehet venni még cipőt, mellényt és minden ad valamit a játékhoz, kaphatunk több életet esetleg nagyobb mozgási sebességet tőlük. Megszerzett trófeáinkból pedig a mellkasunkra pakolhatunk egyet.

Maga a játék elég futurisztikus, a HUD pedig kísértetiesen hasonlít a Crysis-ra. Kicsit a sisakunk is úgy működik mint egy számítógép, van gránát amitől pl kékhalál szerű valamit kaphatunk egy pillanagra, de találkoztam olyan zavaróval is ami egy területet leárnyékol és programhibát látunk ha arra nézünk, ötletes.

Összességében ez egy egész jól sikerült fps. Ha nem bánjuk, hogy nagyon lassan haladunk és azt sem, hogy nem színezhetjük hupirózsaszínre a mordályunkat megúszhatjuk pénzköltés nélkül. Szerintem a bérelhető, vagy kapott cuccokkal el lehet szórakozni amíg összegyűlik a kedvencünkre való több tízezres summa. Talán kicsit unalmas lesz ez a gyűjtögetős rész egyeseknek, de akik szeretnek izzadni cuccok szerzése közben azok rendesen odatehetik magukat.

Végezetül itt a játék linkje:
http://blacklight.perfectworld.com/

Ti játszottatok már vele? Nektek hogy tetszett?
17 hozzászólás

Neurotic

12 éve, 10 hónapja és 25 napja

Úgy veszem észre itt annyira nem érvényesül az, hogy mindenképpen költened kell különben megszívod. A fejlövés az fejlövés mosolygó smiley
Bár az tény, hogy nagyon jól csinálja a játék azt, hogy a kezedbe ad egy jó kis fegyvert enged vele játszani aztán mikor belejössz már jó lenne megvenni mosolygó smiley Bááár addigra össze is tud jönni rá a pont, főleg ha az ember szeret játszani. Nekem kb megvan az első fegyver váz ára ami annyira azért nem rossz.

Egyébként sokkal jobban számít, hogy mennyire taktikázik és helyezkedik az ember mint az, hogy mivel lősz. Alapból is egész jó fegyvert nyomnak az ember kezébe és ha valakinek nincs kifejezetten kedvenc fegyvere és szereti a változatosságot simán jól működik a fegyver bérlés is.

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 25 napja

megnezem, koszi az ajanlot

válasz erre

marco

12 éve, 10 hónapja és 25 napja

Egy f2p játékot próbáltam ki életemben, a World of Tanks-et. De,ahogy Te is írtad, drasztikus különbségek vannak a fizető és nem fizető júzerek között.

Engem pedig kifejezetten irritál, ha azért lőnek pikkpakk ****rá, mert én nem vagyok akkora madár, hogy ezreket dobáljak egy játékba.

Így ez az a játékfajta, amit - ha csak nem muszáj valamiért kipróbálnom - messze elkerülök.

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 25 napja

Nem rossz kipróbálom

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 25 napja

Elég jónak tűnik, sosem hallottam róla!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja