Beyond the Black Rainbow -A fekete szivárványon túl- bemutató

2015. március 12.
27.2881
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
PaulMarloW profilja, adatai
PaulMarloW
Aki régebben is olvasta már a blogjaimat az észrevehette, hogy az a pár filmes bejegyzésem amit ejtettem sosem egy felkapott filmnek ad helyet.Ez most sem lesz másképp.


A rendező és író Panos Cosmatos a méltán híres George P. Cosmatos fia aki a Rambo második részét és a másik Stallone klasszikust a Kobrát rendezte.Gyerekkorában sűrűn látogatott egy Video Addict nevezetű videotékát, ahol különös módon mindig a horror-szekciót nézegette.A kisfiú a folyamatos elutasítások ellenére minden alkalommal szeretett volna egy horrorfilmet kikölcsönözni ,hogy megnézhesse.A szülői szigor miatt így csak a saját kis fantáziája maradt, ahogy nézegette a filmek borítóját saját maga képzelt az illusztrációk mögé egy történetet.

A fekete szivárványon túl rendezésekor is arra törekedett,hogy ezekből az emlékekből merítsen. Újragondolta azt a filmet ami máshol nem létezett csak az ő elméjében.
1997-ben édesanyja halála után bánatát az alkoholba próbálta folytani,de 2005-ben édesapja távozása után úgy döntött hogy terápiára jár majd úgy gondolta, "öngyógyító" szándékból rendezni fog egy filmet.Így született a Beyond the Black rainbow.



Panos elmondása szerint minden egyes képkockában ott kísérti őt szülei.
Ezt a tényt akár mi is láthatjuk hisz egy olyan filmet hozott össze ami a legtöbb érdeklődőt a vászon/képernyő elé szegezett -csak úgy mint az öreg Cosmatos filmjei- kísérteties és néhol morbid kép világával -édesanyja különös szobrokat készített, az angol nyelvben stílusát experimental art részeként emlegetik-.


Beyond the Black Rainbow -A fekete szivárványon túl- bemutató - 3. kép



A film az Arboria intézetet mutatja be ahol az alapító Dr. Arboria 1960-ban az Új Kor alapelvein keresztül szeretne köztes utat találni a spirituális út és a technológia világa között és egy jobb,boldogabb önképet adni ezzel az embereknek, ahogy ő mondja meg szeretné találni az örökké tartó boldogságot.1980-ban viszont Dr.Arboria átadja a kutatás irányítását segédjének ,Dr.Nyle-nak aki látszólag egy sármos és kedves fiatal orvos legbelül viszont egy pszichopata aki egy különleges képességű lányt tart fogva az Arboria falai közt akit egy eszköz segítségével bénítja és fosztja meg emberfeletti képességétől.A lány minden alkalmat megragad arra -már amikor tudatánál van-, hogy valamilyen úton-módon kijusson az intézetből. Ezen próbálkozások alatt egyre jobban megismeri a körülötte lévő letisztult és sötét világot.


Beyond the Black Rainbow -A fekete szivárványon túl- bemutató - 2. kép



Mint látjátok a film története nem egy komplex darab, de ahogy már olvastátok nem is azért készült hogy világsiker legyen.Az intézet letisztult berendezése, a 35 mm-es kamerából kihozott effektorgia és a zene olyannyira a 80-as éveket idézi hogy egyszerűen a néző észre sem veszi, hogy ez egy 2012-es film.A lassú jelenetek pedig engedik -az arra fogékony egyént- hogy elmerüljön a Cosmatos által elképzelt világba és az ámulás-borzongás vegyületével élvezze azt, a végén feleszméljen és megkérdezze magától ?Mi a jó Istent néztem én?? majd emiatt megnézze azt még egyszer.Ahogy azt velem is csinálta. :D


Beyond the Black Rainbow -A fekete szivárványon túl- bemutató - 4. kép

6 hozzászólás

PaulMarloW

9 éve, 9 hónapja és 27 napja

Rövidfilmeket is tudok ilyesmi témában ajánlani.
https://www.shortoftheweek.com/channels/experimental/
Ha a metachaosban láttok valami fantáziát akkor ez a film is be fog jönni.A film nem olyan aktív mint az általam most ajánlott rövidfilm,de van olyan elvont. mosolygó smiley -Csak erős idegzetűeknek-

válasz erre

Ronalddo

9 éve, 10 hónapja

Érdekesnek ígérkezik így első olvasatra!

Szeretem a beteg filmeket... mosolygó smiley

válasz erre

VaPe

9 éve, 10 hónapja

Beteg lehet. Úgyhogy megnézem! röhögő smiley

válasz erre

PaulMarloW

9 éve, 10 hónapja

marco írta:
Ezt mindenképp meg fogom nézni!meglepett smiley
Csak felkészíteni tudok mindenkit,hogy nagyon vontatott film kevés sztorival,de olyan jelenetekkel hogy megkérdőjeleznénk vele a rendező ép elméjét is. röhögő smiley A zene és a látvány kárpótol mindenért szerintem. röhögő smiley

válasz erre

marco

9 éve, 10 hónapja

Ezt mindenképp meg fogom nézni!meglepett smiley

válasz erre

PaulMarloW

9 éve, 10 hónapja

Aki esetleg a film megnézése után késztetést érez arra hogy komolyabban is megértse.Annak itt van egy video amit pont most találtam.Egész jó kis analízis. mosolygó smiley
https://www.youtube.com/watch?v=ztaZo-qsrTE
Erősen spoiler veszély.Mindenféleképp a film megnézése után nézzétek meg.Persze angolul van úgyhogy érdemes jó angol szövegértéssel nekikezdeni.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja