Bemutatkozik az új Gamer család első alaplapja

2014. március 31.
42.6001
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Asus_Blogger profilja, adatai
Asus_Blogger
Legfrissebb blogunkban egy olyan témát szeretnénk körüljárni, melyre minden számítógépes felhasználónak, köztük a játékosoknak is érdemes figyelmet áldozni, hiszen találó elnevezése nem kábítás, az alaplapok valóban számítógépeink alapjául szolgálnak. A rengeteg eltérő felhasználási igény ebből adódóan szintén ennyi alaplapi megoldást kíván, az ASUS pedig rendkívül széles skálán kínálja alaplapjait, mi pedig az egyik legújabb fejlesztésünket hoztuk el nektek, mely ráadásul a játékosok egyre szélesebb közösségét célozza meg, így igazán jó helyre kerül ez a bemutató. Persze jogosan merülhet fel bennetek a kérdés, hogy egyelőre szó sincs a ROG (Republic of Gamers) elnevezésről, mely köztudottan vállalatunk kimondottan játékosoknak szánt termékeit foglalja magában. Nos, ROG valóban nincs, van helyette azonban Gamer, mellyel egy új család van születőben.


Ennek a családnak az első fecskéjeként tekinthettek az ASUS B85-Pro Gamer alaplapra, mely egy jól ismert platform áttervezésének szüleménye. Az elnevezésből már mindenki tudhatja, hogy itt is játékosoknak szánt termékekről lesz majd szó, ez pedig valóban így is van, ezért a koncepcióról is ejtenénk néhány szót. A Gamer család nem kíván kimondottan a Republic of Gamers termékekkel versenyezni, hanem főként a játékosok azon táborát célozzuk meg ebbe a családba érkező termékeinkkel, amelynél az ár/érték arány, más szóval a költséghatékonyság jelenti az egyik legfontosabb szempontot. Persze játékosoknak szánt megoldásokról beszélünk, így a minőség és megbízhatóság szintén elengedhetetlen faktor.

Bemutatkozik az új Gamer család első alaplapja - 2. kép

Az ASUS B85-Pro Gamer személyében pontosan egy ilyen alaplapot köszönthettek, hiszen az Intel népszerű, B85-ös vezérlőhídjára épül. Az ATX méretű alaplap fekete-piros színezése egyértelműen utal a ROG családra, valamint a játékosoknak szánt eszközöknél már bevált színezésről beszélhetünk. Az LGA1150-es processzorfoglalat meghatározza, hogy milyen Intel termékekkel kompatibilis az újdonság, így az összeállításoknál ezt nagyon fontos figyelembe venni. Egy már ismert alapokra építkező megoldás révén, jó néhány modult át kellett alakítani annak érdekében, hogy a játékosok a lehető legtöbbet kapják. Ilyen például az alapmodellhez képest megkétszerezett 8 fázisú Digi+ tápellátó áramkör mellett a Nichicon GT szériás kondenzátorok felhasználása. Ezen kívül fontos megemlíteni az ESD védelem és a DRAM védelem növelését, valamint a korábbi Realtek Ethernet vezérlő GameFirst II technológiával ellátott Intel Gigabit Ethernet-re való lecserélését is. A kimenetek terén az alapmodellel megegyező csatlakozásokat találtok majd rajta, melyek az újdonság kategóriáját teljes mértékben lefedik.

Bemutatkozik az új Gamer család első alaplapja - 3. kép

A játékosoknak természetesen még élesebb és nagyobb hangzásra is szükségük van, melyről egyrészt a SupremeFX hangkeltő, másrészt pedig a SonicRadar technológia gondoskodik. Ennél a résznél muszáj kitérni az akár 300 ohm impedanciájú fejhallgatókkal is megbirkózó Ti erősítőre is. A pontos árazásról majd csak később tudunk beszámolni nektek, a terméket pedig a tavasz végére, nyár elejére lehet várni.
6 hozzászólás

Bese

10 éve, 10 hónapja és 7 napja

Egyszerű de nagyszerű név. Gondolom árban lesz egy kicsit a ROG alatt, de remélem minőségben nem nagyon...mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 10 hónapja és 7 napja

Hello!

Csak a tavasz végére, nyár elejére lehet várni? Előbb semmiképp?

válasz erre

skywaker99

10 éve, 10 hónapja és 7 napja

Nem rossz mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 10 hónapja és 7 napja

Komoly deszka, imádom az Asus cuccokat!

válasz erre

Vendég

10 éve, 10 hónapja és 8 napja

Nem ROG de gamer!meglepett smiley Meglepsz ASus!meglepett smiley

válasz erre

fantis6

10 éve, 10 hónapja és 9 napja

nem rossz alap mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profiljaManiac profilja