Bemutatjuk az új N noteszgép sorozatot

2014. március 17.
41.4451
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Asus_Blogger profilja, adatai
Asus_Blogger
Ismét nagy szeretettel hoztuk el számotokra legújabb témánkat, mely kicsit eltér a konkrét, játékosok számára kiépített környezettől, azonban annyi lehetőség lakozik ebben a témakörben, hogy bátran merjük állítani azt, hogy nem ez lesz az utolsó blogunk ebben a témában. A címből már kiderült, hogy a noteszgépek, más néven laptopok, notebook-ok világába röpítünk titeket, ám mielőtt egy konkrétabb rétegnél leragadnánk, szeretnénk általánosságban is elmélkedni erről a piacról. Egyrészt azért, mert tényleg szinte mindennapi eszközökről van szó, másrészt pedig a technológia fejlődése több téren is érezteti hatását ezekre a termékcsoportokra.


Azzal szerintünk mindenki egyetért, hogy a noteszgépek nagyon sok felhasználónál jelentik az egyetlen számítógépet, ami a birtokukba van. Vannak olyanok, akik otthonra is ilyen modelleket választanak, vannak a munkavégzésből adódó noteszgéptulajok és bizony olyan felhasználók is szép számmal vannak, akiknek ezek az eszközök csak kiegészítésként segítik mindennapjaikat. Aztán itt vannak még a táblagépek is, melyekről sokszor lehet olvasni, hogy laptopgyilkosok. Szerintünk nagyon hasznos eszközök, ám van jó néhány olyan termékcsoport, melyet egyelőre nem tudnak még helyettesíteni. Blogunk fő vezérfonala pont ez a csoportosítás lenne, hiszen hazánkba nemrég megérkező új N sorozatú gépeinket is be lehet kategorizálni, ráadásul az emberek sokfélesége remek eszmecseréket hozhat ebben a témában.

Bemutatjuk az új N noteszgép sorozatot - 2. kép

Mivel soraink végesek, rá is térnénk az új N noteszgépekre, melyeket mi elsősorban a multimédiás felhasználók számára ajánlanánk. Ez már önmagában is egy tág fogalom, de a rengeteg lehetőséget nem említhetjük meg egyesével név szerint, mert akkor egy jó hosszú felsorolásból állna az egész blog. Röviden tehát a multimédiás jelző alatt az átlagfelhasználókat és az aktív tartalomfogyasztókat értenénk. Ezt a specifikációs ismertetőnél kicsit bővebben kifejtjük, de szerintünk mindenki tisztában van a manapság elérhető tartalmak hatalmas mennyiségével.

Az új N sorozat már strapabíró alumíniumházas felépítésükkel is sokakat képesek levenni a lábukról, ha pedig a borítás alá kukkantunk, akkor bizony kezdődhet az elismerő bólogatás. Elsőként az N550 modellekről írnánk néhány mondatot. A 15,6 hüvelykes képernyő típustól függően akár Full HD felbontású IPS panel is lehet. A Windows 8-as rendszer gördülékenységéről 4. generációs Intel Core i5 vagy i7 modellek és nVIDIA GT 750M vagy GT 745M grafikus kártyák gondoskodnak majd. A memória terén akár 16GB-nyi erő is elfér a masinákban, alapesetben pedig 8GB található a gépekben, az adatainkról pedig egy 16GB-os SSD gyorsítótár és egy 1TB merevlemez gondoskodik. Összességében erről a modellről elmondható, hogy a Full HD filmezés mellett az egyszerűbb irodai dolgok és a minőségi játékok is remekül érzik majd magukat rajtuk.

Bemutatjuk az új N noteszgép sorozatot - 3. kép

Az N750 már 17,3 hüvelykes képernyőmérettel büszkélkedhet, mely szintén típustól függően akár Full HD felbontású IPS panel is lehet. A számozással együtt a belső erő is növekedett, hiszen a 4. generációs Intel Core i7 processzor és az nVIDIA GTX 850M grafikus egység kapta a fő karmesteri szerepet. Ennél a családnál érdemes még kiemelni a két darab 2,5 colos háttértár lehetőségét is. Kimenetek terén mindkét széria el van látva a legtöbbet használt megoldásokkal, így USB 3.0, HDMI és mini DisplayPort kimenetek is találhatóak rajtuk. A 720p-s webkamera sem túl meglepő, ám annál hasznosabb eszköz. A multimédiához pedig szorosan kapcsolódik a hangtechnika is, melyért a neves Bang & Olufsen közreműködésével kifejlesztett SonicMaster Premium technológia gondoskodik. Ráadásul a gépeket külső SonicMaster mélysugárzó egészíti ki, ami tovább javítja a basszusokat és erőteljes mély hangokat továbbít.

Hazánkba elsőként az N550LF modellek érkeztek meg, melyek az N550 gépek Full HD felbontású modelljei. Áruk bruttó 251 900 és 283 400 forint körül alakul. A laptopok témáját egészen biztosan érinteni fogjuk még, hiszen a multimédiás tartalmak élvezése mellett még sok-sok lehetőséget kínálunk. A laptopokkal és a blog első részében fejtegetett táblagépekkel kapcsolatban pedig kérjük, hogy osszátok meg velünk véleményeiteket!
6 hozzászólás

totyak

6 éve, 5 hónapja és 6 napja

Nagyon durva, hogy a mai világban egy noti már van olyan erős, mint egy PC. Régen azért ez nem így volt, a noti mindig gyengébb volt.

válasz erre

csirkee

6 éve, 5 hónapja és 10 napja

Nagyon komoly gépek, csak nekem már inkább egy 13,3" kellene, nem ilyen nagyok. Szeretem a nagy kijelzőket meg stb, de néha sokkal praktikusabb lenne egy ultrabook.

i7 procival nagyon durvák lehetnek. Win8 úgy el fut rajta..még egy ubuntu is elfér mellé. Na meg 1 TB HDD...komoly.

válasz erre

Vendég

6 éve, 5 hónapja és 11 napja

N750. Jajj a szivem. Kell(ene).

válasz erre

kpal

6 éve, 5 hónapja és 12 napja

Ezek jó áron vannak ,szerencsére nincs ebbe értelmetlen 4K kijelző ami megdrágítaná .

válasz erre

Bese

6 éve, 5 hónapja és 12 napja

Ez a gép nagyon megéri... Jó lenne. Már be van tervezve laptop vásárlás de már megvolt a kinézett áldozat. Most viszont gondolkodóba estem...

válasz erre

Vendég

6 éve, 5 hónapja és 12 napja

Egy i7-es, nVIDIA GT 750M-es lapos nálam is elkelne.

Az a baj hogy az ilyen király gépeket sosem teszitek be szolgáltatóhoz (pl Telek*m), csak az üzletiket.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Marduk profilja