Azok a régi szép idők...meg játékok!

2013. június 28.
46.4161
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Yanez profilja, adatai
Yanez
Helló Game Channel olvasótábor! Gondolom sokan vannak köztetek, akik nem a mai csilivili videójátékok világában születtek. Nos ez a cikk főleg nektek szól, de úgyanúgy fiatalabb gamertársainknak is. Mert senkinek sem árt, ha néha nyom egy pause-t és játszik egy kis retro-t, olyat, amely kegyetlenül hódított a maga idejében, sőt, sok közülük még ma is kellemes perceket vagy akár órákat is képes nyújtani! Időnkben pedig ezt könnyű kivitelezni a rengeteg kínálkozó emulátor segítségével. Figyelem, nosztalgiadömping következik!
 


TANK(NES)A NES első játékaival jött ez az egyszerű, de hihetetlenül sok időre lekötni képes gyöngyszem. Mint láthatjuk felülnézetből ment a csata és ha nem tévedek két gamer is élvezkedhetett egyszerre. Minden tank változó erejű volt, ezt a színük alapján tudhattuk. Némelyiknek egy lövés is elég volt, hogy örök álomba szenderüljön, míg a szürkék meg az aranyszínűek már kitartóbb ellenfeleknek bizonyultak.

Plusz móka volt még, hogy a pályákon véletlenszerűen és bizonyos ideig különböző fegyverek jelentek meg, melyeket ha megkaparintottunk, halálosabb lövésekkel sújthattunk le rosszakaróinkra. És nem csak fegyverek, hanem védőpajzs, páncél(ekkor váltottunk színt is) meg egyebek. Nagyszerű élményeket nyújtott ez a gémecske!

ENDURO(Atari)Ekkor toltam előszőr hátulnézetes versenyautós gammát. Óriási volt a sikere! Mindig csak előzni kellett a temérdek ellenfelet és minél tovább birtuk, annál többen jöttek és a kanyarok is egyre csak élesedtek. A lényeg, hogy nem szabad volt elengedni a gázt, mert akkor csúnyán belassultunk. Emlékszem a muteromtól nem tudtam a joyhoz férni, annyit játszotta ő is :D

POPEYE(NES)Na ki emlékszik még erre a játékra? Popeye-el kellett lentről felfelé haladnunk, hogy megmentsük szerelmünket, Olive-t. Közben mindenféle csapdákat és ellenfeleket gyűrtünk le némi spenót segítségével. Fent pedig már várt reánk ősi ellenségünk, Bluto. Le tudott kötni egy időre, később pedig mindig újra nekifutottunk. Mókás game volt!

JUNGLE BOOK(Sega Genesis)Vérbeli oldalnézetes kalandjáték. Hosszú órákat köszönhetünk neki. Az ügyességi részek igen szépen voltak megoldva és az irányítása is kellemes volt. A többfajta ellenfél és az izgalmas bossharcok nem hagyták csökkeni szívünk felgyorsult dobogását. Azoknak pedig, akik már a játék előtt is jól ismerték a mesét, ez egyenesen kötelező darabnak számított. Remek hírnevet szerzett magának a Jungle Book game!

THE LOST VIKINGS(SNES,Sega)Az egyik legötletesebb játék abból az időből. Három vikinget irányíthattunk egyszerre, illetve azt amelyikre épp váltottunk. Mindegyikőjüknek megvolt a maga fegyvere, amit nem csak harcra használhattunk. Sőt, szükségszerű volt a logikázás fegyverünk segítségével. Pl: ha a pajzsal rendelkezőre váltunk, akkor annak felfelé tartásával segítünk társunknak feljebb kerülni. Sok ehhez hasonló helyzet volt. Eszméletlenül rengeteg kreativítással megáldott játék volt ez.

GOLDEN AXE(SNES,Sega)Gondolom a GA-et nem kell mindenkinek bemutatnom. Az egyik legélvezetesebb kétjátékos stuff volt ez. Ha leült elé az ember, nem akart felállni, csak menni és ütni-vágni-amputálni. Egyszerűsége ellenére nagyon be tudott szippantani a kis féreg :) Úgy emlékszem 3 részt is megélt.

JURASSIC PARK(SNES,Sega)Bitang jó játék volt! A rengeteg dinó, fegyverek, missziók és az elrejtett tárgyak, kincsfélék soha nem adtak pihenőt. A pause-t meg ugye sajnáltuk megnyomni.A szavatossága is elismerést érdemel.Na meg járművet is irányíthattunk meg még sok más mindent megtehettünk. Annyi szent, hogy unatkozásra nem volt idő!

JURASSIC PARK&JP RAMPAGE EDITION(Sega)Tulajdonképpen mindkét rész egy "kaptafára" épült. A grafika egyforma volt. A Rampage Edition-ben viszont úgy rémlik, hogy a pályákon kivül egyéb változásokat is bevittek, de sajnos nem jutnak már eszembe a részletek. Mindenesetre ez volt az első faszántos JP game. Az előbbi már ezután jött. Nagyon élvezetes stuffnak mondhatta magát! Lövöldözések ,ügyességi részek, lovaglás a dinókon, repülés a Pterosaurusok segítségével stb. Feledhetetlen!

THE LOST WORLD JURASSIC PARK(PSX)A kedvenc JP gémem! Micsoda játék! Maga a játék 3D-s volt, de az irányitás 2D-s. Több jura korszakbeli dög bőrébe is bele kellett bújnunk a történet során. Köztük olyanokéba is, mint a T-Rex és a Raptor. Ezenkívül embereket is irányítottunk(a filmből ismert szereplőket). A játékban sok durvaság volt. Például: a T-Rex-el megrághattunk és egészben lenyelhettünk egy embert.

Nagyon változatos játékmenettel rendelkezett. A hangeffektusok pedig hihetetlenül pazar módon büntettek! Ha lenne most egy PS1-em, tuti ezt tolnám először végig! Mindenkinek ajánlom, hogy ha van rá mód, akkor vágjon bele.

TERMINATOR 2(SNES,Sega)Nagy öröm volt nekem, hogy a kedvenc filmemről videójátékot készítettek. Még nagyobb, hogy jól is sikerült. A game oroszlánrészét a bunyók tették ki, de volt benne motorozás meg lövöldözés is. A nehézsége brutális volt. Csak a csodának köszönhető, ha valaki nem vágta szét miatta a kontrollerét. És mégis mindig vágyat éreztünk, hogy újból és újból nekivágjunk.

ECCO THE DOLPHIN(Sega)Szinte minden old school-os játszott ezzel. Aki pedig nem, az biztos, hogy hallott róla, főleg, hogy magyar fejlesztésű a cucc. Egy delfinnel toltuk a játékot és különböző ügyességi dolgokkal néztünk szembe. A többire sajna már nem emlékszem, de veszettül élvezetes volt!

ROAD RASH 1&2(SNES,Sega)Na ugye, hogy ugye? Ha valaki azt állítaná, hogy nem ismeri ezt az Electronic Arts által létrehozott aranyat, annak a heréjét egy villamoshoz láncolom! Szavakkal semmiképp sem átadható hangulat uralkodott a gamerek felett, amikor a Road Rash kazi csücsült a konzolban. Hiába meglehetett előzni vetélytársunkat bunyó nélkül is, mi nem hagytuk ki a lehetőséget, hogy szétrúgjuk a bőrüléstől izzadó valagát. Késöbb jött PSX-re is egy új rész, de számomra az első kettő marad a szívem csücske.

VECTORMAN 1&2(Sega)Egy király oldalnézetből élvezhető ugrabugra, de inkább shooter. Sokban emlékeztett a Contra-ra, de valahogyan mégis más. Pazar hangulata volt és nem lehetett csak úgy abbahagyni. Tényleg nagyon fasza!!! Mintha lett volna egy 3-ik része is háromdébe, de csak hallásból tudok róla. A két elsőt pedig most is agyonjátszanám!

CONTRA(NES)Ha már megemlítettem :) Az első és legemlékezetesebb Contra játékom. Ketten is tolhattuk coop-ban, osztott képernyő nélkül. A legjobbak a főellenséggel vívott harcok voltak. Ha valaki most nekivágna, hanyatesne a nehézségi szintjétől, pláne, hogy az életek nem végtelenek. Ezután sok kedvenc Contra játékot játszottam még, például Sega-n is, meg egyszer PS2-őn (NeoContra). Alig várom, hogy kapjon egy remake-t! Bravó Konami!

KURUSHI(PSX)Imádtam és kész! Eleinte csak a demójával rendelkeztem, amit rongyosra játszottam mindennap. Majd meglett a teljes :) A game két legfőbb tulajdonsága az ügyesség és a logika, amihez feltétlenül szükséges volt a 3D és a forgatható kamera. A kockákat kellett eltűntetni még mielőtt agyonnyomtak volna, és ezt mind a fentebb felsoroltak rendelkezésével. Egy idő után fatálisan nehéz lett. Ha meg lenne, újra nyomnám. Mindenkinek ajánlom ezt is kipróbálni!

LIFEFORCE TENKA(PSX)Az első fps ps-en. Valami zseniális élménnyel ajándékozta meg a szürke masina tulajdonosait. Aki egyszer játszott vele, az soha nem felejti el, ergo a cím hallattán rögtön képes felidézni. A zenék pedig folyton helyén tartották bennünk az adrenalint. Nagyon eltalálták!

ADIDAS POWER SOCCER 98'(PSX,PC)Talán emlékeztek még erre a focis progira :) Az volt a különlegessége, hogy szuper lövéseket lehetett kapura küldeni ,melyek a kapussal együtt repültek a hálóba. Asszem volt benne bunyó is meg még sok ilyen disznóság. Ha szereted a focit meg a tökönrúgást, akkor ez a játék neked való.

CHOCOBO RACING(PSX)Talán nem is létezik annyi idő, mint amennyit a barátokkal beleöltünk ebbe a játékba. Néha egész napokat csak ezt toltuk egymás ellen, ahol a gépi szereplőket is betehettük, hogy még érdekesebb legyen a móka. Na ez egy narkó, vazze! Nem tudtuk abbahagyni ,hangulata urrá lett rajtunk és marionett bábként irányított minket. Mások a Mario Kart-ért(a két játék hasonló) gyilkoltak, én ezért. Ha most meglenne...jajj nekem!

PITFALL(ATARI)Az első Pitfall ala Activision. Atarin nagy szám volt ez a gamma és rohadtul megunhatatlan. A pályák végtelenségbe merültek, csak életünk elvesztésével lett vége a kalandnak. Majd jöttek folytatások a következő generációkra is, melyek még nagyobb sikert arattak. Íme:

PITFALL(NES)
PITFALL(SNES,Sega)Ennek a résznek óriási sikere volt. Örök kedvenc ez is. A grafikája anno lenyűgözőnek szamított. Volt benne kihívás meg minden jó. Ami ezután jött PS1 és PS2-re, gyenge lett, legalábbis ehhez képest.

TECMO CUPHű de jó kis foci játék volt Sega-ra, SNES-re nem tudom jött-e. Volt hasonló NES-re is, de nekem ez jött be a legjobban. Mintha a Captain Tsubasa rajzfilm elevenedett volna meg a képernyőn, csak ez egy másik. Tisztára olyan volt, mintha a mesét néznéd, csak éppen te választod ki, hogy mit akarsz csinálni a labdával meg merre fusson a szereplő. Szuper égő, meg pörgő, időnként elferdülő, hálótszaggató labdákat lehetett kapura küldeni.

És története is volt, mindig jöttek az új csapatok ellenünk, új csapatkapitánnyal, melyeknek megvolt a saját kis szuper lövésük. Mikor mindet legyőzted, csatlakoztak hozzánk és indultunk a világbajnokságon, ahol szinte legyőzhetetlen ellenfelekkel kerültünk szembe. Ajánlom a stílus kedvelőinek!

PS2-re a Captain Tsubasa japánban elérhető játék volt és talán ennél is jobb. Sajna nem volt lehetőségem tolni azt.

CANNON FODDER(SNES)Nemtudom pontosan hány része jött ki ebből, talán 3. Ez egy klasz kis háborúsdis játék volt. Ketten is nyomulhattunk egymás ellen. Egy gamer több csapatot is irányíthatott egyszerre. Stratégiaszerűen ment az egész, kurzorral adtuk ki a parancsokat a team-nek vagy éppen valamelyik katonának. Jó móka volt!

Ennyi fért bele az egész estémbe, pedig lenne még miről írni! Remélem sok szép emléket csaltam elő agyatok rejtett zúgaiból. És talán mások is kedvet kapnak egy-két cím kipróbálására. Köszönöm a figyelmet!
23 hozzászólás

Santonio

5 éve, 9 hónapja és 19 napja

Óóóóó de jó kis gyűjtemény! Öröm volt olvasni. Nekem ezek közül a Lost Vikings volt a no1!!! Hetekig, hónapokig játszottam vele!

válasz erre

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 7 napja

Tank amilyen egyszerű volt annyira le tudott kötni! Imádtam, kedvenceim egyike volt!

válasz erre

Yanez

8 éve, 11 hónapja és 8 napja

Vendég írta:
Ez az olvasmány frankón könnyeket csalt a szemembe. Egy időutazás! Köszi jó volt olvasni!
Szívesen neked és mindenki másnak is!!!

válasz erre

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 8 napja

Ez az olvasmány frankón könnyeket csalt a szemembe. Egy időutazás! Köszi jó volt olvasni!

válasz erre

teferenc

8 éve, 11 hónapja és 9 napja

tankal meg az enduroval játszotam a tankal meg pcn játszottam az enduroval meg nintendon nagyon jó cikk felidéződtek a régi szép emlékek bennem is

válasz erre

Scal

8 éve, 11 hónapja és 9 napja

Yanez írta:
Tudom mi az a Famicom (Family Computer), az egyik blogomban még kép is van róla
De nekem nem sima NES-em volt, mert azokba nem voltak sárga színű kazik. Az enyémek pedig olyanok voltak.
nem tom mert egy havernak NES-e volt de a sárga kazi abba is belement, neki Gold Digger, meg Lode Runner, meg két eszkimóval jégcsákányozós játékai is voltak, meg Soccer - szerintem a Famicomon jobbak voltak

válasz erre

Yanez

8 éve, 11 hónapja és 9 napja

Scal írta:
neked nyilván sima NES-ed volt,nekem meg Famiconom ami japánban volt, és azért, keress rá neten, a famicom olyan macis kinézetű volt, nem csak egy nagy kocka ott a Super Marionak is eleve 9 élete volt 3 helyett
Tudom mi az a Famicom (Family Computer), az egyik blogomban még kép is van róla
De nekem nem sima NES-em volt, mert azokba nem voltak sárga színű kazik. Az enyémek pedig olyanok voltak.

válasz erre

Scal

8 éve, 11 hónapja és 9 napja

neked nyilván sima NES-ed volt,nekem meg Famiconom ami japánban volt, és azért, keress rá neten, a famicom olyan macis kinézetű volt, nem csak egy nagy kocka ott a Super Marionak is eleve 9 élete volt 3 helyett

válasz erre

Yanez

8 éve, 11 hónapja és 9 napja

Scal írta:
ááá az úgy nem volt jó, mert tuti lesett/lestem volna

igazából a NES az Atarihoz képest már egy akkora korszakváltás volt, hogy úristen, ott már olyan hosszú játékok voltak amikhez együltőhelyedben legalább félóra kellett

nekem az abszolút kedvenc a három lövöldözős volt, a Duck Hunt, a Wild Gunman, meg valami gengszteres, de az alapgépen a Tank, Contra, Mario mellett volt még Mighty Bomb Jack - ú azt nagyon szerettem az idegesítő prüntyögése ellenére -, Bomberman 99 pályával, Tetris, ezzel még anyám is játszott, Arkanoid - ehhez kellett egy kis idő, de egy idő után nagyon megszerettem, és a maradék háromra nem emlékszek a legjobb hogy csak most tudtam meg pár éve hogy ezek a sárga kazetták kalózverziók voltak, és eredetileg egy játék volt egy kazetta, bár már gyerekként is sejtettem, hogy a Fancy Mario valami elcseszett verziója lehet a Super Marionak
Hát én is csak nemrég tudtam meg a sárgakazis dolgot

Azt a 3 lövöldözős játékot én is rongyosra toltam. De nálam a Mario Mario volt, mindenféle Fancy nélkül, pedig ugyanaz a sárgakazettás konzolom volt.

válasz erre

Scal

8 éve, 11 hónapja és 9 napja

Yanez írta:
Szavamra, mintha csak én írtam volna ezt a kommentet! Naná, hogy emlékszem arra a bújócskás játékra! De mi csupán hátat fordítottunk a tv-nek, míg a másik elbújtatta az emberkét, abban a kis házban
A joy-ok álam is törtek rendesen. NES-en kitartóbbak voltak, de Sega Mega Drive II-n megintcsak könnyedén mentek tönkre.
ááá az úgy nem volt jó, mert tuti lesett/lestem volna

igazából a NES az Atarihoz képest már egy akkora korszakváltás volt, hogy úristen, ott már olyan hosszú játékok voltak amikhez együltőhelyedben legalább félóra kellett

nekem az abszolút kedvenc a három lövöldözős volt, a Duck Hunt, a Wild Gunman, meg valami gengszteres, de az alapgépen a Tank, Contra, Mario mellett volt még Mighty Bomb Jack - ú azt nagyon szerettem az idegesítő prüntyögése ellenére -, Bomberman 99 pályával, Tetris, ezzel még anyám is játszott, Arkanoid - ehhez kellett egy kis idő, de egy idő után nagyon megszerettem, és a maradék háromra nem emlékszek a legjobb hogy csak most tudtam meg pár éve hogy ezek a sárga kazetták kalózverziók voltak, és eredetileg egy játék volt egy kazetta, bár már gyerekként is sejtettem, hogy a Fancy Mario valami elcseszett verziója lehet a Super Marionak

válasz erre

csirkee

8 éve, 11 hónapja és 9 napja

Ismét egy király blog! én a tankossal játszottam anno bár annyira azt nem szerettem. És a jungel könyvéveliis na az már jobban tetszett jók ezek a nosztalgikus blogok, mert ilyenkor jövök rá h mennyi féle játékkal játszottam és el is felejtettem őket

válasz erre

Yanez

8 éve, 11 hónapja és 9 napja

Scal írta:
nagyon jó írás volt, rengeteg emléket ébresztett, a Contrát folyton húgommal toltuk valóban brutál nehéz volt, szerencsére ezt orvosolta a Famiconom ahol volt 100-életes verzió , zenéi is nagyon jók voltak, kicsit Alien lopás volt de hát annyi baj legyen, szerintem egyébként akárhány Contra jött utána ez volt a legjobb, ekkor jegyeztem meg a Konami nevét (lehettem vagy 12 éves)

a Golden Axe, háhá, amikor szünet volt, vagy kiment a tanár már lőttük is be, emiatt sose játszottam végig, meg persze volt Mortal 2, és Doom 2 is, úgyhogy lehetett válogatni az élvezetekben

az Atari meg Pitfall meg Enduro, meg az a másik 300 ami rajta volt, volt egy bújócskázós, akkor aki kereste mindig kiment a szobából aj de kár, hogy elajándékoztam, most úgy elővenném, hogy még mik voltak rajta, egyébként ekkor még csak 10 voltam és ez nekem csak "tévéjáték volt" anyámék hülyét kaptak hogy állandóan elveszem előlük a tévét meg mennyi joystickot széttörtem te jó isten, megváltás volt a NES gampadja
Szavamra, mintha csak én írtam volna ezt a kommentet! Naná, hogy emlékszem arra a bújócskás játékra! De mi csupán hátat fordítottunk a tv-nek, míg a másik elbújtatta az emberkét, abban a kis házban
A joy-ok álam is törtek rendesen. NES-en kitartóbbak voltak, de Sega Mega Drive II-n megintcsak könnyedén mentek tönkre.

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljasoami profiljaWickedSick profilja