Az órák új generációja

2014. szeptember 20.
41.0311
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Asus_Blogger profilja, adatai
Asus_Blogger
Egy teljesen új témát hoztunk ma el nektek, mely már több hónapja lázban tartja a piacot, mi pedig nemrég mutattuk be első ilyen termékünket, így eljött az idő, hogy hivatalos blog formájában is megemlítsük az okosórák világát. A Game Channel oldalán megjelent okosórás híreket olvasgatna észrevettük, hogy igencsak megosztó ez a téma, illetve nem igazán találtatok még olyan modellt, mely igazán közel állna hozzátok.
 


Remélhetőleg az utóbbi megfigyelésünk a mostani blogunk olvasottságával párhuzamosan változni fog a következő hetekben, ebben pedig szerintünk remek partner lesz a mai főszereplőnk.

Mielőtt rátérnénk a saját megoldásunkra, kicsit beszéljük át ezt a piacot. Az okostelefonok és táblagépek után a különféle okoseszközök kezdték el ellepni a szaksajtót, majd pedig egyre több ilyen készülék került piacra. Ide tartoznak például az egészségüggyel kapcsolatos termékek és az otthoni biztonságot, kényelmet szolgáló kiegészítők is, valamint ezzel az új generációval érkeztek meg az okosórák is.

Az órák új generációja - 2. kép

A klasszikus karórákat senkinek sem kell bemutatnunk, ám a mobiltelefonok, illetve főként az okostelefonok megjelenésével egyre kevesebben használják őket, hiszen az emberek gyakran veszik elő az okostelefonjukat, melyen mindig láthatják a pontos időt. Ettől függetlenül a klasszikus órákat sem kell temetni, hiszen akkora hagyományuk van, hogy a modernizáció mellett a klasszikus vonal is hosszú évekig a porondon marad.

Itt még megemlítenénk az egyre nagyobb okostelefonokat is, melyek már nem olyan kompaktak és nem mindig lehet őket egy-egy értesítés hallatán egyből előkapni.

Erre jelenthetnek megoldást az okosórák, melyek okostelefonjainkkal szorosan együttműködve minden fontos információról értesítenek minket. Ez szerintünk alapvetően nagyon jó gondolat, ám maga a téma jóval összetettebb. Lehet arról vitázni, hogy van e létjogosultságuk, vagy csak fölösleges és bebeszélt termékekről van szó, el kell fogadni, hogy most ez a láz terjed. Ha pedig egy ilyen méretű láz elindul, akkor az ASUS sem maradhat ki belőle.

Egy ideje már a Game Channel oldalán is felbukkantak az okosóránkról szóló hírek, nemrég pedig hivatalosan is lelepleztük az ASUS ZenWatch névre keresztelt megoldásunkat. Több másik gyártóval ellentétben, mi nem kapkodtuk el a piacra való belépést, így remélhetőleg a végterméken ez számotokra is meglátszik. Az ASUS ZenWatch a Google kimondottan hordható okoseszközökre készített rendszerére, az Android Wear-re épül, azonban mi felöltöztettük egy kicsit módosított ASUS ZenUI köntösbe.

Az órák új generációja - 3. kép

Említettük, hogy az okosórák fő funkciója a tájékoztatás lenne, erre pedig mi a 2,5 hüvelykes hajlított kijelzőt tartottuk a legalkalmasabbnak. A funkcionalitás minden okoseszköznél nagyon fontos, az ASUS ZenWatch segítségével pedig irányítani tudjátok a zenelejátszót és kameraprogramot, megkereshetitek az okostelefonotokat, vagy akár prezentációt is vezényelhettek. Persze mindemellett még rengeteg funkció vár rátok, és maga a rendszer is folyamatosan fejlődik.

A másik fontos vonal az egészségügy, mely a Wellness applikációval különféle méréseket érhettek el egyszerűen, így például az elégetett kalóriát, a megtett lépéseket és a pulzust is figyelni tudjátok.

Szerintünk összességében megérett a piac arra, hogy valódi kiegészítőkként tekintsünk az okosórákra és nagyon örülünk annak, hogy hivatalos blogot vezethetünk a Game Channel oldalán, mert így meg is tudjuk kérdezni a ti véleményeteket erről a piacról.
5 hozzászólás

Mordorer

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

PaulMarloW írta:
Ezeknek az okosóráknak akkor lesz értelme ha:
1.Beépítenek egy passzív töltési lehetőséget.Olvastam egy cikket ahol egy olyan fűtőszálat találtak fel, aminek segítségével az ember által keletkezett testhőt a fűtőszál energiává alakítja át (Kb mint a kocsik hátsó üvegén található fűtőszálak)
2. Működik okostelefon nélkül is.


Szerintem.
Na az a testhős dolog nagy lenne! Rögtön meg lenne oldva a legnagyobb probléma. Bár nem tudom mennyit tud kinyerni az emberi testhőből töltésre de ha elég akkor tök jó.

válasz erre

csirkee

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Juj de jól néz ki

válasz erre

PaulMarloW

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Ezeknek az okosóráknak akkor lesz értelme ha:
1.Beépítenek egy passzív töltési lehetőséget.Olvastam egy cikket ahol egy olyan fűtőszálat találtak fel, aminek segítségével az ember által keletkezett testhőt a fűtőszál energiává alakítja át (Kb mint a kocsik hátsó üvegén található fűtőszálak)
2. Működik okostelefon nélkül is.


Szerintem.

válasz erre

totyak

5 éve, 9 hónapja és 11 napja

A magam részéről inkább negatívan állok az okos óra témához. Egyrészt nem látom az értelmét. Miért jó egy olyan óra, ami csak akkor hasznos, ha mellette még a telefon is ott van a zsebemben? Nekem nem megerőltető fél másodperc alatt elővenni a telefont és nagy kijelzőn megcsinálni mindazt, amire az okos óra ki lett találva. Ha okos órát akarunk csinálni, akkor az telefon nélkül, önmagában tudjon pár alap dolgot. Teszem azt, ha az ember otthon felejti a készülékét, vagy lemerül út közben. Másrészt a legtöbb ilyen óra szerintem igazán csúnya. Sok gyártó megpróbálja a high-tech vonalat erőltetni, pedig egy órában pont a klasszikus jegyek a szépek. Ilyen szempontból az Asus óra nálam még mindig nem tökéletes, de sokkal jobb, mint sok konkurens termék. Harmadrészt az árazással vannak problémáim. Már eleve egy okos telefon is elég drága, még akkor is, ha csak erős középkategóriás és erre még rájön egy tetemes összeg az óra miatt. Újdonság, meg felkapott dolog most, de funkcionalitásában semmi újat nem mutat, így nem értem mire a magas árazás.

A bloghoz annyit tennék még hozzá, hogy jobban örültem volna, ha magáról az Asus óráról olvashattam volna bővebben és nem arról, hogy mennyire felkapott lett most ez a fajta készülék.

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 9 hónapja és 13 napja

Én egyelőre nagyon nem tudom értékelni ezeket az "okos" órákat...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja