Az Avatár újabb inkarnációja.

2014. június 27.
42.8121
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Nos mivel felvetődött a Kora legendája játék elkészülésnek ténye, itt az ideje hogy pótoljam anno megígért bemutatómat.


Avatár-Korra legendája.

Az Avatár újabb inkarnációja. - 1. kép



Mint ahogy, jó régen, leírtam az Avatár "kultusz" Aang legendájával kezdődött, mely még most is az egyik legjobban összerakott amerikai rajzfilmnek, mesének számít.

A harmadik évad lezárása után elnyúlt a szünet, majd érkeztek a hírek az új avatár "születéséről".
A Korra legendája az Aang legendájának szellemi örököse, ám van jócskán eltérés is az elődhöz képest.

Történetünk jó 50-60 évvel később veszi fel a fonalat. Az északi törzs falvában él egy kislány, aki makacs, zabolátlan és 3 elem bohókásan veszélyes idomára. Körülbelül 5-6 éves lehet. Eljönnek érte a Tanács tagjai, magukkal viszik: Ő az új Avatár.

Ugrunk tizennéhány évet, kicsiny avatárunk vagány és rendkívül csinos hölgyeménnyé cseperedett.
Korra felkészült, hogy az utolsó elemet, azaz a levegőt is megtanulja uralma alá hajtani. Elutazik Tenzin mesterhez, Köztársaság Városba, aki a mestere lesz.
Ám a városba érkezés nem zökkenőmentes és innentől felpörögnek az események.
A sztoriról többet nem írok, elég jó, kellően komor, a poénok is megvannak, felnőttesebbek, elmondható, hogy az új sztori együtt nőtt fel Aang rajongóival.

Én először ezt a sorozatot néztem meg, utána az Aangot.

Ami így utólag fájt: a régi "nagy" csapatból már csak Katara él, ő is vénasszony, a többiek átléptek a szellemvilágba. Az évadban van egy flashback ahol az idősebb (középkorú) csapat néhány tagját láthatjuk, igazi léleksimogató jelenet Aang Toph és Sokka feltűnése.

Elég hamar kiderül, hogy Tenzin aki elvállata a zabolátlan Avatárlány, Korra megnevelését, Aang avatár egyik fia. Toph utódja is feltűnik, de nem akarok spoilerezni.

A Korra világa markánsan eltér a Aang legendájábna láttottaktól.
Míg utóbbi a feudális Japán és Kína kulturális elmeiből építkezik és rengeteg helyszínt felvonultat, addig a Korra első évadja Köztársaság Városban, és annak agglomerációjában játszódik. Ezen szűkítés felett érzett szájhúzós hangulatot javítja a remek Steam/Mage-punk világ, amit felépítettek az írók.

Az Avatár újabb inkarnációja. - 2. kép



Az emberek és idomárok már teljesen más társadalmi viszonyban vannak egymáshoz képest, és egy titokzatos Rend is feltűnik Köztársaság Városban. A cselekmény pörgős, izgalmas tiniknek, kamaszoknak szól, a harcok látványosabbak, mint valaha.

Az Avatár újabb inkarnációja. - 3. kép



Korra karaktere jól eltalált a pubertáskori lelki hullámvölgyek és problémák igényesen és okosan vannak bemutatva, ÁM Korra számomra még néha így is egy idegesítő egoista kis p*csa hatását keltette.
ELEINTE.

ÁM a karaktere fejlődik, megtanul félni, harcolni, lemondani szóval jók össze van rakva az egész. A mellékszereplők nem olyan karakteresek mint a Aang csapatban, egyedül Tenzin-t és családját emelném ki mint a könnyezve röhögős gegek fő forrásait.
És ezek a poénok hál istennek többek egyszerű gyerekes vicceknél, a korombelieknek még pluszutalásokat is adnak.

Az első évad remek, bár a vége kicsit Deus Ex Machinás lett, de pont belefér.


A Második évad, nos............

Igazából nekem annyira nem jött be, hisz Korra iszonyatosan visszafejlődik magához képest, megint az önfejű kis avatárlány lesz, átverik, mint piaci kofa a szűzlányt, aztán megint felfejlődik, de kicsit izzadságszagú az egész, no meg beledobtak egy számomra teljesen sorozatidegen tini-szerelem dráma/szenvedést is.
Mint egy gödör, ami csak azért kellet, hogy látványosabb legyen a fejlődés.

Az Avatár újabb inkarnációja. - 4. kép



Azonban az évad második felében olyan gyomrosokat oszt a sztori, olyan résztörténetek vannak, és olyan szereplők tűnnek fel akik simán viszik a hátukon a egészet. Korra igazából mellék-főszereplővé lényegül át, a feszültség garantált és a megoldás is egy hasba rúgáshoz hasonlítható.

Az Avatár újabb inkarnációja. - 5. kép



Nekem legalábbis az Aang pozitív vége után úgy jött le a Korra legendájának befejezése, elvész egy hatalmas kincs hogy egy másik újra meglegyen. Szóval a második évad rendesen felkavarja (rúgja,darálja) az alaphelyzetet, nekem nem tetszett maradéktalanul és NAGYON kíváncsi vagyok, hogy ezt a lassan esedékes harmadik évadban hogyan viszik tovább. Remélem, a sztori minősége megmarad azért.

Összegzésként annyit írnék le, hogy aki látta az Aang-ot (aki nem az kezdje magát nagyon szégyellni és sajnálni, és húzzon mesét nézni, nemigen bánja meg) az mindenképpen nézze meg, mert egy sok szinten újraértelmezett, de mindenképpen méltó folytatása a Korra legendája Aang-ék pazar történetének, ugyan gyengébb mint az(magán vélemény) de még így is kiemelkedik a sok amcsi trash közül.
4 hozzászólás

rDAVE

10 éve, 5 hónapja és 4 napja

Első két részt láttam, de eddig nem rossz, csak fura. Minden olyan más... röhögő smiley
A filmet is csak ma néztem meg Aang kalandjáról, az viszont pocsék. Feleslegesen változtattak bizonyos dolgokon és csapták pofán az eredetit. Ha megnézünk például egy Marvel filmet, akkor az általában látványos, akciódús és humoros, annak is olyannak kellene lennie, ráadásul a költségvetés is megvolt hozzá, viszont a látvány felemás, az akciók jó része gyenge és a humort is jól kiirtották belőle. Nagyon rossz kezekbe adták...

válasz erre

Marduk

10 éve, 6 hónapja és 11 napja

A harmadik évada eddig a legjobb szerintem, persze még csak 7 epizód jött ki. röhögő smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 5 napja

Szuper leírás a sorozatról. Én ezt kihagyom egyébként, nem mocskolom be az eredeti koncepciót vele.mosolygó smiley

válasz erre

marco

10 éve, 7 hónapja és 5 napja

Az eredeti Avatart szerettem, nekem még az utóbbi években készült moziverzió is tetszett - sokakkal ellentétben.

Ezt a sorozatot viszon nem ismerem és az alapján amit írsz, lehet hogy nem is kéne. Mintha tönkretenné az eredetit...

A leírása viszont szuper!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljarDAVE profilja