Az Asztr-o-mata - Part II

2011. december 08.
41.0551
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Minthogy a lassú víz Part Two-t mos, ímhol egykori agymenésem második felvonása: egy újabb kiragadott részlet a kezdetleges, őskori regényemből. Ezúttal rövidebbre vettem a figurát :)
 


A váratlan hang hallatán Dalton akkorát szökkent, hogy beverte kobakját egy szerfölött magas fa egyik vaskos ágába, hogy aztán alsóbb fertálya kárára pottyanjon vissza a porba, pár méterrel arrébb. Hőseink arra ocsúdtak, hogy egy réges-régi zenegépszerű masina magasodott fölébük, villogó, pittyegő kijelzőkkel tarkítva. A fölből kinőtt gép így folytatta:
- Üdvözlöm önöket a Kalmuterán bolygón! Projectünk jelenleg még építés alatt áll, tehát lehetőleg ne tartózkodjanak az alábbi zónákban: B1, B2, B3, K5, illetve az F-részleg egyes szektoraiban, és amennyiben tehetik, ne érintkezzenek a planéta egyetlen mesterséges bioalanyával sem, ellenben áthágják a Plobanx törvénykezés Minas-KJ paragrafusának alábbi ponjait: A-Z. Már az egyrendbeli törvényszegés is halállal jár! Önök jelenleg a B2, B3 és a K5 zónák határán állnak, és ez idáig kilencvennégyezer egyeddel érintkeztek közvetetten és közvetlenül. Mindazonáltal, remélem jól érzik magukat Kalmuteránban és számtalan felszabadult órát töltenek majd itt! További információért csapjanak a homlokukra.

Dalton megszeppenve pillantott barátaira, s tétován, vontatottan emelte meg tenyerét, a többiek követték példáját. Végül a várva-várt információk reményén felbátorodott társulat egy emberként csapott önnön kobakjára.
- Erősebben, ha kérhetem. - mondta a gép.

- Csak bátran. - bíztatta tovább őket.

- Hohó, egyszerre csak egy!

- Most a tőlük balra lévőnek!

- Hahaha! Ha látnák magukat... hihetetlen! Nos... Önök a további információk menüt választották. Miben állhatok rendelkezésükre?
- Hogyan tűnhetnénk el innen? - szegezte neki a kérdést Dalton.
- Mi sem egyszerűbb, uraim. A szó pejoratív, vagy tényleges értelmében?
- Tényleges.
- Ez esetben ez mégsem olyan egyszerű. Biztos nem kíváncsiak a pejoratív értelmére?
- Idefigyelj, te semmirekellő bakelitlejátszó! - lépett elő türelmét vesztve, mutatóujját fenyegetően megemelve Wigh. - Ne húzd az időnket, mert burgonyahámozót csinálok belőled! Azonnal bökd ki, vagy én nem tudom!
- Ha valóban kíváncsiak a válaszra, kérem, pöcköljék meg a fülüket. - mondta flegmán a gép.
Wigh már paprikavörös arccal dohogott, de végül beadta derekát, akárcsak a többiek. Kelletlenül, fintorogva megpöckölték a fülüket és felszisszentek a fájdalomtól. A masina pedig csak halkan kuncogott:
- Látják, itt az én kezemben van a hatalom, úgyhogy ne üss meg velem ilyen hangot, te nyomoronc! Egyébiránt, ha valóban el akarják hagyni a bolygót, Kalmuterán legbölcsebb bölcsével kénytelenek találkozni. Név szerint: Camron Niblespoonnal. Kutassák fel Camron Niblespoont! Ő majd tudni fogja a választ...
3 hozzászólás

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 1 napja

Nagyon király! Mégmégmég!

válasz erre

marco

10 éve, 7 hónapja és 15 napja

A kis Hitler-robot milyen nagy genya!

válasz erre

Kekmedve

10 éve, 7 hónapja és 16 napja

Picit tudathasadásos a robot és azok a hangulat váltások

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja