Az asztali konfigurációk világa

2014. október 11.
41.6551
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Asus_Blogger profilja, adatai
Asus_Blogger
Mai bejegyzésünkben ismét egy új témát hoztunk el nektek, melynek természetesen ezúttal is egy új termékünk adta az ötletét, azonban most sem egy termékbemutató PR-cikket olvashattok majd, hanem egy saját véleményekkel és piaci helyzetekkel teli beszámolót, melynek folytatása is lesz. A címben igyekeztünk elég sejtelmesek maradni, bár a kategóriát azért belőttük nektek, ám mielőtt kitérnénk legújabb asztali összeállításainkra, megosztanánk veletek a piaci helyzetről és a vásárlói hozzáállásról kialakított véleményünket.


Sajnos a következő sorokról nem a verőfényes napsütés juthat majd eszetekbe, de pont ez az egyik oka annak, hogy a két hét múlva jelentkező következő blogunkban egy újdonság segítségét vesszük majd igénybe.

Akkor vágjunk is bele, mégpedig egy nem túl meglepő megállapítással: legtöbben asztali gépen játszanak. Ezt nem igazán lehet vitatni és természetesen nem a konzolokkal mérnénk most itt össze a számokat, hanem a hordozható számítógépekkel. A legelterjedtebb módszer a gépek hardverenkénti összerakása, mely természetesen sokszor történik egy megrendelésben, így végül is komplett gép az eredmény.

A másik típus az előre összeállított gép megvásárlása, melyhez mi nem sorolnánk be a boltok saját konfigurációit és az általatok kiválasztott hardverekből összeszerelt gépeket. Itt mi kizárólag azokat a számítógépeket emlegetjük, melyeket hozzánk hasonló vállalatok készen kínálnak a felhasználók számára. Ezekkel kapcsolatban több negatív dolgot olvastunk már, melyek között főként az ár volt a húzó tényező.

Sokan ugyanis mindig kiemelik, hogy egy előre összeszerelt gép hardvereit tekintve jobban járnának, ha maguknak rakják össze. Ez lehet, hogy így is van, azonban a jéghegy csúcsa alá is be kell nézni.

Az asztali konfigurációk világa - 2. kép

Ott találjuk az egyre szélesedő listát, melyben egy komoly, előre összerakott asztali konfiguráció jobb, mint a néhány kiemelt hardver köré olcsóbban összerakott számítógép. Ez sokszor abból is fakad, hogy egy-egy új modell kapcsán a gyártók a legfőbb komponensekre (grafikus kártya, processzor, memória) helyezik a hangsúlyt, így az ítélkező nem is igazán tudja, hogy milyen alaplap, milyen hűtés, vagy hangtechnika van a gépben, csupán az árából tud gondolni arra, hogy a felsorolt területeken is minőségi megoldásokat kap, de mivel ezek nem hangsúlyos részek, az ítélkezésnél könnyen megfeledkeznek róluk.

Persze a komplett megoldásokat kínáló gyártók részéről is érthető, hogy az említett hardverekre helyezik a hangsúlyt, hiszen ezek alapján lehet a legjobban belőni, hogy milyen teljesítményre számíthatnak a vásárlók, illetve az árat is valamivel könnyebb úgy elfogadtatni, hogy a legfontosabb hardverek igen impozánsak. Végül egy érdekes részre kitérnénk még, melyben az összerakott gépek egyik legfőbb negatív reklámját fedeztük mi fel.

Ez a rész nem lenne más, mint azon vállalatok csoportja, melyek a nevesebb gyártók komponenseiből rakják össze saját gépüket, majd azt prémium áron, különleges névvel kínálják, pedig a technológiához nem sok közük van.

Az utóbbi időszakban megnövekedett az említett vállalatok száma, árképzésük pedig szerintünk is borzalmas. Azt senki sem vitatja, hogy brutális konfigurációkat lehet tőlük rendelni, illetve viszonylag átlagos gépeket is kínálnak, a felsőbb szegmensben azonban a prémiumérzet részeként igen magas árral dolgoznak. Ráadásul a hazai boltokkal és a prémium gépeket kínáló külföldi cégekkel szemben azt sem szabad elfelejteni, hogy egy ASUS ROG asztali gamer gép bizony nagyon egyben van. A lehető legtöbb porcikája ASUS, ez az egyensúly pedig egy számítástechnikai eszköznél hosszú távon is nagyon fontos.

Az asztali konfigurációk világa - 3. kép

Ennyi fért mai blogunkba, reméljük egy jó kis témaindító irományt sikerült nektek elhoznunk, mely a következő bejegyzésünkben folytatódik majd. Addig arra kérnénk titeket, hogy osszátok meg velünk véleményeiteket a témával kapcsolatban, illetve arra is térjetek ki, hogy mi jól látjuk e a piacot. Következő bejegyzésünkben a hozzászólásokra fogunk reagálni, illetve az ígért újdonság sem marad el.
4 hozzászólás

zender

6 éve, 3 hónapja és 23 napja

Álomszép ami az utolsó képen van... Fáj a szívem...

válasz erre

Mordorer

6 éve, 3 hónapja és 23 napja

Ez a dizájn sokkolóan gyönyörű!!! El tudnám viselni az asztalomon. Na majd egyszer...

"árképzésük pedig szerintünk is borzalmas" -> Nagyon-nagyon igaz!!!

válasz erre

csirkee

6 éve, 3 hónapja és 25 napja

De brutálul néznek ezek ki. Én nem tudnék gépet összerakni, így biztosan az előre összeállítottat választanám.

válasz erre

kpal

6 éve, 3 hónapja és 26 napja

A kis Asus GR8 ütős lesz jobban megéri mint egy gamer noti vagy bármely konzol . Asus G20 is szuper és a kialakítása is

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt