Az a 10... 8 játék amit nagyon sokszor végigtoltam.

2013. július 25.
43.4601
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Scal profilja, adatai
Scal
Azért csak 8 mert közben észrevettem, hogy max 8 képet tehetek fel, szóval ez most csak Top 8 lesz, de sebaj. Vannak játékok amiket valamiért újra és újra kipörgetek, ami már bizonyos szintű mániát tükröz, ugyanis egy játékot nem 90 perc alatt játszunk ki, ugye egy filmet könnyebb újra nézni sokszor. Mostanában rászoktam hogy inkább Let's playeket nézek,de azzal meg az a bajom, hogy ha sokat szerencsétlenkedik az illető akkor felcseszem rajta az agyam. Főleg ha a kedves illető blind-ba tolja, és 25* döglik meg egy kritikus helyen, ha már játszani nem tud legalább tanulna meg vágni. No de, ez az én listám, bizonyára nektek is vannak játékok, amiket nagyon sokszor végigtoltatok.


Ha valamit sokszor játszotok végig az az egyik legjobb bizonyítéka, hogy a játék jó. Még akkor is ha a sajtó bikásra ítélte. Egyszer majdnem minden jobb játékot elveszek nosztalgiából, de 3-4 alkalom már ritkább.


8 - Hexplore


Az a 10... 8 játék amit nagyon sokszor végigtoltam. - 1. kép

Nem esküszöm meg rá, de talán négyszer nyomtam végig, az ok egyértelmű, amellett, hogy ez a méltatlanul elfeledett játék igen erős történeti szállal rendelkezik, nagyon sok titkos helyet találhatsz benne, és külön élvezet minden extrát, meg fegyvert megkeresni, és nem utolsó sorban minden kasztból 3-4 társat választhatsz magadnak, akik külön statikkal meg szövegekkel reagálnak az adott helyzetekre, szóval lehet a Hexplore meglehetősen csúnya játék, de a hangulata bőven kárpótol érte. Külön fanatik faktor, hogy ezt a stuffot legalább egy hét mire végigtolod, szóval elég sok időmet elrabolta a kis édes.


7 - Kane & Lynch: Dead Men


Az a 10... 8 játék amit nagyon sokszor végigtoltam. - 2. kép

Ha agyonvernek se értem meg mitől bukott meg ez a játék. Imádom a Hitmant, meg volt hangulata a Freedom Fightersnek is de ez az IO legjobb gammája. Miért? Tavaly nyomtam végig egy hétvége alatt ötször egymás után, az összes lehetséges fokozaton. Nem véletlenül csomagolták egybe a Szemtől Szembennel, az a film arról híres, hogy a világ legütősebb, legtöményebb akcióját adja 10 teljes percen át, ne most ez a játék ezt öt órán keresztüladja, nagyon tetszettek a filmes megoldások, utalások, kit érdekel, hogy milyen a grafika, szerintem az is jó volt. A folytatást még nem sikerült beszerezzem, de legalább lesz valami amiért érdemes élni.


6 - Rage of Mage 2 - Necromancer


Az a 10... 8 játék amit nagyon sokszor végigtoltam. - 3. kép

Úúúú ez de régi, hat hét végigjátszást tuti megért, napokban elgondolkodtam, hogy elő kéne venni megint, deee annyi minden van amivel kéne nyomulni, és azért ez egy nagyon nehéz játék ám, más más élményt adva, ha varázslóval vagy, ha harcossal, vagy ha íjásszal. Az első része is meg van azt íz év alatt szégyen szemre egysezr se próbáltam ki.


5 - Fallout


Az a 10... 8 játék amit nagyon sokszor végigtoltam. - 4. kép

Nagy különbség van a Fallout meg a Fallout 3 között. Előbbit kijátszottam hétszer (eddig), utóbbival meg játszom, véget nem érően (450+ óra van beleölve). Szerintem a Falloutról nem kell sokat hadováljak, az újrajátszhatósága végtelen, voltam benne, férfi, voltam nő, voltam szuper okos, voltam nagy dumás, voltam gonosz, voltam -10 IQ-s (ez egyébként nagyon poén :D) és egyszer megcsináltam úgy is hogy mindössze azt a három embert öltem meg benne akit sehogy se tudtam kikerülni (miért nem gondoltak erre a fejlesztők?????)


4 - Max Payne


Az a 10... 8 játék amit nagyon sokszor végigtoltam. - 5. kép

Maxxal én különös lelki testvérséget ápolok, egymás után toltam végig az összes lehetséges szinten, sose gondoltam volna, hogy New York minute módban 1 óra harminc perc lesz :o. Utána leszedtem hozzá pár moddot, és azóta ha lehull az első hó, máris tolom végig, mert... I can't give up, I have to push on. A végigjátszás bőven tíz fölött van már


3 - Giants: Citizen Kabuto


Az a 10... 8 játék amit nagyon sokszor végigtoltam. - 6. kép

Imádom a Giants-et, főleg az első kampányt, már olyan profi vagyok benne, hogy pár óra alatt végigtolom (régen kellett egy nap is), aztán ha már ott vagyok csak nem hagyom veszni a maradék két kampányt :D Nem igaz? A G.I. Ants egy igazi mérföldkőnek számít amiben egy speciális hangyakommandót alakítunk, akikkel mindenféle mission impossiblét kell megoldanunk. Hatalmas gépigénnyel rendelkezik, évről évre ezzel teszteltem benchmark helyett a gépem 10-15* már tuti végigtoltam pedig: "I'm gettin' too old for this." Ráadásul az első pár nekifutásra elég nehéz ugyanis nem lehet menteni, nincs checkpoint az adott pályán belül, és ha bekapsz egy fejlövést akkor annyi. :D Az alkotók másik hasonlóan elborult játékát az Armed and Dangeroust sajnos mai napig nem tudtam beszerezni sehonnét, letölteni meg nem akarom, bár bevallom már előfordult hogy gondoltam rá, de természetesen jó keresztényhez méltón vasárnap meg is gyóntam.


2 - Prince of Persia: The Sands of Time


Az a 10... 8 játék amit nagyon sokszor végigtoltam. - 7. kép

Az első játék amitől leesett az állam amikor megláttam. Az első játék amit látatlanban vettem meg, demó, gameplay, trailer nélkül csak mert hallottam róla, hogy JÓ. Nagyon közel áll az idealista, naiv és fiatal herceg alakja a személyiségemhez, általában én is öt másodperc alatt képes vagyok katasztrófát okozni, aztán versenyt futok az idővel hogy kijavítsam azt és persze én is mindent mindig benyelek a nőknek. Egyébként hogy ezt a játékot több mint hússzor pörgettem már ki, nagyban hozzájárult, hogy nem találtam meg mai napig hova a retekbe dugja el a mentéseket. De hát amíg azt keresem, addig végig is játszhatom inkább nem igaz? gyorsabban végig lehet rajta rohanni mint egy Xp install. És imádom benne a kombókat, fejtörőket, a zenét, az előcsalható párbeszédeket, hogy a gamepad és egér+bill apróbb különbségeit már ne is említsem. A folytatásai ugyanezek pepitában. A játék vége pedig talán a játéktörténelem legjobb befejezését produkálja. Nekem, kell egy ilyen tőr, MOST.


1 - Broken Sword: The Shadow of the Templars


Az a 10... 8 játék amit nagyon sokszor végigtoltam. - 8. kép

Ki a tököm játszik le többször egy kalandjátékot, aminek ugyanaz a sztorija, totál lineáris, és még csak nagyon választani se lehet benne sehol? Én, jelen. Na jó, ebbe azért beleszámít, hogy egyszer kitoltam magyar fordítással - igen a srác aki csinálta nagyon sok hibát vétett, de nem válaszolt a levelemre, hogy segítek neki ezt kiküszöbölni. Benne van a DC verzió is, ami nekem nagyon nem jött be, és a többi az alapjáték, 1/3 részt ennek köszönhető, hogy megtanultam angolul és nagyon szép szókincset harácsoltam össze, ugyanis mondatról mondatra kiszótáraztam, meg ne kérdezzétek, 10.000 oldalas a szövegkönyve. Majdnem minden évben végigtolom egyszer, tradicionálisan ősszel. Hát olyan 25 fölött járok benne kb., de halálom előtt a 100-at remélem elérem. :D És nem, egyik folytatása se ért fel ehhez a csiszolt ékkőhöz. A játék még dobozos verzióban van meg 2 CD-n amiket folyton cserélgetni kell ha George épp utazik, nagyon sokért rendeltem még Londonból, és kaptam hozzá egy pár oldalas irományt amiben Steve Jackson - igen az a Steve Jackson - fejtegeti, hogy mi a Templomosok Titka. Az egyik cd-t volt szerencsém dedikáltatni Rolf Saxonnal, úgyhogy azóta ezekhez hozzá sem érek, előbb meg volt DVD-n, manapság meg mivel már gondok adódnak a színmélységgel ezeken a fránya modern gépeken, ScummVM-el nyomom. Csak aza a baj, hogy azon nincs rajta az a lágy búgó női hang, aki ezzel fogadott mindig: "Welcome to the Broken Sword installation program..."


Nohát ezek voltak az én legtöbbször nyüstölt korongjaim, hát nektek mik csodákok.
10 hozzászólás

juhaszandor

7 éve, 7 hónapja és 21 napja

Vendég írta:
Broken Sword.... Úúúúú de imádtam! Gyönyörű game!
Nagyon jó széria, főleg az első két része volt jó Azt én is többször toltam végig. Bár nálam a Fable és Jade Empire is olyanok voltak, amiket többször végig akartam játszani

válasz erre

Vendég

7 éve, 9 hónapja és 9 napja

Broken Sword.... Úúúúú de imádtam! Gyönyörű game!

válasz erre

richie8

7 éve, 9 hónapja és 10 napja

Nálam PoP, Rage of Mages és Max Payne szerepel a listán. Ebből a PoP legalább 2x-3x kipörgetve

válasz erre

Scal

7 éve, 9 hónapja és 10 napja

Yanez írta:
Ezek közül a Max Payne, PoP és a Broken Sword az, amit én is toltam. Amúgy nem szeretek egy játékot egymás után többször kitolni. Inkáb néhány év múlva teszem meg újra. Eddig így volt ez az MGS, Uncharted és God of War sorozattal. A klasszikusok közül pedig a Donkey Kong Country 1, 2, és 3. A maiak közül csak a TLoU esélyes nálam erre, egyelőre!
hát a legtöbbet én se azonnal kezdtem, az csak a Max Payne - PoP - Kane & Lynch esetében fordult elő, amire magyarázatot adhat hogy ezeknek a tiszta játékideje olyan 4-6 óra, jó PoP elsőre volt tíz is, de csak mert keresni kellett a kiutat a sobákból

válasz erre

Scal

7 éve, 9 hónapja és 10 napja

marco írta:
Mi történt ezekkel a képekkel kolléga? Javítottam.
ha tudtam volna, én is javítom mindenesetre köszönöm, nem tudtam, hogy csak egy lehetőségem van mindent jól belőni

válasz erre

Yanez

7 éve, 9 hónapja és 10 napja

Ezek közül a Max Payne, PoP és a Broken Sword az, amit én is toltam. Amúgy nem szeretek egy játékot egymás után többször kitolni. Inkáb néhány év múlva teszem meg újra. Eddig így volt ez az MGS, Uncharted és God of War sorozattal. A klasszikusok közül pedig a Donkey Kong Country 1, 2, és 3. A maiak közül csak a TLoU esélyes nálam erre, egyelőre!

válasz erre

Lac

7 éve, 9 hónapja és 10 napja

Én a Vampire: The Masquerade - Redemptiont veszem elő évente kétszer, pedig anno nagyon nagyot bukott. Azon felül pedig szintén éves szinten megy nálam a: GTA Vice City/San Andreas, Crysis, Far Cry 2, Knights of the Old Republic, Mass Effect, Max Payne 2.

válasz erre

Marduk

7 éve, 9 hónapja és 11 napja

A Giants: Citizen of Kabutot én is imádtam. Nagyon jó játék volt.

válasz erre

marco

7 éve, 9 hónapja és 11 napja

Mi történt ezekkel a képekkel kolléga? Javítottam.

válasz erre

totyak

7 éve, 9 hónapja és 11 napja

Képek nem stimmelnek. A te listádról én csak két játékot, a PoP-ot, illetve Max Payne-t toltam ki.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljaTotosama profiljaMarduk profiljadarkomen profilja