ASUS ROG G750JZ: erőmű a táskában

2014. május 01.
42.6581
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Asus_Blogger profilja, adatai
Asus_Blogger
Előző blogunkban pont olyan Republic of Gamers termékeket mutattunk be nektek, melyek szorosan kapcsolódnak mai témánkhoz, hiszen az alábbi jó néhány sorban a hordozható játékgépekről szeretnénk nektek írni. Ez a kategória mindig is egy megosztó szerepkört töltött be, ám ahogy telik az idő, valamint fejlődik a technológia, egyre inkább megmutatkozik, hogy igenis van létjogosultsága az említett kategóriának. A nemrég bemutatott ASUS ROG Nomad és ROG Shuttle hátizsákok remekül passzolnak a blogban említésre kerülő ASUS ROG G750JZ noteszgéphez, de mielőtt rátérnénk a frissített ROG laptopunkra, bővebben körüljárnánk a témát.


Ahogy említettük, mi úgy vettük észre, hogy sokan kétkedve tekintenek erre a piacra, ám szerencsére a megerősítésekből sincs hiány, mi pedig részben ezért is hozunk el újabb és újabb fejlesztéseket az elhivatott játékosok számára. A mai technológiák már bőségesen elegendő alapot nyújtanak ahhoz, hogy olyan hordozható játékgépet építhessünk, mellyel a kompromisszummentes játékélmény nem csupán egy szlogen formájában van jelen. Az erő hiánya mellett a képernyő méretét is többen kritizálják, még akkor is, ha egy 17 hüvelykes megoldásról van szó, ami a hordozható gépeknél már igen nagynak számít. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a legtöbb gamer notebook már Full HD felbontást kínál, mely 17 hüvelyken gyönyörű látványvilágot tár a játékosok elé. Nem mellesleg a modern noteszgépek már számos olyan csatlakozással rendelkeznek, melyek segítenek kivetíteni játékunkat egy monitor vagy esetleg egy televízió képernyőjére.

ASUS ROG G750JZ: erőmű a táskában - 2. kép

A témával kapcsolatban megragadnánk az alkalmat és bemutatnánk az egyik legújabb, játékosoknak szánt noteszgépünket, mely ASUS ROG G750JZ néven található meg a hazai boltok kínálatában. Kialakításában az újdonság is a megszokott ROG noteszgépek formavilágát idézi, kijelzőjének mérete pedig természetesen 17,3 hüvelyk, felbontása pedig a már említett Full HD. Ami a piac egyik legvonzóbb ajánlatává teheti a most bemutatott készüléket az a belső. A negyedik generációs Intel Core i7 processzorok már megszokottnak számítanak a felsőkategóriában, ám az nVIDIA legújabb, 4GB GDDR5 memóriával ellátott Geforce GTX 880M mobil grafikus kártyája nem ismer határokat. A gyártó legújabb szériájáról van szó, a 800-as szériaszám pedig az asztali gépeknél is jól ismert 80-as utótagot kapta, ami a csúcsmodellek kiváltsága.

ASUS ROG G750JZ: erőmű a táskában - 3. kép

A memória terén természetesen többféle modell áll a vásárlók rendelkezésére, alapesetben pedig 8GB-ot kapnak a vásárlók, ami szintén bőven elegendő. A háttértár lehet SSD és normál merevlemez is, de az 1TB-os alap megoldással érdemes számolni. Az említett konfigurációban nagyjából 440 ezer Ft az új ASUS ROG G750JZ ára, ami kategóriájában igencsak jónak mondható. Az extrák között pedig olyan finomságok kaptak helyet, mint például a Blu-ray lemezmeghajtó, vagy a HDD-SSD páros. Az új ASUS ROG G750JZ tehát egy vérbeli gamer laptop, amit bátran ajánlunk a hosszú távú és mobil megoldásokra vágyó felhasználóknak. A témával kapcsolatban pedig szívesen fogadjuk a véleményeiteket, hiszen mint említettük, a fejlesztések során nagyon sok múlik rajtatok is!
8 hozzászólás

Vendég

6 éve, 3 hónapja és 9 napja

A multheten szert tettem egy JZ-re, iszonyatosan jo! csak ajanlani tudom mindenkinek!

válasz erre

Bvektor

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Elég jónak néz ki, bár szerintem még ha megtehetném se adnék érte ennyit. Nekem valahogy egy laptop nem helyettesíthet egy PC-t

válasz erre

csirkee

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Mennyi a súlya?

Egyébként 440-ért meg is éri.

válasz erre

kpal

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Nekem is tetszik az ilyen noti ,de ha ritkán van ekkora pénzem egybe akkor maradok a asztalinál ,mert erősebbet lehet kihozni . Ha max 1-2 hónapot kéne kuporgatnom ilyenre akkor szó nélkül jöhetne. Mert jó ha tudom hordozni az otthoni kisebben.

Bár kíváncsi leszek mekkora erő lesz a következő ilyenbe , a GTX Titan sorozatot figyelembe véve az asztali szegmensben .

válasz erre

WillThaWheel

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Ez egy rohadt bestia!

válasz erre

zender

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Nagyon nagyon elfogadnék egy ilyet, de horror ára van.

válasz erre

Vendég

6 éve, 5 hónapja és 1 napja

Annyit tudok mondani: kéne!

válasz erre

fantis6

6 éve, 5 hónapja és 2 napja

brutál egy lapos, szívesen elfogadnék egy ilyet

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaMarduk profiljamarco profilja