Assassin's Creed Liberation HD - Avagy HÁÁÁÁÁÁÁÁT...

2014. március 08.
45.7901
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Hmark122 profilja, adatai
Hmark122
Szóval! Húúúh ... hol is kezdjem??? Hát, talán a legelején :D

Az Assassin's Creed (III) Liberation egy az Ubisoft Sofia által PlayStation Vitára fejlesztett játék. 2012. A játék továbbfejlesztett( PC-re szánt ) verziója az Assassin's Creed: Liberation HD.

Az Assassin's Creed Liberations-ben már nincsen benne Desmond Miles, sem pedig bármelyik, eddig ismert szereplő. A terméket az Abstergo Industries bocsátja ki magából ezzel igyekezve bemutatni a templomosok és az asszaszinok közötti ősi harcot. De cenzúrázva, így akarván bemocskolni az asszaszinokat.

Eddig talán jól hangzik, vagy nem, de ezt inkább döntsétek majd el ti a Blogom végén.

Kemény 5óra játék után úgy döntöttem, hogy muszáj megírnom ezt a blogot.

A játékról.: Szóval, a történet 1765 és 1780 között játszódik, a főszereplője pedig Aveline de Grandpré, egy francia-afrikai születésű női Asszaszin, aki a Francia-indián háború végén tevékenykedik.

A Liberation HD két helyszínre New Orleansra és a Mocsárvidékre koncentrál. Utóbbi helyen számtalan veszély leselkedik, mint például aligátorok és csempészek, ezért akárcsak (AC3) itt is jelen van a fára mászás és azokon való ugrálások.


Assassin's Creed Liberation HD - Avagy HÁÁÁÁÁÁÁÁT... - 2. kép



Muszáj néhány sort írnom a történetről mivel (nekem legalábbis) az elején kissé zavaros volt.

Tehát a lényeg az, hogy a játék úgy kezdődik, hogy Evelint irányítva még kislányként sétál főhősünk a városban az anyjával, amikor HIRTELEN... elkezdünk követni egy kakast így elveszítjük anyucit miután egy rabszolga piacon kötünk ki ahol azt feltételezték, Evelin is rabszolga így elfogták.
Nem sokkal később egy kiszabadult rabszolga, Agate kiszabadítja Avelinet, majd betoborozta az Asszaszin Rendbe, ezzel az ő lesz a mentorunk.
Evelin fő ellenségei tehát adottak.: a rabszolga tartók és a templomosok akikre kicsit később bukkanunk majd rá, de persze nem maradnak el.

Miután ennek utána olvastam értettem csak meg mert semmi átvezető nincsen abban ahogyan gyerekből, felnőtté válik (legalábbis nem úgy mint Pl.: AC 3) ráadásul még az Assasin ruha is amit viselünk sem különleges módon kapjuk meg mint a többi részben amit kifejezetten imádtam.: 2.rész Ezio apjáé volt, 3. rész, megkapjuk. Lehet, hogy ez csak engem zavar de itt simán csak kivesszük egy ládából éjjel miután 5 perccel ezelőtt Evelin még gyerek volt... csak úgy ott van a ruha, semmi arról, hogy hogyan kerül hozzánk de hagyjuk is inkább.

Azt mondják, hogy a két játék egy időben játszódik és a motorja is ugyanaz viszont a 3 szerintem szebben is néz ki és a történet vezetés is sokkal igényesebb.

Ennyit a történetről... most jön csak a java :O
Mivel a játék eredetileg nem PC-re szánt alkotás ezért TELE VAN BUGGAL TEXTÚRA HIBÁKKAL ÉS RONDASÁGOKKAL, EZENKÍVÜL NÉHA BEFAGY PÁR MÁSODPERCRE ÉS AZ APRÓSÁGOK (amik, tényleg kis dolgok, de szerintem zavaróak) ÉS A HANGULAT SEM TÜKRÖZI A 3-AT... oké persze nem várhatom el hogy ugyan az legyen de akkor is...
Amikor elkezdtem játszani vele legelőször keményen az tünt fel hogy vannak a kincsesládák amiket ki lehet nyitogatni... ha bele nézünk... teljesen üres de mi azért azt is kivesszük XD (legalább erre ügyeltek a 2. részben )

Aztán... a hangok és a mozgás talán csak egy kissé de le van csúszva néhány helyen egymástól és amikor a vízbe ugrunk... annak a rondán meganimált víznek nincsen párja :)

Ha már víz... a játékban ( lásd 2. rész ott gondola volt ) de itt lehet kenuzni, fantasztikus élmény.
amikor próbáltam, szabályszerűen beragadt a kenu és semerre nem tudtam menni. Kenuzásról ennyit XD


Assassin's Creed Liberation HD - Avagy HÁÁÁÁÁÁÁÁT... - 3. kép



Na, de hogy valami jót is mondjak erről a csoda játékról, ami nekem kifejezetten tetszett az a méreg nyilat lövő köpőcső ami ha jól tudom a 3. részben még nincsen csak a 4.ben viszont itt kifejezetten hasznos volt, főleg mivel ugye rejteknek használt szénakazlak-ból is lehet használni ami igen nagy előny lehet. Akárcsak az íj a Crisys 3-ben.

Ami még nagy pozitívum, hogy a játékban 3 féle ruha van ami külön is osztja a körözöttségi szintet, ám ennek hátránya is van.
Mégpedig az hogy az egyikben nem lehet sprintelni és csak az ököl és rejtett penge elérhetőek.
A másikban már lehet rendesen futni és el is érhetőek a közelharci fegyverek.: kard, penge, ököl stb. viszont a pisztoly és a köpőcső nem.
Ám erre van ugye a hagyományos AC ruha amiben már minden elérhető.


Assassin's Creed Liberation HD - Avagy HÁÁÁÁÁÁÁÁT... - 4. kép



Újítás még, hogy mivel női karakter elcsábíthatjuk a férfiakat a játékban úgymond egy limitált ideig.


Assassin's Creed Liberation HD - Avagy HÁÁÁÁÁÁÁÁT... - 5. kép



Most már felsoroltam a hibákat és pozitívumokat úgyhogy nincs más hátra mint ami még hátra van :P

A játék menet jó, aki szereti az Assassins Creed sorozatot (mint én)
az nyugodtan próbálja ki a hibái ellenére is, mert annyira nem rossz maga a játék csak a hibák idegesítőek.
De mint mondtam, szerethető alkotás még annak ellenére is, hogy a széria talán egyetlen női szereplőjével játszunk. Ez nem negatívum :)
Majd írjátok le, hogy mi a véleményetek a Blogról és magáról a játékról.


Assassin's Creed Liberation HD - Avagy HÁÁÁÁÁÁÁÁT... - 6. kép

15 hozzászólás

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 5 napja

Hmark122 írta:
IGEN meglepett smiley
Az akkor nagyon durva!meglepett smiley Hogy adhatták ezt is így ki....wtf smiley

válasz erre

Hmark122

10 éve, 11 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
Ezek a bugok eléggé ijesztők!meglepett smiley Eredetű játékod van?
IGEN meglepett smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 5 napja

Ezek a bugok eléggé ijesztők!meglepett smiley Eredetű játékod van?

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja