Anime bemutató: Sword Art Online - Egy majdnem tökéletes játék...

2013. július 09.
45.7071
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
rDAVE profilja, adatai
rDAVE
Úgy döntöttem (egy kis megerősítés után), hogy folytatom és írok még animékről időnkét. Mint már kifejtettem, nem vagyok nagy ismerője és írásban sem jeleskedem, de próbálkozom összehozni valami olvashatót. Na kezdjük...


A történet szerint 2022-ben járunk, abban az évben amikor megjelenik egy új és tökéletesnek vélt virtual reality videojáték. Konkrétan egy MMORPG-ről van szó, amit egy NervGear nevű sisakkal lehet irányítani. A készülék közvetlenül a játékos agyának az utasításait veszi. A Sword Art Online nevű játékból 10 000 darabot értékesítettek, amit rögtön el is kapkodtak az izgatott játékosok, de ha tudták volna előre, hogy mi vár rájuk...

Anime bemutató: Sword Art Online - Egy majdnem tökéletes játék... - 1. kép


A főhősünkkel az első bejelentkezéskor ismerkedünk meg igazán. Ő lenne Kirito, akinek nem csak a 10 000-be sikerült bekerülnie, de részt vett az 1000 fős bétában is.

Anime bemutató: Sword Art Online - Egy majdnem tökéletes játék... - 2. kép


Minden jól alakul egész addig, amíg rá nem jönnek, hogy nem tudnak
kilépni a játékból.

Anime bemutató: Sword Art Online - Egy majdnem tökéletes játék... - 3. kép


Nem sokkal utána megjelenik a kissé elvetemült és istenkomplexussal küszködő Akihiko Kayaba, a játékmester, aki megalkotta a játékot, a készüléket és elmagyarázza a dolgokat.

Anime bemutató: Sword Art Online - Egy majdnem tökéletes játék... - 4. kép


Pontosabban azt, hogy ezt a világot ő teremtette, a kijelentkezés hiánya nem hiba és most már mindenki marad addig, amíg végig nem megy a 100 szinten vagy meg nem hal. Utóbbival az a probléma, hogyha valaki meghal a játékban, akkor a készülék miatt a valóságban is meg fog, mivel ebben az esetben a NervGear képes kárt okozni az agyukban, ha a valóságban valakiről megpróbálják eltávolítani, akkor is szomorú véget fognak érni.

Anime bemutató: Sword Art Online - Egy majdnem tökéletes játék... - 5. kép


Így hát nincs más esély, mint fejlődni és menni előre. Egyébként a játékban nincsenek varázslatok, csakis fegyverek, illetve még kristályok vannak, amivel képesek varázslatszerű hatást elérni.

Anime bemutató: Sword Art Online - Egy majdnem tökéletes játék... - 6. kép


Az alkotás 2012-ben, vagyis tavaly jelent meg. Eredetileg light novel formájában létezett a történet, de már több manga is megjelent. Az anime pedig 25 részes összesen.

Anime bemutató: Sword Art Online - Egy majdnem tökéletes játék... - 8. kép


Továbbá akik még mernének játszani egy SAO játékkal és rendelkeznek PSP-vel, azok az idén márciusban megjelent Sword Art Online: Infinity Moment című játékkal tehet egy próbát.

Anime bemutató: Sword Art Online - Egy majdnem tökéletes játék... - 7. kép


Mivel egy viszonylag új darab, így a megjelenésével nem lesz gond. Minden korosztály bátran belevághat, sem látványban, sem szövegvilágban nincs kifogásolhatni való a fiatalabbak számára, viszont avatatlan anime nézőknek talán nehezebben feldolgozható, mint az Attack on Titan, amiről ezelőtt írtam, mivel erősebben hordozza a műfajra jellemző vonásokat. A mű viszonylag sokszínű, van itt fantasy, sc-fi, romantika, kaland és akció elem is, ennek tudatában tessék nekivágni. Hajrá!
15 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 11 hónapja és 14 napja

Hamarosan megjelenik a Sword Art Online: Hollow Fragment PS Vita exkluzív játék. MMORPG elemeket felvonultató offline játék, ami randi szimulátor részt is tartalmaz, tehát két gyilok közt csajozhatunk benne.

válasz erre

Vendég

8 éve, 5 hónapja és 24 napja

5t3v3nk3 írta:
Nálam ez az anime a tavalyi év csalódása volt.
A sztori remekül kezd, és a világot is elkezdik bemutatni.AZtán valaki mellé nyúlt a gyógyszeres pulton a készítőknél és elszabadult a pokol. Száguldunk az időben, hősünk gyorsabban lép szintet mint ahogy én fel bírok szaladni egy lépcsőn, és az egész szétesik. Annyira ImBa karaktere lesz, hogy az már irreális.
Rengeteg logikátlanság van a cuccban, eleinte ahogy azt az első részben látjuk nincs fájdalom, ám egy későbbi résznél mikor főhősünk combjába tolnak egy bazi kardot, üvölt mint a fába szorul mob. Gore patch Powa. a Team fightok rosszak, amatőr wowosok jobb taktikákat kidolgoznak mindegy nem ez a lényeg(mondjuk a hypenak a lényege az volt: egy anime kockáknak)
De ami a legfontosabb: a melodrámázás. Az egy dolog hogy sírunk ha valaki odavész. De mikor már hosszú perceken keresztül zokogunk egy kőre borulva és ezt több részen át az már felesleges, és egy idő után idegesítő is.
A második felében az anime világában már van mágia is. Hősünk néha egy spellel tarolja a fél világot, legközelebb viszont már nem tudja(akarja?) használni azt a mágiát(biztos scroll volt).


[SPOILER]
De ami a legfelháborítóbb: Ahelyett hogy a hős miután élete rendeződik, nem azt csinálja mint sok normális népek, a csajával van végre, nem.. Elmegy konckuli..... Pfejjj..
[SPOILER VÉGE]
mert a csaja, Asuna nincs ott mellette a végén, kék ruhában és kék hajjal...

válasz erre

juhaszandor

8 éve, 9 hónapja és 10 napja

Nekem nagyon tetszett a sorozat első fele. Inkább csak azt szeretem belőle és a többit nem véleményezem. A zenét szerintem nagyon eltalálták ott benne. De azért az első felében is van sok felesleges jelenet. Persze teljesen indokolt beletenni, de nekem nem jött be ez a része

válasz erre

wazko

8 éve, 10 hónapja és 4 napja

Egysik kedvenc animém, nagyon tetszett, bár a vége kicsit laposra sikerült

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 10 hónapja és 23 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

8 éve, 11 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
Jaja meg a DragonBall az még iszonyat hosszú!
Hát az még így se éri be szerintem. Együtt a sima, Z és GT nincs olyan hosszú, bár valóban, az se kevés. Mennyivel rövidebb lenne, ha nem 10 részen keresztül zavarnának le egy csatát.

válasz erre

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 5 napja

rDAVE írta:
Jól teszed! Valóban nem sok, nem egy One Piece... (Az túl van a 600. részen)
Jaja meg a DragonBall az még iszonyat hosszú!

válasz erre

rDAVE

8 éve, 11 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
Nagyon tetszik és neki is kezdek mert kevés része van!
Jól teszed! Valóban nem sok, nem egy One Piece... (Az túl van a 600. részen)

válasz erre

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 6 napja

Nagyon tetszik és neki is kezdek mert kevés része van!

válasz erre

rDAVE

8 éve, 11 hónapja és 6 napja

Marduk írta:
Nem értem, hogy miért írtad azt, hogy nem jeleskedsz az írásban Nagyon jót alkottál ismét! Hmmm érdekes a sztorija, viszont ez animéknél alapkövetelmény Mindenesetre a megnézendők listájára felkerül.
Köszönöm Marduk! Örülök, hogy tetszik!
Animéknél valóban nagy hangsúlyt fektetnek a történetre, de pont ezért lehet találni értékes darabokat közöttük.

válasz erre

Marduk

8 éve, 11 hónapja és 6 napja

Nem értem, hogy miért írtad azt, hogy nem jeleskedsz az írásban Nagyon jót alkottál ismét! Hmmm érdekes a sztorija, viszont ez animéknél alapkövetelmény Mindenesetre a megnézendők listájára felkerül.

válasz erre

csirkee

8 éve, 11 hónapja és 6 napja

rDAVE írta:
Nekem is hasonló jutott eszembe, meg Yanez blogja a tökéletes játékról.
jaja ott is volt ilyenről szó...és biztos vagyok benne, hogy meg fogja valaki/valakik csinálni, hiszen ahogy nekünk is eszünkbe jut úgy másnak is, akinek még kapacitása is van arra, hogy megcsinálja

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljaGargameth profilja