Androidra fel: Crazy Lee

2015. január 12.
25.1411
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
pendrivedealer profilja, adatai
pendrivedealer
Tegnap délután unalmamba elkezdtem a Google Play-en keresni egy ingyenes játékot a tabletomra. Végül találtam egy érdekes kis verekedős játékot a Crazy Lee-t, ami mindössze néhány megabyte.

A Crazy Lee egy side-scroller játék, amelybe egy Bruce Lee-re nagyon hasonlító rajzfilmfigurával leszünk, és persze verekszünk.

Van egy nem túl nagy 2 dimenziós pálya, amelyen nekünk meghatározott ellenfelet kell likvidálnunk, akik jobbról, balról vagy mindkét irányból egyszerre törnek az életünkre.

A jobb és bal iránygombokkal elsétálhatunk, valamit egy ugró gombbal ugorhatunk. Nekünk egy ütés és egy rúgás gomb áll rendelkezésünkre a támadáshoz, amelyeket ha ütemesen nyomunk, akkor ütéses illetve rúgásos kombinációt hozhatunk össze. Van még továbbá egy speciális támadásunk, amit csak néha használhatunk.

A lemészárolt rosszfiúkból pedig pénz, fegyver, és egyéb dolgok esnek ki. A pénzből szinteket tudunk lépni, így karakterünk erősebbet tud ütni, vagy nagyobb élete lesz. Van néhány főellenség is a játékba, ezeket külön pályákon kell elintézni.
Nagyon egyszerű a recept, de egész jól működik.

Először is szeretném kiemelni a grafikát, amely nekem nagyon tetszik. Ezek a rajzolt figurák nem is próbálnak élethűek lenni, és nincsenek is túl kidolgozva, ráadásul van belőlük főellenségekkel együtt vagy tíz fajta. A pályákból sincs sok, de azok jól néznek ki. A minimum diadala, legalábbis nálam. Valahol a rajzfilmek és a képregények között próbál egyensúlyozni. Az évek során sok rajzfilmet láttam, amely hasonló grafikát használt, sikerrel.
A menü is nagyon jól néz ki, és egyedire is sikeredett a menüpontok címmegadásának köszönhetően. A töltő képernyő is szép, és szerencsére nem látjuk túl sokat.

A harcrendszer többnyire jól működik, de néha hiába nyomtam, mint az örült a támadás gombokat, mégse jött össze a kombináció. Ez igazán akkor idegesítő, ha kb. tízen vernek közben. Valamint azt is szeretném megjegyezni, hogy a gombok túl lentre vannak rakva, és néha akaratlanul is kiléptem az operációs rendszerbe, de ilyenkor legalább a játék szünetel, és nem halok meg mire visszalépek.

A szintlépéses rendszer jól lett kitalálva. Ennek hála biztosan senki se fogja a játékot elsőre végigvinni. Újra és újra elölről kell kezdenünk, hogy pénzt szerezzünk az ellenfelektől, és azzal erősítsük karakterünk tulajdonságait.

Sajnos azonban így is három-négy óra alatt kimaxolhatjuk karakterünket és végig is vihetjük a játékot. Viszont legalább tettek bele egy chalange mod-ot, aminek hála egy pályán megkapjuk az összes ellenfelet. Ez egy ötletes megoldás, hogy még egy kicsit kitolják a játék szavatosságát. Viszont még így is hamar unalomba fullad, és ha már nincs mit fejlesztenünk, akkor gyorsan megunjuk.

Játéktörténtről nem beszélhetünk. A főellenségekkel szövegbuborékba lévő minimális párbeszédek ugyan vannak, de semmi több. Azért ilyenkor nekem még a Karateka elrabolt hercegnős története is hiányzik (pedig abba még ennyi párbeszéd se volt).

A hangokról is illene néhány mondatot írnom. A menü alatt hallható tradicionális kínai zene nagyon jól hozza meg a hangulatot a játékhoz. A játék alatt hallható halk zene éppen arra jó, hogy ne zavarjon meg a játékba, és jól is illik a játékhoz. Az interakció hangjai se sikerültek rosszul, bár itt több hangot is el tudtam volna viselni.
Na és a bug-ok. Hát sajnos egy visszatérő bug-al többször találkoztam, és sajnos az mindig végzetes. Egész egyszerűen beragadok a pálya egyik felén és elkezd fogyni az életem, nagyon, majd meghalok. Ez sajnos szarvas hiba, és sürgősen ki kéne javítaniuk.

Összességébe a Crazy Lee személyébe egy rövidtávon jó kis szórakoztatást biztosító játékot ismertem meg. Műfajába nem a legjobb, de mindenképpen érdemes kipróbálni, mert el lehet vele ütni az időt.

Én 72%-ot adok rá.
3 hozzászólás

pendrivedealer

10 éve, 2 napja

Gólem írta:
Inapp dolgok (reklám pl) van benne?

Mert amúgy tetszik, kipróbálnám.
Igen, néha a jobb felső sarokba, vagy a gombok között középen lent megjelenik egy-egy pici reklámcsík. Engem ez nem zavart, ritkán hagynak az ellenfelek arra időt, hogy odatekintsek. Mikrotranzakcióval se találkoztam, pedig már láttam hasonló játékoknál ilyesfajta pénzlehúzást.

válasz erre

Gólem

10 éve, 3 napja

Inapp dolgok (reklám pl) van benne?

Mert amúgy tetszik, kipróbálnám.

válasz erre

wegh

10 éve, 3 napja

Nekem nem jött be annyira, elég szagatott a mozgása a játéknak, mintha csak képeket váltogatna röhögő smiley De a teszted jó lett, csak így tovább kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja