AMD AM1: Kicsi a bors, de...

2014. augusztus 10.
41.8071
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
rDAVE profilja, adatai
rDAVE
Itt GC-n fel szoktak bukkanni az AMD processzorai, de egy apró platform még kimaradt, most ezt pótolnám ezzel a bloggal. Pontosabban APU-król van szó, amelyek fizikai méretükben és teljesítményükben is a jelenlegi FM2+-os APU-k alatt helyezkedik el.
Advertisement


Az AMD négy AM1-es foglalatba illeszkedő processzort dobott idén piacra. A jó öreg Athlon és Sempron márkanevekkel ellátva. Mindegyik tartalmaz egy Radeon R3-as GPU-t, mellé a legkisebb APU két darab CPU magot kapott, a másik három pedig négy darabot. A 25W-os fogyasztásuk igen csak pénztárca barátnak tekinthető, de az áruk sem vészes. Jelenleg a legkisebb 7 ezer forintól, amíg a legerősebb 13 ezer forinttól kezdődik.
AMD AM1: Kicsi a bors, de... - 1. kép


A hozzájuk tartozó legolcsóbb alaplap szintén 7-8 ezer forint környékén található.
AMD AM1: Kicsi a bors, de... - 2. kép


Kisesebb érdekesség, hogy arra a Jaguar kódnevű mikroarchitektúrára épülnek, amire mindkét új generációs konzolok is. Persze ez nem segít nekik, teljesítményben sokkal szerényebbek, főleg GPU-ban. Szóval mit is tud játék szempontjából?
AMD AM1: Kicsi a bors, de... - 3. kép


A külföldi sajtó tesztjei alapján az Athlonok már bőven elegendők a Skyrim, a Grid 2 és a Dota 2 folyamatos futtatásához is, de természetesen csak alacsony és közepes beállítások, valamint körülbelül 720p mellett. Tehát régebbi és kevésbé gépzabáló játékokat már képes elvinni, viszont azért érdemes 1600Hz-s memóriákat rakni a gépbe, ellenkező esetben kevesebb FPS-hez jutnánk. Elvetemültebbek Titanfall-t és Battlefild 4-et is próbálgattak már vele, sajnos azokat jobb elfelejteni, hacsak nem akad egy külső videókártya is a processzor mellett.

Az új AM1 tehát nem egy teljesítmény bajnok, de ideális lehet olcsó, energiatakarékos gépekbe vagy HTPC-be.
Advertisement
2 hozzászólás

rDAVE

7 éve, 1 hónapja és 21 napja

5t3v3nk3 írta:
Ilyen kis Házi médiacenterbe (HTPC) simán megéri, jó kis cucc..
Igen oda jó, bár szerintem az elsődleges célja vele az AMD-nek, hogy olcsó, de új gépet rakhassanak össze kevésbé pénzes vásárlók. Így elvileg Észak-Amerikában nem is kapható, viszont Közép és Dél-Amerikában igen.

A helyenkénti hibákért, amiket vétettem elnézést kérek, ez a hőség... Nem megy a fogalmazás, télig nem is blogolok.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 1 hónapja és 21 napja

[Tiltott felhasználó!]


 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt