Almost Human. Emberi tényező

2014. december 23.
25.9181
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
A követezőkben egy sorozatot fogok nektek bemutatni, ajánlani, és gondolatban (írásban) kicsit továbblépek a sorozaton, és felvetek egy dolgot, mely megértéséhez igyekszek majd alapot adni az írásommal, lehetőleg maximálisan Spoilermentesen, remélem menni fog.


2048-at írunk. A technika fejlődésének az emberek már nem képesek gátat szabni, a bűnözők is élnek ezekkel a lehetőségekkel, így a bűnüldözők dolga igencsak megnehezedett. A rendőrök és bűnözők soraiban ott vannak az androidok, a szuperkütyük, az információáram megfékezhetetlen.


Almost Human. Emberi tényező - 1. képEgy brutális harci jelenettel nyit a műsor, napjaink fegyvereinek kicsit felturbózott változataival darálják egymást a szemben álló felek, egy rajtaütés balul sült el, már itt láthatjuk, egy a sorozat nem épp selymes mesélés módjáról lesz ismert. John Kennex nyomozó lábát és összes emberét veszti a csata során.

Történetünk személyes köré épül, és egy sima nyomozós akciósorozat számítanánk. Ám mivel van egy szabály: minden nyomozó mellé kell egy android társ, Kennex lábadozásából (gonosz szóvicc) visszatérte után kap egyet maga mellé, egy hideg, számító, logikus egységet. Kennex rövid úton khm.. deaktiválja. Ezután kap egy másikat, nem épp teljesen legálisan, de ez a példány egy érzelmi alapokon nyugvó rendszerre épülő, egykori nyomozósegéd, Dorian néven ismerjük meg.


Almost Human. Emberi tényező - 2. képKennexet az új Star Trekból ismert orvos, Kirk barátját alakító Karl Urban testesíti meg míg Dorian-t Micheal Ealy alakítja.

A két főszereplő eszetlen jó figura, ember és Android, akkorákat oltanak egymáson, hogy megroppan a képernyő. Ezek a párbeszédek feszegetik a android-ember közti különbségeket és komoly kérdéseket feszegetnek rendkívül szórakoztató módon.

A nyomozópáros elkezd együtt nyomozni, az esetek jók, remekül építenek a technikára, nem erőltetettek, igaz van bennük pár aprócska logikai baki, de elnézzük neki, mert rendkívül szórakoztató. Igazi Sci-Fi CSI, csak csupán sokkal több benne az akció és jó néhány badass jelent is felvonul, szóval a sztorival semmi, de semmi baj nincsen.


Almost Human. Emberi tényező - 3. képA zenei hangzás világ egyértelműen a Deus Ex HR játékban felhangzó dallamokra hajaz, ami abszolút piros pont, nagyot dob a hangulaton.Sok elég ismert együttes tesz hozzá az élményhez.(A Personal Jesus szám brutális erővel üt a képsorok alatt)


Almost Human. Emberi tényező - 4. képKülön kiemelném, hogy a bemutatott világ egyáltalán nem utópisztikus, a társadalmi rések hatalmasak, az utakon vannak egyaránt full Sci-fi verdák(feltűnik az Én a robot-ban látott Audi variáns),de még bőven vannak kerekeken guruló, sőt ütött kopott, napjainkból megmaradt gépek is. Az emberek is ugyanannyira tagozódottak. a belváros szupermodern, külváros nyomorog. Tökéletes az atmoszféra, ez egy napjainkra épülő, bőven lehetséges jövőkép és nem egy idealizált cucc. Mind a két fél (zsaruk , rossz arcok) könyörtelenek, látjuk, hogy a hétköznapi ember mennyire kiszolgáltatott.


Almost Human. Emberi tényező - 5. képTehát aki szereti a jó humort a kemény akcióval keverve az csapjon bele, egy remek sorozatot kap az arcába, igaz csupán egy évad van belőle.

És itt átérnék a összeesküvés elméletek talajára. A sorozatot a nagy siker ellenére a FOX egy évad után lelőtte, pedig az utolsó évadokban nem kisebb név volt pl. a ko-producer, mint J.J. Abrams.

Semmi, de semmi nem indokolja a sorozat elkaszálását, hacsak nem a gázsik emelkedése, de ez tucat indok. Sajnálatos módon a remekül felvetett főszál sem tud kiteljesedni emiatt, de az esetek önállóak így a sorozat élvezhető marad.

Azonban a sorozatban olyan dolgokról mutatják meg az árnyoldalt, melyek napjainkban kezdenek majd kiforrni, (például okos ház meghekkelése, és annak gyilkolásra használata, cyber-szervkereskedelem), és bizony a sorozatot nézve nekem is felmerült a fejemben: Kell ez a technikai fejlettség nekem? És átgondolva a dolgokat, lehet valaki(k) fentről jelezték, hogy nem szeretnék, ha ez a sorozat folytatódna, mert igenis képes gondolkodásra késztetni az emberek tömegét, főleg, hogy minőségi és hatalmas rajongótáborra tett szert. 2048 ugye nincs annyira messze.

Szerintetek lehet ebben valami? A válasz előtt vagy után pedig mindenképp érdemes meglesni a 13 epizódot.


Almost Human. Emberi tényező - 6. képNem mellesleg a folytatásért petíció is indult.

Pacsi kösz az olvasást. :D
6 hozzászólás

1000feri

5 éve, 10 hónapja és 21 napja

90-es évek sci-fi-je.... "high tech!? baromságokkal. Sztem...

válasz erre

Ronalddo

5 éve, 10 hónapja és 22 napja

Ó ez érdekesnek ígérkezik! Bár amit írsz róla szerintem az egyszerű scifi, én nem vizionálnék bele túl sok mindent - viszont annak nagyon jó lehet!

válasz erre

Gólem

5 éve, 10 hónapja és 24 napja

Igen jó sztorinak tűnik, az alapján amit írtál róla! Belenézek!

válasz erre

kpal

5 éve, 10 hónapja és 26 napja

Folytatás jöhet

válasz erre

bekecs

5 éve, 10 hónapja és 26 napja

Nem is hallottam róla! Nem menedzselik valami jól! De most utánanézek, köszi az ajánlót!

válasz erre

wegh

5 éve, 10 hónapja és 26 napja

Na, ez tetszik! Köszi, pont kerestem valami jó sorozatot az ünnepekre

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

VaPe profiljaMarduk profiljaGargameth profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljasony1515 profiljaManiac profilja