Alien 3 (Genesis)

2010. július 29.
71.3791
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Dorcika profilja, adatai
Dorcika
A mai világban sajnos már nem túl elterjedtek a 2D-s játékok, vannak, akik nem emlékeznek a régebbi idők játékaira. Most a Sega Alien 3 Genesis játékát szeretném bemutatni Nektek, gondolom sokan nem ismerik ezt a játékot. Nem tudom, mit adhatnék magyarázatnak az Alien 3 címről, a játék nem egészen az Alien film 3. részéről készült, persze van köztük némi hasonlóság, de különbség is. Kezdődjék az alienirtás...



Alien 3 (Genesis) - 2. kép





A játék elkezdése előtt kiválaszthatjuk a nehézségi szintet (easy, normal, hard), valamint, hogy hány életünk legyen (egytől kilencig állíthatjuk be, de ha a játék során meghalunk, nem szerezhetünk újabb életet). Az egész játékban Ellen Ripley hősnővel kell legyőznünk az alieneket. Négyféle fegyver áll rendelkezésünkre, melyeket bármikor váltogathatunk: gép- és lángszóró fegyver, kézigránát, "gránátrakéta".


Alien 3 (Genesis) - 3. kép



Ellenségeink, az alienek négyféleképp tűnhetnek fel: egyszerűen sétálgatva, a plafonon várakozva, szellőzőkben ránk várva, valamint váratlanul előugorva. Sokszor érhet bennünket támadás, pont, amikor és ahol nem számítunk rá. Ám nem csak ezek a lények az egyedüli ellenfeleink a játékban. Vannak még a furcsa tojások, mindegyikben rejtőzik egy úgynevezett "facehugger". A tojást és a furcsa teremtményeket is elintézhetjük fegyvereinkkel, de a facehuggerrel vigyázni, bármikor az arcunkra tapadhat, de természetesen ügyes gombnyomásokkal egykettőre lerázhatjuk magunkról, bár amíg a fejünkön van, és mi próbálunk védekezni, addig fogy az életerőnk.


Alien 3 (Genesis) - 4. kép





A játék lényegét még nem is említettem. Az elfogott embereket kell kimentenünk az alienek "markából". Az első pályák természetesen nagyon könnyűek, ám a későbbiekben egyre nagyobbak és hosszabbak lesznek a pályák, az emberek pedig egyre többen és szétszórva lesznek, így nem lesz könnyű megtalálni mindannyiukat. A játékot nehezíti, hogy mindez időre megy, tehát ha nem találod meg az összes embert adott idő alatt, akkor kikelnek belőlük az alienek, tehát újra kell kezdened a pályát. Ezzel még nincs vége, még ha meg is mentettél mindenkit, még meg kell találnod a kijáratot is, ami a pálya valamelyik szélén lehet, csak nem mindegy, melyiken, és hanyadik emeleten. Ha ez mégsem sikerül, életet veszítesz.




Alien 3 (Genesis) - 5. kép



Ám még mindig nincs befejezve ellenségeink sora: nem csak az alienekkel és a szaporító lényekkel kell megküzdenünk, természetesen vannak nagyobb ellenfelek is, nevezzük őket bossoknak. Ezek a bossok az úgynevezett guardianok, akik jóval nagyobbak és szívósabbak a "hagyományos" alieneknél, bár alig kell hozzá 2 perc, hogy legyőzzük őket (az ő legyőzésük is időre megy). A bossok extra fegyvere, hogy savat tudnak szanaszét spriccelni (ha egy csepp hozzánk ér, csökken az életerőnk).



Ha már úgyis az életerőről írtam... A pályákon természetesen csomagokat is szedhetünk fel, amely lehet fegyver, vagy energiacsomag (életerő), mivel fegyvereink is csökkennek a használat miatt, valamint életerőnk is. Megsérülni azonban nem csak egy idegen támadásától tudsz, elég csak lezuhannod egy magasabb helyről, vagy beesni a ventilátorhoz, csapdákhoz, és máris kevesebb lesz az energiád.

A játék során négyféle móddal találkozhatunk: mission, guardian, rescue, valamint mayhem. A mission módban meg kell mentenünk az embereket, és a pályákon vannak alienek. A guardian mód, mint említettem, a boss, a rescue módú pályákon meg kell menteni az embereket, de itt nincsenek alienek, a mayhem mód pedig tele van alienekkel, de emberek nincsenek, csak meg kell találni a kijáratot sok alien kíséretében. Természetesen mindegyiket az adott idő alatt kell végigfutni. Viszont a játékban nem mi választhatjuk ki, hogy melyik módban szeretnénk játszani, mennek úgy, ahogy annak mennie kell.


Alien 3 (Genesis) - 6. kép



A játékban ötféle helyszín van. Ezeket nem részletezném, max annyit, hogy előrébb haladva egyre nehezebbek, például az utolsó pályák az alieneknek kedveznek, nekik tökéletes búvóhelynek szolgál a helyszín. Ám az ügyesebb játékosok rá fognak jönni, hogyan is játszhatjuk ki az idegeneket, például ha az alien a szellőzőcsőben mászkál, dobjunk hozzá kézigránátot. Vannak helyszínek, amelyek némi nehézséget jelenthetnek a játékban, ilyenek például a felnyitható kapuk, amelyeket nézhetünk esetleg falnak is: ezeknek benyomhatjuk a "nyitás" gombot az ajtó előtt álló gépnél (nem kell hozzá semmi, csak álljunk meg előtte, és nyomjuk meg a "fel" billentyűt"), vagy gránáttal lerombolhatjuk, és előre szabad a menet.


Alien 3 (Genesis) - 7. kép



Kijátszottam a játékot, és nekem tetszett, nagyon bejön! :) Ez egy olyan játék, amellyel az alien rajongók szívesen játszanak többször is, nem pedig olyan "na kijátszom, aztán nem foglalkozok vele" szerű játék. Megéri kipróbálni, nagyon jó játék, tökéletes unaloműző! :)


Alien 3 (Genesis) - 8. kép

12 hozzászólás

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 18 napja

Micsoda gyöngyszemeket találni itt!meglepett smiley Nagyon jó kis írás egy nagyon jóféle gammáról!mosolygó smiley

válasz erre

gymtonic74

13 éve, 1 hónapja és 18 napja

Korrekt leírás. Bár diploma nem kell a kezeléséhez. Kár hogy 97-ben már volt hozzá közöm, külömben az írásod hatására felkutatnám. Kedv csinálónak jó. Csak kár hogy a 2D-s grafix miatt, a beleélés csorbát szenved. Viszont azt a tényt nem tudom megemészteni, hogy a 3-madik Alien film végén Ripley-t el tették láb alól. Illuzió romboló rész volt, ott a börtön telepen. Egy Alien-t hajkurászva, fegyver nélkül. Unszimpatikus bünözö karakterek, akik megérettek a halálra, nem pedig a menekülésre. Messze a leggyengusszabb rész. De ez nem tartozik ide. Egyszerü oldalra scrollozó akció játék, akár kacsák is lehettek volna benne. Egyszeri végigjátszást megér. De a Batman és Robocop nagyobbat ütött a 8 bites korszakból. Grat az íráshoz Dorci!

válasz erre

Vendég

13 éve, 9 hónapja és 7 napja

Ügyes kis blog! A játékot kipróbálom, meghoztad a kedvem!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 10 hónapja

imádom az ilyen oldies but goldies játékokat, azt hittem minden alien játékról hallottam már, node honnét lehet khm, beszerezni?

válasz erre

Kitta

14 éve, 10 hónapja és 3 napja

Jó lett Dorci, Grat! mosolygó smiley Szép csillagos ötöst kaptál! mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 10 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

valko2

14 éve, 10 hónapja és 6 napja

Doorcii. Ezek a k.csg alienek olyanrohadtgyorsan jönnek, hogy mire lenyomom a szpészt, már átmentek rajtam 2x hogy lehet ezt kibírni?

válasz erre

Marduk

14 éve, 10 hónapja és 6 napja

Nem olyan rossz ez mosolygó smiley Nekem bejön.

válasz erre

marco

14 éve, 10 hónapja és 6 napja

Nagyon jó leírás lett, a magam részéről fájvolással jutalmaztam!mosolygó smiley

Amúgy ezek a platformjátékok nagyon hiányoznak az életemből, nagyon szerettem őket és alig van néha egy-egy...szomorú smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 10 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 10 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

valko2

14 éve, 10 hónapja és 7 napja

ezek az ugrálós, lövös, oldalnézetes játékok bejönnek, szal letöltöm és kipróbálom

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja