Adatlopás.

2013. november 09.
43.4391
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
LolZ profilja, adatai
LolZ
Egyre többet hallani erről a dologról,de senki sem hiszi hogy megtörténhet/megtörtént vele.Pedig ez egy egyszerű dolog főleg,interneten keresztül.



Adatlopás. - 2. kép

Legtöbb ember tényleg nem tudja milyen egyszerűen is lehet személyes dolgainkat veszélynek kitenni és még több ember nem tudja hogy milyen egyszerű lenne egy kis odafigyeléssel kivédeni.

A legjobban elterjedt adatlopási forma a phishing magyarul adathalászat.Talán ez jelenti a legnagyobb fenyegetést számunkra.Észrevehetetlen és nagyon könnyű áldozatául esni.


Adatlopás. - 3. kép

Az adathalászok általában emailen keresztül támadják áldozatukat,ugyanis oda a legkönnyebb reklámnak,céges levélnek álcázott dolgokat küldeni.A célszemély megnyitja az emailt és a benne lévő linket és máris áldozat lett.Legtöbbször valamilyen keyloggert telepítenek a gépünkre ami tudtunk nélkül működik.Keyloggerekkel minden lehetséges adatot ami a számítógépünkön van le lehet lopni plusz minden leütött karaktert a billentyűzeten megjegyeznek,így könnyen megtudhatják jelszavainkat és beszélgetéseink témáját.


Adatlopás. - 4. kép

Ezek elkerülésére számos biztonsági megoldás létezik.
Egy jó vírusírtó csodákra képes.Sok ingyenes és jó program létezik ami képes kiszűrni az ilyen dolgokat és figyeli az emailjeinket.De ez nem minden,nekünk is nagyon figyelnünk kell.Ne nyissunk meg kétes származású leveleket,és jól nézzük meg hova és mire kattintunk.

Köszönöm hogy olvastátok.Sziasztok! :)
14 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 3 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

11 éve, 3 hónapja és 11 napja

Kihagytad azt a védelmet, hogy win helyett biztonságos oprendszer telepítése.mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaKisember001 profilja