Acert soha

2008. december 10.
41.5211
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Helme profilja, adatai
Helme
A mai nap folyamán megfogadtam, hogy soha többet nem veszek Acert. Hogy miért? Mert egy mocskos aljas banda. Történt ugyanis, hogy jó másfél évvel ezelőtt elhatároztam, hogy veszek magamnak egy laptopot. Mivel csak Wordre és internetezésre kellett (én azon a véleményen vagyok, hogy játszani konzolon kell) ezért megvettem egy Acer Aspire 7520-at.

Ez egy középkategóriás laptopnak mutatkozott ugyanis az ára 200 ezer forint környékén mozgott. Arcomon szélesen elterülő vigyorral léptem ki a boltból, és mondtam, hogy igen ez egy olyan gép mely sokat fog nekem segíteni.


A mai napig nem tudom, hogy lehettem annyira idióta, hogy ezt a lolszar gépet megvegyem.
Az első hetekben semmi gond nem volt vele szépen muzsikált. Utána érezhetően belassult pedig alig 1 giga adatot tettem rá (azok is cikkek és képek voltak). Gondoltam, hogy vírus, így gyorsan lenyomtam egy Nod keresést. Semmit nem talált. Ekkor végső megoldásként az Feladatkezelő segítségével kilőttem a csicsaalkalmazásokat, melyek zabálták a memóriát (Oldalsáv, asztali ablakkezelő stb?) Így, a Vistából kaptam egy Xp lesarkítva. Természetesen az Acer banda felmatricázta, hogy hujujuj imádni fogod a Microsoft operációs rendszerét a gépeden. Hát anyátok! Utána nagyjából majdnem 12 hónapig semmi nem volt, csak egyszer kellett újra tenni az oprendszert. Egyik délutáni nap épp be akarom kapcsolni erre, elkezd visítani. Hívtam az ügyfélszolgálatot hát, hogy baj van. Erre ők korrekt módon elvitték és megszerelték, még a bill-t is kicserélték, mert ők jajdefaszagyerekek. Megjavították és szállították is vissza. Érdekes volt, hogy már akkor is eszméletlen lassú volt a gép, amikor megcsinálták és újrarakták rá a Vistát. Mondom húdejó. Nem akartam visszavitetni, mert így is két hétig náluk volt. Rá 3 héttel érdekes módon tönkrement az olvasófej a gépben, ezenkívül, folyamatosan lefagyott és a monitoron érdekes csíkozódással gyakran leállt az egész gép. Tárcsáztam újra az ügyfélszolgálati számot, hogy tessék szíves visszavinni, mert ismételten gáz van vele. Erre azt mondták, hogy 3 nappal lejárt az 1 éves garancia így vigyem el megcsináltatni máshova.

Végül máshova nem vittem el, mert bolt (amit ajánlottak) 20 ezer forintért vállalta volna el csak az olvasófej cserét. Annyira nem volt baj, hogy nem csináltattam meg, mert én nem nagyon használok CD-t.

A többi probléma azonban fenn ált. De arra is egy elég horror összeget mondtak.

Az elmúlt hetekben rendszeresen újraindult a gép botolás után. Okos emberektől megtudtam, hogy ez azért van, mert van és kész, tegyem újra az egész operációs rendszert.
Ezt ugye nem tudtam megtenni, így gyakran hosszú perceket szórakoztam azzal, hogy egyáltalán bekapcsolódjon. Most este meg akartam nézni a leveleket, erre semmit nem csinál csak egy rendszerindítási javítást kínál, amit többször lefuttattam ( egy darab két és fél órát vett igénybe). Utána lefagy ez az egész szar. Most ott tartok, hogy S.o.S-ben keresek valami gépet és ha megvan akkor felmegyek a Citadellára és a mostani gépemet ledobom a ,,hegyről?.


Konklúzió: Egy szemét aljas banda az Acer 3 nappal a garancia lejárta után képesek elküldeni máshova megjavíttatni a gépet úgy, hogy náluk volt egy rakati ideig és valamit csináltak vele. A teljes megjavíttatás majdnem 50 ezer forint lett volna, amit egy kicsit irreálisan magasnak tartok. Történetesen itthon van még egy másik laptop (Packar Bell) ami több, nagyjából két éve van meg és még az operációs rendszert sem kellett újratenni.

A fentebb említett sorokat elég gyorsan és indulatosan körmöltem le, így lehet, hogy lettek értelmetlen mondatok benne. :)
9 hozzászólás

valko2

14 éve, 7 hónapja és 24 napja

toshiba powa mosolygó smiley azjó, nekem még nem volt semmi bajom vele, illetve még lenovot ne vegyél

válasz erre

Tibit

16 éve, 8 hónapja és 1 napja

de tudjátok, ez csak nálatok van! kacsintó smiley
Ha itt veszel egy notebookot akkor, azért a pénzért amit fizetsz, megfelelő minőséget is kapsz. Magyarországon a mobilok sokkal olcsóbbak, nálunk akár 50-100euróval is drágább lehet egy mint nálatok, de sokkal tovább üzemképes, nem lépnek fel különféle problémák, nem fél évre veszed!
Nem tudom, de nálatok valami csicska minőség megy, az ár is alacsony, meg a minőség is!
Nálunk magasak az árak, de azt kapod amire számítottál! mosolygó smiley
És akit ez megsértett annak bocsesz..... de ezt már nem csak én vettem észre!meglepődött smiley

válasz erre

szita2

16 éve, 8 hónapja és 7 napja

a lassúság valószínüleg az oprendszer miatt volt az xp még mindig jobb mint a vista
de amúgy szerintem van valami beépített időzítő ami számolja a napokat és ha lejárt a garancia akkor fogja magát és nem működik aztán beviszed a szervízbe nem csinálnak vele az égvilágon semmit mondanak valami okosat amit általában nem ért az ember és elkérik a pénzt

válasz erre

Vendég

16 éve, 8 hónapja és 7 napja

érdemes utána nézni, de régebben a jogszabályok szerint a garancia ideje meghosszabodott a szervízben töltött idővel, ráadásul a javított alkatrészekre is adniuk kell valemennyi garanciát.

válasz erre

marco

16 éve, 8 hónapja és 8 napja

Nekem a sztori detto ugyanez, csak Fujitsu-Siemenssel. Hét nappal a garancia lejárta után halál. Alaplap csere, 80 rugó. Rövid anyázás, akkor bameg a javításodat. Közlik, akkor ha nem kell a javítás, 6 rugó, hogy megnézték. Mégegy anyázás. Elmentem, vettem egy másik gépet. Ez azóta is ott áll a szervízben, most már 13 hónapja. Kíváncsi leszek, mikor hívnak fel, hogy ugyan menjek már érte. De megmondom őszintén arra hajtok, hogy adják el, vagy valami és mehetek perre, hogy ellopták. Kivárom azt az időt. Mocskos bagázs mind. A mostani gépem is Fujitsu Siemens, de 3 év garival. Mindenestre nekem több FuSi nem lesz.

válasz erre

Raiden

16 éve, 8 hónapja és 8 napja

Én is magam csinálom meg a gépem,nem nagyon bízok senkiben meg a cimborákét persze...Ezeket direkt így csinálják meg,mert hatalmas biznisz az alkatrész gyártás és az újrahasznosításkacsintó smiley

válasz erre

Helme

16 éve, 8 hónapja és 8 napja

Én ismerek egy jó szervizet, csak sajnos laptopot nem javítanak. Egyébként a legjobb cég a HP én még mindig azt mondom. Az Acer bagázs meg elmehet a *****

válasz erre

Tibit

16 éve, 8 hónapja és 8 napja

ezek utan mar nem nagyon tudom, melyik itt a jo ceg! Mindegyikkel van valami baj, egyik sem az igazi! Ahova en szoktam vinni a PC-met, azok is elegge ****h...ak, egyszer kicsereltek benne a grafikus kartyat egy rosszabra, es csak sok utanajaras utan sikerult visszakapnom!
Nem lehet bizni a szervizekben, amit csak lehet magad kell csinalnod! mosolygó smiley
**** a billentyuzet, nem birom atallitani neha, hogy magyar betuket is birjak irni

válasz erre

Raiden

16 éve, 8 hónapja és 8 napja

Így már jártam én is,részvétem..meglepődött smileyTanulság:legyen legalább 1 rokon vagy cimbora aki szokott ilyen gépeket javítani.És sokkal könnyebb lesz az életedkacsintó smileyNekem szerencsém van mert a bátyám szervízben dolgozik,és ha véletlen nem tudok valamit megoldani,mindig lehet rá számítani.Így nem kell több tízezreket ott hagyni egy szervízben,ahol még a jó alkatrészeket is kicserélik régi sz.rokra,és még pofátlanul le is húznak és megetetnek valami falmelléki dumával,hogy majd még ezt meg azt is le kéne cserélni persze jó pénzért...Én az asus gépeket javaslom 150.000 körül lehet jókat kapni..

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja