A SNES korszak

2014. február 27.
43.7321
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Norbiii profilja, adatai
Norbiii
Szép Napot Kívánok Mindenkinek!


Nintendo rajongóként, most egy olyan játékkonzolról írnék nektek, amelyhez talán a legszebb emlékek kötnek, jöjjön a SNES!





1990. 11. 21.-én jelent meg Japánban, rá másfél évvel később Európában. Egy 4. generációs konzol, 49,1 millió darabot adtak el belőle világszerte. A Super Nintendo legfőbb vetélytársa a Sega Genesis volt, amellyel hihetetlenül kemény és éles küzdelmet vívott, végül a csatát a Nintendo masinája nyerte.


Controller:





A NES controlleréhez képest, jelentős változások történtek. Az irányító gombok (bal, jobbra, fel, le) lényegében megmaradtak, és a SELECT, START gomb is stimmel, de a joy jobb felén történtek változások: Két új gombbal bővült az irányító, a "B" és "A" gombhoz csatlakozott még újabb kettő, az 'X" és az "Y" is! A tetején egyébként még két gomb található, az egyik az "L", másik az "R"! A controller mára már klasszikussá nőtte ki magát!

Kazetta:





Ilyen kazettákkal működött ez a konzol, amely nagyon egyszerűen volt használható: Egyszerűen csak meg kellett fogni a kazettát, és berakni a konzolon lévő kis nyílásba, és már ment is a játék. :)


Grafika:

A NES-hez képest jelentős grafikai javulást hozott. Ha szigorúan azt a kort nézzük, akkor kijelenthetjük, hogy hihetetlenül szép és kidolgozott grafikával büszkélkedhetett a konzol. Néhány játék amely megjelent az előd konzolra, az Super Nintendo-ra is megjelent. Többek között ilyen a Super Mario Bros 3, amelyről két képet mutatnék be, ezzel is érzékelhetővé tenni, a két gép közötti különbséget.

NES verzió:





SNES verzió:





A különbség a képeken látható a SNES javára, de nem csak ennyi erő volt a Nintendo 4. generációs masinájában! Véleményem szerint a Donkey Kong Country 3 az a játék, amely hűen mutatja, milyen grafikára is volt képes a Super Nintendo, szerintem a legszebb grafikájú játék lett, amit a gépre kiadtak!






Játékkínálat:

Mario nélkül nincs Nintendo szokták mondani, tehát kezdjünk néhány Mario sikercímmel:

Super Mario World:





1990.11.21.-én jelent meg, csomagolt játék volt, amelyet adtak a konzolhoz, nem is meglepő hogy 20 millió darabot adtak el belőle (2007 Júniusáig) és ezáltal a SNES legtöbbet eladott játéka lett.

Super Mario World 2: Yoshi's Island:





1995.08.15.-én jelent meg. Mai napig az egyik kedvenc Mario-s játékom, szívesen játszom vele. Ebben a játékban egy picit más a helyzet, hiszen itt nem Mario-t irányítjuk, hanem Yoshi-t, akinek hátán béby Mario csücsül. A picire vigyáznunk kell, mert ha hozzánk ér az ellenség, vagy támadást kapunk, akkor a kis Maro sírni kezd, és addig nem hagyja abba a sírást, amíg meg nem mentjük. A játék lényege, megmenteni béby Luigi-t, és legyőzni a kis Bowser-t.

Super Mario All-Stars:





1993.07.14.-én jelent meg. A híres játék, amelyben egyszerre több játékkal is játszhatunk. Kedvencem a Super Mario Bros 3, de megtalálhatjuk rajta a többi Bros részeket is.

Mario Kart:





1992.08.17.-én jelent meg. Mai szemmel, főleg ha a Wii-s verziót nézzük, egy picit "furcsának" tűnhet a grafika, de ez a játék minden dicslretet megérdemel, hiszen innen indult a híres Mario Kart sorozat!

Donkey Kong Country:





1994.11.21.-én jelent meg. A Mario játékok után a kedvenc játékaim a Donkey Kong sorozat. A híres Country részek első része, ahol a remek páros Donkey és Diddy Kong-al lehetünk. A három rész közül szerintem ez sikerült a legkönnyebbre, de így is nagyon élvezetesre sikerült a játék. Oldalnézetben kell ugrabugrálnunk, akár banánokat gyűjtenünk, betűket összeszednünk, és a végén végezni a főellenséggel! A játék minden Nintendo rajongónak ajánlott! :)

Donkey Kong Country 2:




1995.11.20.-án jelent meg. A sorozat második része, ahol Diddy Kong maradt, és csatlakozott hozzá Dixie Kong, a szőke kis majmocska. Dixie jó tulajdonsága, hogy a hajával repülni tudunk, ezzel is megkönnyítve dolgunkat. A két majom zenélni is tud. A pályák végén Diddy rappelni kezd, Dixie meg kemény rockot játszik, talán már ezért s érdemes átszaladni a pályákon. Gyűjtenünk kell DK érméket, titkos utakra kell bukkannunk, és megmentenünk Donkey Kong-ot, aki ezúttal fogságban van! A játékot sikerült újításokkal ellátni, és játék jóval nehezebbre sikeredett elődjénél!

Donkey Kong Country 3:





1996.11.22.-én jelent meg. A sorozat harmadik folytatása, ahol Dixie Kong maradt, Diddy Kong kiszállt, de jött helyette egy új, picit "ducibb" majom Kiddy Kong. Ez a rész egy picit eltér az eddigi részektől, persze az alapok megmaradtak. Itt a DK érméket nem adják ingyen, egy krokodiltól kell cselesen elcsennünk, nem olyan nehéz feladat, de mókás. Üzletelhetünk medvékkel, mehetünk cirkuszba, szóval erről a játékról, szinte csak jót lehet mondani! :)Mint korábban említettem, ez a játék mindent kihozott a SNES képességéből, tudásából, ez meg is látszott a látványon (számomra mai szemmel is szép)! :)

International Superstar Soccer Deluxe:





1995.09.22.-én jelent meg. Emlékszem mennyire szerettem volna ezt a játékot, és végül a Jézuska elhozta nekem is. Kb 6 éves lehettem. Nemzetek válogatottait irányíthatjuk, és cél a végső siker! A játékban végezhetünk különböző beállításokat, így állíthatunk a játékosok állapotán, a mérkőzés idején, és egyéb dolgokat hajthatunk végre. Örök emlék. :)

Super Metroid:





1994.03.19.-én jelet meg. Ez a nagyszerű alkotás a példa arra, hogy vérengzés nélkül is létezik piszok jó lövöldözős játék! Mai napig az egyik kedvencem, talán a 90's évek egyik legjobb shooting game. Ez a remek mű végig teli van izgalommal, teli van tartalommal, mindig kell valamit csinálnunk, egyszóval nálam ez egy TOP SNES game!

F-Zero:





1990.11.21.-én jelent meg. Az akkori kor egyik legjobb versenyzős, autós játéka volt. Száguldás száguldás és száguldás! 4 autó közül lehetett választani, és emellett voltak "zavaró" autók! A cél egyértelmű: Nyerni kell! A pályák nem voltak könnyűek, persze mai fejjel szinte már átszaladok rajtuk! Örök klasszikus!

Super Aleste:





1992.04.18.-án jelent meg. Szép emlékek kötnek ehhez a játékhoz, nagyon sokat játszottam vele, és Édesapám (egyik) kedvenc SNES játéka volt. Egy repülőt kell irányítanunk, de nem éppen zökkenőmentesen! Az ellenségek csak lőnek, és lőnek ránk, nagyon résen kell lennünk! Ez a game talán igényel némi reflexet is, vannak olyan részei a játéknak, ahol csak nagy ügyességgel menekülhetünk meg a bajtól! Amit még érdemes megjegyeznem, hogy remek zenékkel lett megáldva a játék, bevallom hogy egyet-kettőt a mai napig hallgatok, annyira tetszik. :)

Super Star Wars:





Ha Star Wars, akkor jönnek a lázadók, a Jedik pedig fénykardot rántanak! Super Nintendo-ra mindhárom S.W. rész megjelent, célunk diadalmaskodni a gonosz erők felett!


Indiana Jones:





A négysikerű Indiana Jones anno SNES-re is megérkezett. A game magában foglalja az Indi részeket, és Harrison Forddal birkózhatunk meg az ellenségekkel, illetve akadályokkal! :)
Aladdin:





Gyermekkorom egyik favoritja az Aladdin. Gyönyörű szép mesés grafika, ötletes megoldások. Cél, legyőzni Jafart!

Prince of Persia:





Nintendo-ra talán az egyik legnehezebb játék. Kardozni, túljutni az ellenségeken, vigyázni az életünkre, merta játék telis-tele van veszélyes helyekkel. A game nagyon jó, viszont az irányítással néha meggyűlt a bajom, de hát annyi baj legyen. Prince of Persia azóta már világhírű játék lett, ezt követték a későbbi folytatások.



A játékkonzolra még számtalan remek játék jelent meg, köztük például a Nintendo egyik aranytojást tojó tyúkja a Zelda (The Legend of Zelda: A Link To The Past), de még sok más kiváló játékot lehetne megemlíteni!


A SNES korszakról már egy másik gémer portálon írtam, de ezt a blogot szinte teljesen újra írtam, nagyon sok munkám van benne, remélem nem volt hiábavaló! :) A továbbiakban is rengeteg Nintendo-s és retró jellegű bloggal kívánkozok majd jelentkezni, remélem, hogy sok szeretettel olvassátok majd! :)

Köszönöm a figyelmet, További Szép Estét Kívánok Mindenkinek! :)
10 hozzászólás

Norbiii

11 éve, 1 napja

totyak írta:
Nálam a NES, SNES korszak kimaradt, viszont sokat játszottam a NES kínai koppintásával, pl. az egyik képen szereplő Aladdin is megvan sárga kazettán.
Az Aladdin véleményem szerint egy remek játék volt. Köszi a hozzászólást! mosolygó smiley

válasz erre

totyak

11 éve, 2 napja

Nálam a NES, SNES korszak kimaradt, viszont sokat játszottam a NES kínai koppintásával, pl. az egyik képen szereplő Aladdin is megvan sárga kazettán.

válasz erre

Norbiii

11 éve, 5 napja

Vendég írta:
Elfogott a nosztalgia...mosolygó smiley Nagyszerű élménybeszámoló!mosolygó smiley
Köszönöm, örülök, hogy tetszett! mosolygó smiley

Yanez: Köszi. mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 6 napja

Elfogott a nosztalgia...mosolygó smiley Nagyszerű élménybeszámoló!mosolygó smiley

válasz erre

Yanez

11 éve, 7 napja

Norbiii írta:
Sajnos vétettem egy-két elírást, és a "játék" szót elég sűrűn használtam, ezekért elnézést kérek, máskor jobban odafigyelek majd. mosolygó smiley
Ezen az oldalon kevés az "elnézés" az ekkora hibákért. A minimum, hogy felkeresnek és jól meggyepálnak. Talán még a pénzedet is elveszik. Legközelebb meg ha megint lesz ilyen...inkább tűnj el mexikóba.

Grat a bejegyzéshez! Részemről Snes, Nes, Sega és PSX forever! röhögő smiley

válasz erre

Norbiii

11 éve, 7 napja

Sajnos vétettem egy-két elírást, és a "játék" szót elég sűrűn használtam, ezekért elnézést kérek, máskor jobban odafigyelek majd. mosolygó smiley

válasz erre

Norbiii

11 éve, 7 napja

5t3v3nk3 írta:
PONT AZ NAP SZÜLETTEM, MIKOR MEGJELENT. TESÓK VAGYUNK AZ SNES-sel..röhögő smiley Amugy egy remekbe szabott blog ez ahogy nézem, átfogom olvasni tüzetesen! Grat!
Nem semmi a SNES-el egy napon születni, és köszönöm a bizalmad, várom! mosolygó smiley


marco: Köszönöm, remélem tetszeni fog! mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

11 éve, 7 napja

Norbiii írta:
Sajnos a szerkesztéssel ismét meggyűltek a gondjaim, kérek szépen valakit, hogy javítsa, köszönöm! mosolygó smiley
Ne legyen a képekben szóköz meg sortörésmosolygó smiley és a kép kép legyen, ne link!kacsintó smiley

És akkor faja lesz. Holnap olvasom!

válasz erre

Norbiii

11 éve, 7 napja

Sajnos a szerkesztéssel ismét meggyűltek a gondjaim, kérek szépen valakit, hogy javítsa, köszönöm! mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaGargameth profilja