A Noob, Troll és a Kezdő

2013. október 29.
42.5491
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Mindannyian játszottunk már valamilyen csapatalapú Online játékkal legalábbis a nagy rész igen. Mindenkinek ismerős lehet a flame és a rage fogalma, amikor egy vagy több csapattag nekiáll szapulni a másikat annak rosszabb vagy egyenesen gagyi teljesítménye miatt. Vagy őrjöng, mert a csapat sz*r, menjen mindenki kapálni, hordjon szenet meg amúgy is!



A Noob, Troll és a Kezdő - 1. kép



Nos, mind a két oldalhoz szólok e bogomban. Kezdjük az alapelvek lefektetésével.

Senki sem egérrel, billentyűzettel, kontrollerrel jön a világra , ha igen az elég necces.

Mindenkinek kell egy kis idő, míg alapszinten beletanul a dolgokba, ez kinek, hosszabb kinek rövidebb idő. A kerékpározáshoz lehetne hasonlítani, van, aki elsőre körbetekeri aput minden segítség nélkül, van, akinek meg annyira nem megy, hogy még 1 évnyi szenvedés után is eltaknyol annak ellenére, hogy a szülő ott van, fogja a támasztórudat meg van pótkerék is.

Ez játékoknál is így van.

MINDIG vannak kezdők mindenütt. A játékok nagy része egy rendszer alapján válogatja össze a csapatokat, igyekezvén hasonló elemeket összeválogatni, de még ilyenkor is előfordulhat hogy valaki atom béna.

Ilyenkor mi a teendő?

Nem, nem esünk neki az arcának, hogy szakadtál volna anyukádba, meg uninstalláld a játékot,aztán "hajjá' meg!", hanem SEGÍTÜNK neki!
Ezzel magunknak is segítünk, hisz általában a igazi kezdő odafigyel és tanulni akar, így ha segítettek neki akkor jobb lesz. Neki is Nektek is!


A Noob, Troll és a Kezdő - 2. kép



A kezdő és a noob nagyon hasonlít egymásra:

Aki nem tud játszani és tudja is magáról. Ez a faj a Kezdő, bánjuk vele kíméletesen.

Vele érdemes foglalkozni, védeni, magyarázni neki, hogy mit meg hogy. A csapat is jól jár. Aki profi az meg így is megoldja!

Aki nem tud játszani, de azt hiszi, hogy tud. Ez a faj a NOOB.

Neki is meglehet próbálni segíteni, és ha hallgat az oktató szavakra, akkor a fenti dolog áll, de az esetek többségében nem izgatja mit mondanak neki, mert Ő TUD JÁTSZANI... Az ilyenekből kiváló golyófogók válnak, esetleg csalik. :D

Szóval első részben, legyünk türelmesek, mi is voltunk kezdők. És jobb a játék is, ha nem egymás anyázása megy hanem az hogy próbálunk összetartani.

Legyünk tisztában saját kvalitásainkkal, ha egy átmelózott, -tanult nap után ülünk le játszani, lehet, tönkretesszük mások és a saját játékunkat azzal, hogy nem vagyunk toppon, és nem megy a game.

Külön faj a Troll.

A troll veszélyes, hiszen profi is lehet troll és kezdő is. A troll vagy egy ideges gamer, vagy egy szeretethiányos hülye-gyerek, akinek figyelemhiánya van. A trollal nem kell foglalkozni. Egy idő után megunja magát, ha nem tudja magára felhívni a figyelmet, mondjuk, lehet ez idő alatt tönkre vágott 3-4 menetet is. Ezt sajnos el kell viselni, vagy nem, de akkor meg kell keresni a troll-t és seggbe kell rugdosni (ban-t kérni rá, reportolni, stb.).


Összegzésként:

Ha azt veszitek észre, hogy valakinek nem megy, nem neki kell állni rommá oltani, hanem meg kell nézni, melyik fajta gamer. Ha kezdő segítsétek, ezzel nem csak a játékot hozhatjátok egyenesbe, de örömet is szereztek, és ugye a játék az örömről, diadalról kellemes élményekről szól.

A noob-okat meg lehet próbálni jobb belátásra bírni a trollokkal meg nem kell foglalkozni.

Ha nem megy a game, ne keseredj el, igyekezz megtanulni a dolgokat. Ha sokadjára sem megy, gondold át, lehet ez nem neked való, attól még más játékban Te lehetsz az Ász.

Ha fáradt vagy, kimerült feszült, inkább tolj valami szóló játékot, ha nagyon megkívánod, de ha mégis online játszol így, tartsd észben, hangulatod , kipihentséged ki hat a csapatodra is!

Köszi az olvasást! :D
9 hozzászólás

Couretto

11 éve, 1 hónapja és 8 napja

röhögő smileyDDDD

válasz erre

Neurotic

11 éve, 4 hónapja és 11 napja

Én úgy tudom, hogy a kezdő játékosokra lehet használni a noob kifejezést. Akkor szokás ugyanis így nevezni valakit, ha hiányos a tudása, esetleg bénázik. A kezdő játékosokra ez alapból igaz, mert nekik még meg kell tanulniuk játszani. Persze akkor is használható ha valaki már régóta játszik egy adott játékkal de még mindig nincs lövése sem róla. Minden kezdő noob, de nem minden noob kezdő mosolygó smiley

válasz erre

totyak

11 éve, 4 hónapja és 14 napja

Nekem nem azzal van a bajom, ha valaki nem jól játszik és miatta megy gallyra a küldetés. Az már jobban dühít, ha direkt elszúrja, hogy a többieknek se legyen jó.

válasz erre

Nabuka

11 éve, 4 hónapja és 15 napja

Egyetértek veled minden szempontból, csak sajnos több az olyan gamer, aki az anyukámba küld ahelyett, hogy segítene. szomorú smiley

válasz erre

kylx

11 éve, 4 hónapja és 15 napja

egy trollmentes virtuális világ... de szép lenne mosolygó smiley

válasz erre

Danielkiraly

11 éve, 4 hónapja és 16 napja

Nagyon jó blog lett ,ment a likekacsintó smiley

válasz erre

marco

11 éve, 4 hónapja és 16 napja

K*rva jó blog!röhögő smiley Kesztyűt adtam.mosolygó smiley

válasz erre

Raiden

11 éve, 4 hónapja és 16 napja

Én az offline gémelést preferálom,ettől még nem vagyok antiszoci ugye? kacsintó smiley
Kesztyű,meg ment az "origi" miatt...

válasz erre

Tardief88

11 éve, 4 hónapja és 16 napja

Tetszettek a hasonlatok röhögő smiley Meg a többi is mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja