A Narancslé nem egészséges

2014. április 17.
42.8391
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Yanez profilja, adatai
Yanez

A Narancslé nem egészséges - 1. kép

Talán sokan nem tudják még, de a narancslé nem olyan egészséges dolog, mint azt hinnék, sőt!


Mindenki ismeri a sikeres reklámokat, ahol gyorsbüfés kajákat, kólákat nyomnak magukba a szép, egészséges emberek. Pedig valójában tudjuk, hogy ezek mennyire ártalmasak. Na de ez marketing, nem mutogathatják a sok cukorbeteget és magas koleszterinszinttől szenvedő, egekig szökő vérnyomással küszködő embereket. Főleg az amerikaiak szeretik ezt a káros életvitelt. Ezekmellett szinte senki sem gyanakszik az "ártalmatlan" narancslére.

A Narancslé nem egészséges - 2. kép



Rengetegen dícsérik ezt az aranyszínű folyadékot, mondván, hogy vitaminok, ásványok, antioxidánsok, rákmegelőzés, segít a ... Vagyis hunyjunk szemet afelett, hogy ez egy közönséges cukrozott szirup, ergo gyerekeink rászoktatása már kiskoruktól az édesre. Gyakran láthatunk olyan reklámot, amikor a tökéletes család étkezés közben boldogan issza a narancslét. Mint tudjuk, ezt az italt a hütőben ajánlatos tárolni. Tehát, a hőmérséklete 15 °C. A szobahőmérséklet 22-24 fok. Hónunk alatt a lázmérő 36.6-ot mutat, a gyomorban 40 °C fok van.

Megívása után 25 °C-ra csökkentjük a gyomor hőmérsékletét. Ezáltal megállítjuk az összes emésztési folyamatot. A gyümölcslé az egy sav oldat. A szervezetben az összes folyamat a visszajelzések alapján szabályozódik. A gyomor felmelegíti a lét (sav oldatot) és küldi az agynak az információt: 'Van savam'. Mire az agy: 'Oké, akkor nem termelünk saját savat !'. Az étel megemésztéséhez pedig sósav kell, amely a gyomorsav egyik főbb alkotó eleme.

A rosszul megemésztett étel a bélrendszerbe kerül, ahol nem tud rendesen feldolgozódni. Az erjedés és rothadás folyamatok veszik kezdetét. Továbbá pedig a mérgező anyagok felszívódása (nitrát, nitrit stb), vagyis önmérgezés. Végeredményként a rossz emésztéstől és gyomorfal-, meg bélfalgyulladástól a szervezet nem kapja meg az ételből nyert megfelelő vitaminokat, ásványokat és egyéb szükséges anyagokat. A szervezet további energiát és erőforrást pazarol a hideg folyadék felmelegítésére és a sav semlegesítésére. Így keletkezik a gyomorhurut és a vastagbélgyulladás. A hirtelen cukorbevitel pedig "jó" edzésnek bizonyul a későbbiekben kialakulható cukorbetegség számára. A "besavasított" vérben pedig a koleszterin jobban tapad az érfalakhoz.

A Narancslé nem egészséges - 3. kép



A gyümölcslében található édesítőszert genetikailag módosított kukoricából állítják elő. Immár a második generációs patkányok, akiket ezzel a kukoricával etetnek, nem szaporodnak. Mellesleg a narancslé magas savtartalma igencsak káros a fogzománcra is! Szívószálat ajánlatos használni, hogy minél jobban elkerüljük a lé fogzománcával való kontaktust. Ugye milyen egyszerű és nagyszerű módszer már kiskorunkban elkezdeni az egészségünk tönkretételét? Sokan pedig azt hiszik, hogy az egész a kólákkal, mekivel meg hamburgerekkel veszi kezdetét. És sajnos Európa is szépen veszi át ezeket az amerikaias családi étkezési szokásokat. Egyetek friss narancsot!
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja