A laptop-hűtés fontossága!

2013. október 26.
57.4511
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
CM_Blogger profilja, adatai
CM_Blogger
Sziasztok kedves Game Channel olvasók! Nagy kedvvel hoztuk el nektek legújabb témánkat, mely nem más, mint a laptopok hűtésére szolgáló megoldások. Bizonyára sokan használtok hordozható számítógépeket, melynek nagyon sok oka lehet. A kínálat igen széles, így igazi erőműveket is lehet kapni, melyeket általában ki is használnak a vásárlók, viszont a teljesítmény bizony hőtermeléssel jár, melynek megfelelő elvezetése nagyon fontos minden eszköz esetében. Legújabb bejegyzésünkben szeretnénk bemutatni néhány megoldásunkat, valamint hasznos tanácsokkal szolgálni a kedves olvasók számára.


Kezdjük is rögtön egy olyan témával, melyet nem sok újdonsült laptop-tulajdonos gondol át a vásárlás előtt, ez pedig a nem megfelelő használatból eredendő, az egészségre gyakorolt káros hatás. Több tanulmány is kimutatta, hogy a magas hőmérséklet bizony a férfiak megfelelő spermium termelődését is megbolygathatja, mely akár terméketlenséghez is vezethet. Ez természetesen főként a mindennapi, több órás ölben tartás esetén következhet be. Bőrünk egészségére is hatással van a meleg hő, melyet több eset is alátámaszt.

Hallottunk már olyan diáklányról, akinek különböző méretű foltok jelentek meg a lábán, melyek kialakulását az orvosok összekapcsolták azzal, hogy az illető naponta több órát is laptoppal a kérdéses pontok fölött tanult. Egy kamasznak pedig a combján jöttek elő a foltok, mert számára így volt kényelmes a laptopon való játék. Az ágyon hagyott bekapcsolt laptopok is veszélyesek lehetnek, hiszen akár tüzet is okozhat, melyre volt már példa. A veszélyekről röviden ennyit, szerintünk elég intő példák, de mielőtt azt gondolnátok, hogy a laptopgyártók ellen vagyunk, hangsúlyoznánk, hogy a tünetek kialakulásához hosszas használat és nem megfelelő hőelvezetés vezethet.

Infinite EVO

Infinite EVO


A Cooler Master laptopok hűtésére optimalizált termékeinek célja a fent említett helyzetek elkerülése és a laptopok élettartamának növelése. A vásárlás előtt érdemes személyesen is megtekinteni a termékeket, hiszen nemcsak teljesítményükben, hanem kialakításukban és méretükben is eltérőek, így nem egyszerű megtalálni a megfelelő hűtőt.

A Cooler Master - Notepal CMC3 személyében szeretnénk nektek egy nagyon baráti áron kapható megoldást kínálni. A leginkább elterjedt 15 colos laptopokhoz készült megoldás egy ventilátort tartalmaz, melynek teljesítménye 700RPM. Azoknak ajánlanánk, akik leginkább fix helyen és általános felhasználásra használják laptopjukat.

Második ajánlatunk, a Cooler Master NotePal X2 már a komolyabb hőtermeléssel járó feladatok mellett is biztonságos hőmérsékleten tartja gépünket. Ez esetben is egy ventilátor teljesít szolgálatot, ám egyrészt nagyobb, másrészt akár 1400RPM-es sebességre is képes szabályozható megoldással van felvértezve. Nem elhanyagolható még hogy a laptoptól, a működésért elvett USB-port helyett vissza ad egyet a hűtő. A LED-es megvilágítás pedig vonzóbbá teszi az eszközt.

Nem maradhat szó nélkül a Cooler Master Notepal SF17-es modell, mely akár a 19 colos laptopokat is le tudja hűteni. A kialakításában is tekintélyt parancsoló eszköz 4db USB 2.0 és egy-egy mini, valamint microUSB csatlakozóval is el van látva, így komolyabb munkaállomások alá ajánljuk.

CM Storme Notepal SF-17

CM Storme Notepal SF-17


A plusz egy szerepét NotePal Infinite EVO tölti be, mely egy megszokottól eltérő, két ventilátort tartalmazó kialakítást kapott. Az oldalsó részről a belső üres térbe vezeti a hőt, mely könnyen tud távozni. Különböző perifériáinkat pedig a beépített 3db USB-csatlakozóval is használhatjuk.

A hasznos tanácsok mezejére lépve fontosnak tartjuk kihangsúlyozni a laptop saját hűtésének karbantartását, melyet célszerű szakemberekre bízni, hiszen a megfelelő eszközökkel nagy mennyiségű port és egyéb oda nem illő dolgokat távolíthatnak el a végrehajtók. A karbantartást célszerű legfeljebb évenként elvégeztetni, de különböző programok segítségével mi is mérhetjük a belső hőmérsékletet, így időben reagálhatunk a rendellenes értékekre.

Az említett hűtők Magyarországon kaphatóak, illetve három év garanciát is magában foglal a vásárlás. Minden kedves olvasónk véleményét várjuk a laptopok hűtésével kapcsolatban és kifejezetten érdeklődünk a ti házi praktikáitok iránt!
14 hozzászólás

amonrazoli

11 éve, 3 hónapja és 25 napja

hogyne fontos mosolygó smiley a párom és anyum egy-egy Cooler Master laptopp hűtőt kaptak tőlem karácsonyra,mert kb 20 fokot fog rajtuk és van fogása a NotePal X1-et kapták tölem fejenként nagyon megszerették éd a 12-es coller csenden van és az aksiról se szív sokat csak ajánlani tudom mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

11 éve, 3 hónapja és 25 napja

Valami nonamet használok, ikeás-

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Monyo profiljamarco profilja