A Jövő Muzsikája

2014. február 08.
42.8291
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Yanez profilja, adatai
Yanez

A Jövő Muzsikája - 1. kép

A technika ijesztően gyorsan fejlődik, ami nekünk csak jó, mert az innovációt e téren mindenki komálja. Ám vajon, ha mélyen elmerülünk ebben a témában, jó ez nekünk?


Üdv GameChannel Tagok és Vendégek! Ma egy érdekfeszítő dologról lesz szó, amely már nem annyira a távoli, mint a közeli jövőt boncolgatja. Nemsokára jön az Oculus Rift és ennek köszönhetően máris izelítőt kapunk a közeljövő egyik darabkájából. Mert bizony ez lesz az az első lépés az elképzelhetetlen felé, amit eddig csak a filmekben láthattunk. Az emberek kíváncsisága ebben a témában lenyűgöző, sőt, nagyon nyitottak erre! Mindenki epekedve várja, legalábbis a többség. De vajon jó lesz ez nekünk?

Nyilván ezernyi példát lehetne felsorolni, hogy miért fogjuk meglelni örömünket a virtuális valóság nyújtotta technológiában, és hogy mennyi plusz dolgot fog felvonultatni ez maga körül. Ez mind igaz, ezzel nehéz is vitába szállni. Többségben csak az idősebb korosztály találhat kivetnivalót, a mai generáció viszont csak erről álmodozik, és nem tegnaptól. Csakhogy lehetnek negatívumjai is a dolognak, ha kevés is, de talán épp annyi, hogy kenterbe veri a pozitívumokat.

A Jövő Muzsikája - 2. kép



Egy virtuális világ sok örömöt okozhat, de ha ennek a testi épségünk, ergo az egészségünk az ára, akkor bárhogyan is nézzük, nem éri meg. Egy elképzelhető példa erre a Surrogates című film. Ha már nem kell kimozdulnunk, akkor egész nap otthon fekhetünk, pláne ha így még a munkánkat/tanulást is elvégezhetjük. Sőt, még a barátainkkal, rokonainkkal és ismerőseinkkel is szabadon társaloghatunk, hiszen ők is ezt az eszközt használják. Csakhogy a filmben sok dolgot leegyszerűsítettek.

Mert például, ha az ember éveket feküdne otthon egy gépezetre rákötve (még ha szüneteket is tart), nem csak idősebbnek és elhanyagoltabbnak nézne ki, hanem súlyos egészségügyi problémái is lennének. Ám a mozikban a főszereplők mindig halhatatlanok és tök egészségesek, még a fingást sem ismerik. A mi világunk viszont nem a filmekben látott effektusok szerint fejlődik és mi sem vagyunk színészek, akik mosolyogva halnak meg a kamera előtt.

A Jövő Muzsikája - 3. kép



A valóság sokkal rémisztőbb. A digtálizálódás egy komoly fejlemény, amyely akaratunk ellenére is kihat ránk. Mert ez ma már nem csak hobbi vagy szórakozás, hanem egy életvitel. Mostanra már nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez egy életforma. Ha nem is 100%-ban, de 90%-ban bztos, és kb 10 év múlva ez már eléri a százast is.

Gondoljunk bele! Napjainkban akár otthon ülve is elvégezhetünk mindent: számlákat fizethetünk, kaját rendelhetünk, dolgozhatunk és még prostikat is rendelhetünk. Akkor mi kell még? Hát a friss levegő, a fizikai társadalom, a mozgás, bulizás. Sajnos ez is csak ideiglenes, akár a szabadba járó fiatalság, akik még élvezik a természet nyújtotta kikapcsolódást. Ezek tevékenysége rohamosan csökkenni látszik, amit statisztikailag is alátámasztottak.

A Jövő Muzsikája - 4. kép



Az elmúlt évtizedben elvégzett statisztika alapján, a tinédzserek fizikai kommunikációja, évről évre csökkent 1-2%-ot, hála a számítógépeknek, ergo az internetnek. A legutóbbi jelentések szinte már katasztrofálisak! Vagyis, a fiatalok társadalmában a szekszuális tevékenység az elmúlt egy év alatt 15%-ot csökkent, ami mellesleg az elkövetkezendő 2-3 évre már 30%-ra fog emelkedni. Megintcsak a netnek köszönhetően, amely már minden formájában és elérhetőségében kínálkozik.

És visszatérve a főtémára, ez még csak az alap net és annak terebélyes elérhetősége! Vagyis mi lesz akkor, ha nem csak a sima internet fog kedvünkre tenni bárhol és bármikor, hanem a virtuális valóság is kiveszi a részét? Most tegyük félre a pozitív fantáziát és a realitásra koncentráljunk. Ki fog kijárni akkor a szabadba? Ki fog akarni fizikai kontaktust létesíteni másik ember társával, ha egy gépre kötve úgyis megkapja? Ez egyrészt logikus, de ugyanakkor az emberiség zombivá való tételét is kielégíti. Merthogy ebben az esetben Mi, olyanok leszünk, mint az élőholtak.

A Jövő Muzsikája - 5. kép



Van-e ezellen kiút? Sajnos nincs. A techika nem csak innovációt hoz az életünkbe, hanem ezáltal rákényszrít minket a lustaságra, akarjuk avagy sem. Például, hányan nézik meg az időjárást a neten, és hányan az újságban vagy a tv-ben? Vagy úgyanúgy a híreket. Vagy ki ad most pénzt újságért, ha neten ingyen van minden infó??? Amcsiban például a számlákat már csak egyesek fizetik papíros formában, kb a 10%-a. A fizetésekkel is majdnem ez a helyzet, ahol szinte csak átutalások léteznek. Ezeknek a dolgoknak köszönhetően, az elhízás is rengeteg százalékot növekedett és nem, nem csak amcsiban, hanem világszerte. Sőt, USA csak 3-ik a listán!

Tehát nagyon gondolkodóba ejt ez a technikai fejlődés és hogy mi lesz a közeljövőben, ha már most ez van. Gondolom egészségügyileg biztosan elleszünk ítélve, bár az orvostudomány is fejlődik, így hamarosan már a szűzességet is kezelni fogják, nem pedig természetes úton "eltávolítani". Azért remélem, hogy a szex még jó ideig népszerű lesz!

Köszönöm a figyelmet, drága olvasóim! Egy kis közvéleménykutatás:
-Szeretnétek, ha folytatnám az elhanygolt, Mosolygós Szombat című sorozatot?
14 hozzászólás

Yanez

11 éve, 6 napja

marco írta:
Számomra nagyon izgalmas a téma, nyitott vagyok minden technológiai újdonságra, engem még az is zavar, hogy némileg lassult a gazdasági pufilufi miatt az őrült fejlődési sebesség.

A felvetéseidre:
Szerintem a régebbi generáció sem lát kivetnivalót, hiszen a 3X, 4X korosztály idejében ez volt a legvártabb dolgok egyike.

Visszaesett a szex a fiataloknál? Nem is tudtam!meglepett smiley Hova tart ez a világ?meglepett smileyröhögő smiley

Mosolygós szombat KELL!
Köszönöm a kommentedet!

A régebbi generáció kivetnivalója pont a mai fiatalok miatt jött létre. Amúgy, ha szubjektívan ítélkeznének, ők is csak támogatnának minden ilyesmit. Csak ugye a család, gyerekek... Nem olyan egyszerű ez az egész!

válasz erre

marco

11 éve, 6 napja

Számomra nagyon izgalmas a téma, nyitott vagyok minden technológiai újdonságra, engem még az is zavar, hogy némileg lassult a gazdasági pufilufi miatt az őrült fejlődési sebesség.

A felvetéseidre:
Szerintem a régebbi generáció sem lát kivetnivalót, hiszen a 3X, 4X korosztály idejében ez volt a legvártabb dolgok egyike.

Visszaesett a szex a fiataloknál? Nem is tudtam!meglepett smiley Hova tart ez a világ?meglepett smileyröhögő smiley

Mosolygós szombat KELL!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja