A játékipar elstílustalanodása.

2014. augusztus 04.
40.9571
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
GaBass profilja, adatai
GaBass
Szerintem egyre többen vettétek észre,hogy a játékok egymást utánozzák,és nem adnak ki semmi újat,csupán más grafikát kap egy előző verzió,vagy egy meglévőt javítanak fel,persze,akadnak kivételek amik formabontóak,teljes újítást hoznak be. Azonban ahogy említettem olyan érzésem van néha,hogy ezt már játszottam,csak más grafikával.


Vegyük például a Kő szimulátort...*no commment*
Az Unturned egy remek Day.Z Minecraft kisebb mappal,és gépigénnyel,azonban 3man a haverokkal játszva 3-5 órákat játszunk egyhuzamban,mert úgy remek móka tud lenni.
The Forest a grafika és annak fényeffektjei szemet gyönyörköttetőek,és a hangulatát is hozza.
*Valamint,ha a grafikánál tartunk,a GTA 4 Icenchacer v3.0 mod,szerintem annyira zseniális,hogy a Watch_Dogs elbújhat mellette.*
Valamint a Toxikk egy remek régi módi FPS-t tervez kiadni,van esély a régi 1.6 Lan-ok élményének visszahozására? Erre majd választ kapunk később. Köszönöm,hogy elolvastad. :)

Írta GaBass.
7 hozzászólás

Neurotic

10 éve, 5 hónapja és 23 napja

Olvastam a blog címét és mondom magamban végre egy magvas téma. Erre látom, hogy egy nyúlfarknyi értelme nincs írás ami gondolom pont olyan hosszú, hogy meglegyen a minimum hossz és járjon érte a kredit. Ráadásnak még az első hozzászólás is értelmetlenül lenyúlva a szerzőtől. A hozzászólások többsége több értelmet hordoz magában mint maga a blog.

Egyébként osztom az előttem szólók véleményét. Még annyit tennék hozzá, hogy a mai világban már annyira telített a játékipar, hogy nehéz olyan címmel kijönni amit az emberek venni fognak mint a cukrot. Ezért annyi a folytatás. Az előző részek rajongói azokat tuti be fogják szerezni még akkor is ha az elődhöz képest nem ad semmi újat.

Ezért van az, hogy a tripla A-s címek nem nagyon akarnak újítani, és ezért van az, hogy az indie piacon kerülnek mostanság az olyan címek amire érdemes odafigyelni. Pedig ha lenne eszük a nagy cégeknek jó, új ötleteket valósítanának meg és nem a lerágott csontokat dobnák oda újra és újra az embereknek. Reméljük a jövőben mernek majd kockáztatni a nagy játékgyárosok is.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

[Tiltott felhasználó!]

rDAVE

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

Felvetsz egy problémát, de én nem kaptam rá választ, legalábbis nem a blogból, ez picit zavaró. (:
Ha újítani próbálnak, de valami lelketlen akármi lesz a vége, az nekem nagyobb baj, mintha újrahasznosítanak, viszont profin csinálják és úgy érzed valóban részese vagy a történetnek.
The Last Of Us se túl eredeti, ahogy az Uncharted sorozatuk se, mégis mindkettő szerethető és sok rajongót szerzett. Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is sok MMO sablont követ, eléggé biztonsági játékot játszottak a fejlesztők és mégis egyedi kis világ lett. mosolygó smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

sok évvel ezelőtt jó volt azóta ritka ami igazán kiugró lenne és pl hónapokra leköt .

válasz erre

PaulMarloW

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

Olyan hogy elstílustalanodás nem létezik.(Még a szóra is csak egy linket dobott a google,szóval a szó se helytálló azon felül hogy kiolvsni is alig lehet meg úgy egészében elég undi röhögő smiley )

A játékfejlesztés is egy biznisz és ahhoz hogy sikeres játékot dobj piacra olyan elemeket kell megfogni amik már egyszer (vagy többször) sikeresen helytálltak.Így a nagy fejlesztők csak nagyon félve mernek beleugrani új ötletekbe míg az Indie fejlesztőknek jóformán veszteni valójuk csak a villany számlájukon és az idejükön van.Ha!Nem egy olyan Indie fejlesztőkről beszélünk akik már majdhogynem nagy iparban csinálják az indie címeket.

válasz erre

zender

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

Kő szimulátor na igen... röhögő smiley Valóban nem valami sok ötlet van a mai játékokban, rengeteg az ismétlés pl. De viszont grafikailag rengeteget fejlődött az ipar.

Legközelebb ne vedd el az első hsz lehetőségét főleg ne értelmetlenül, marco úgyis elveszi az érte kapott kreditedet.

válasz erre

GaBass

10 éve, 5 hónapja és 24 napja

mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja