A zárt béta tükrében (ME Catalyst)

2016. április 26.
27.5681
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Számtalanszor leírtam már, hogy mekkora hatalmas Mirror's Edge rajongó vagyok. Szóval most ennek taglalásától megkímélnélek Titeket! Örültök, mi?


Szóval Mirror's Edge Catalyst Closed Béta.
(képek nem lesznek, mert a blog nem birkózott meg a .BMP-vel. .JPG-m meg nem volt. :)

A zárt bétára a jelentkezés nem volt nehéz, a szokásos, jelezd, hogy szeretnéd, ha szeretnénk, hogy játssz a zárt bétával. Azaz kellet egy Origin Account, meg egy kattintás a béta regisztrációs oldalon.
Ha növelni akartad az esélyeidet, feliratkoztál a hírlevélre is.
Hogy ezt miért írom le? Mert az EA hatalmas tömegeket akart bevonzani a Bétába, mivel MINDENKI tolhatja aki a fent leírt metódust minimális szinten megcsinálta. Aki Hírleveles is lett az egy nappal előbb kezdhette, azaz április 22.-én. Igen, én is ekkor kezdhettem, még jó hogy.

A zárt béta tükrében (ME Catalyst) - 4. kép

A Játék körüli Hype akkora lassan, hogy már kezd káros lenni, de sebaj, én amúgy sem ültem fel sokszor a hypevonatra(persze a The Divisionnel is így voltál.. most meg... Sicc!). A Mirror's Edge nagy, szabad, csodás, epikus, izgalmas és tökéletes lesz! A játékmenet videók alapján , meg fanatikus rajongásom miatt én ittam a szavakat, várom a három hatalmas körzetet, a frenetikus sztorit stb.
A bétában végül is a Downtown nevű kerületet kapjuk meg, bár mérete alapján remélem, hogy ez csak a Downtown negyed egy része. Ezt a zónát bejárhatjuk szabadon, ugrándozhatunk ide oda szaladgálhatunk, szóval igazi freerun van. A sztori mód első négy küldetését érhetjük el, továbbá kipróbálható kettőféle gyűjtögetés (sárga lebegő infómorzsa izék meg egyfajta chipek) teljesíthetünk pár futárküldetést, és vannak versenyek is.

Kezdjük akkor a vélemény nyilvánítást.
A 2013-as bejelentése óta remegve vártam és várom is a játékot, elolvastam mindent ami róla szólt, így hatalmas reményekkel vágtam bele a cuccba. Aztán elkezdődik, Faith egy börtönből szabadul épp( a mértet meglelitek a Exordium című képregényben!)

Aztán kinn vagyunk vége a mozinak mi irányítunk szakad az eső éjszaka van, és taknyom nyálam egybefolyik a fangörcstől: IGEN EZ AZ VÉGRE KIPRÓBÁLHATOM!? ISTENEM! Elindulunk a sikátorban egy hang szólít egy csuklyás srác, ő ismer minket, átad egy kontaktlencsébe épített okos cuccot, levakarja rólunk a rendőrségi nyomkövetőt és már menekülhetünk is a zsaruk elől. A grafika a fények a hangok BRUTÁLISAK.

A gépigény riasztó volt de High beállításon stabil 50 FPS-t produkál a cucc nálam, így vígan görcsölhettem tovább. Viszont vannak FPS droppok, de ismert hiba, már dolgoznak rajta. A játék csodaszép(itt még, a többit kicsit később). Elmenekülünk a K-Sec elől, ezzel letudjuk az oktatórészt, jön a sztori, Faith-et kikapcsolták, változtak az idők, már nem ő ?A? Futár, de sebaj, a bandavezér, a kicsit apáskodó Noah visszavesz minket, nosza menjünk nézzünk szét, és ha már ugye, ezt a csomagot is vigyük már. Hoppá valódi futárkodás lesz? Igen igen. Lesz.

Na mindegy nem irkálom le, hogy indul a sztori, röviden, megismerünk pár arcot, akiknek csinálunk pár dolgot, közben kezdünk nyomozgatni a minket lecsukató forma ellen is. Csak a szokásos. Viszont a karakterek és a szinkronjaik kiemelkedőek, egyből lejöttek a monitorról és odaültek mellém, hogy "Ez van öcsém, kemény mi?"

A zárt béta tükrében (ME Catalyst) - 2. kép

Ami szembe ötlik: a grafika kicsit hullámzó. A szabadon bejárható részek semmivel nem jobbak mint 7 éve, nyilván a textúrák élesebbek, sőt, mivel nagy a terület, a rengeteg fehér már tényleg zavaró... eddig mintha nem tudták volna tökélyre belőni a színek egyensúlyát.

A másik nagy szívfájdalmam, hogy a játék még mindig steril. Van pár emberke a tetőkön akik odavetnek pár dolgot, meg néhány függőfolyón látjuk ahogy mennek benn emberek, de le se szarják kb., hogy ott fonom a fonalat pucsítva lógva a párkányon. Mintha droidokkal lennék körbevéve. Az első részben ez nem volt annyira zavaró mert sűrűn voltak ellenfelek, meg pörgős volt a menet, de itt néha azért megállsz szétnézel és egy nagy fehér makettvárosban találod magad.

Van ugyan utcaszint ahol jelentős mennyiségű autó száguld mindenfelé, meg vannak gyalogosok is, de csak lézengenek, nincs igazi tömeg, pedig kellene. És mivel hatalmas magasságban vagyunk(sokkal magasabban, mint az első részben, legalábbis úgy tűnik) ezért olyan, mintha egy lebegő városban mászkálnánk és nem a tetőn. Igaz mindenfelé drónok röpködnek, de nem tudom, nekem steril és sokszor nyomasztó volt a dolog, mintha hiányozna valami. Jah és nincs éjszaka még a játékban, remélem az majd megdobja a feelinget. Igazából egyfolytában csak verőfényes napsütés van a bétában.
Ha nagyon őszinte akarok lenni, a régi epizód jobban néz ki mint a béta. És ez nem a rózsaszín szemüveg egymás mellé kell őket rakni.

A rendőröket leváltották a K-Sec emberei, jóféle ellenfelek, mert a harcrendszer remek lett, Kitérés gurulás, arcba, mellbe, horpaszon, lábon rúgás figyel a repertoárban. Messze ez a legélvezetesebb része jelenleg a játéknak pedig ugye nem is nagyon kéne harcolnunk. Free runban vannak adótornyok amiket K-secesek őriznek őket leverve a tornyok lekapcsolhatok és ez rossz a K-secnek, azaz jó nekünk. A bétában csak 3 ilyen torony volt, gondolom majd elszórva lesz több is. A játék fő része azaz a Parkour is remek, a régi mozdulatok mellett van pár új is, a futárszem átalakult, egyfajta Kiterjesztett Valóság rendszer, mely segít tájékozódni.

A zárt béta tükrében (ME Catalyst) - 3. kép

Kicsit összevisszaságnak tűnik az egész, amit leírtam, de jól jellemzi a bennem zajló dolgokat. A béta olyan mintha ez a játék nem másfél hónap, hanem mondjuk egy év múlva jönne ki. Mintha kivágtak volna egy szeletet egy torta közepéből. A pálya szélei furák, nyomasztóan a semmibe vesznek. A történet jól indít de négy misszió után a jelző szerint már 28%-nál járunk benne, ami remélem nem a végleges verziót tükrözi. A város nagy és szép, de kihalt. A cuccok gyűjtögetésére jelenleg nincs motiváció.

Összességében a béta alatt kicsit csalódott voltam, ez valószínűleg a felfokozott várakoznak tudható be (többek között), de ha az összkép így marad, mint amilyen most, ez kevés lesz ahhoz, hogy a szememben felnőjön a nagy elődhöz, még ha annál komplexebbnek és tartalmasabbnak is akart látszani, eddig egy dolog hiányzik nekem, de nagyon: A nagybetűs HANGULAT.

Egy másik dolog adja csupán vissza a régi idők érzését és az a zene, bár ami eddig volt, elmarad az első rész klasszikus Ambient zenéitől, de messze a cucc legjobb része. Úgy vagyok vele, hogy megfogom venni a cuccot, de kivárok vele egy két hetet, maximum hónapot. A Játék nagyon ígéretes, de az alapján ami eddig van még nem hiszem el neki, hogy olyan király lesz, mint amilyennek bemutatták.
11 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

4 éve, 9 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

Gólem

4 éve, 9 hónapja és 17 napja

Legalább megnéztem képeken milyen a játék, meg olvastam is végre egy rajongói beszámolót! Kimaradtam a bétából, a véglegesen is gondolkodom még, lehet hogy nem fogom megvenni. A blogod után még nagyobb eséllyel...

Amúgy Steamben F12 jpg-be ment...

válasz erre

totyak

4 éve, 9 hónapja és 18 napja

5t3v3nk3 írta:
1440x900
Akkor meg aztán főleg nem aggódom. Nálam 1280x1024. Egy kellemes 30-40 fps-sel szerintem nálam is szaladgálni fog. Legfeljebb kicsit lejjebb veszem a csúszkákat.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

4 éve, 9 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

4 éve, 9 hónapja és 18 napja

5t3v3nk3 írta:
Paint.. Hát lusta vagyok, de hát na...

AMD FX 6350 (3 fizikai 6 logikai mag)
8GB HyperX Fury Blue Ramom asszem 1600 Mhz-es
Sapphire R9 270x OC 2GB
Nincs ssd-m sima WD 500GB HDD

Ez a vas...
Értem én, hogy a fehér szín miatt steril, de pont ma , nem rég akadtam egy épületre ahol az én szintemben volt valami üvegfalú cucc, és ott sokan mászkáltak, hát nagyot dobott a feelingen , na.
Ok, akkor annyira nem aggódom. Közel azonos gépem van, csak nekem csak 4 magos amd procim. Talán azon is elkocog majd. FullHD-ben játszottál?

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

4 éve, 9 hónapja és 18 napja

[Tiltott felhasználó!]

totyak

4 éve, 9 hónapja és 18 napja

Kimaradt a béta, mert egyszerűen nem is észleltem, hogy mikor van, mikor tudok jelentkezni rá. Sebaj, majd a végleges kiadás. Az már az első részben is egyértelmű volt és a mostani gameplayek alapján is az, ahogy írod is, a város túl steril. Véleményem szerint ez szándékos, nem akartak változtatni a város kinézetén. De a sterilséget nem a kevés npc jelenléte adja, hanem a sok fehér szín.

Megkérdezhetem, ha nem titok, hogy milyen hardver dübörög a gépedben? Csak hogy legyen mihez viszonyítani.

(képek nem lesznek, mert a blog nem birkózott meg a .BMP-vel) Lol, paitben is átmenthetted volna őket jpg-be

válasz erre

Santonio

4 éve, 9 hónapja és 18 napja

"A béta olyan mintha ez a játék nem másfél hónap, hanem mondjuk egy év múlva jönne ki."

És pontosan ez a baj. Így fog megjelenni...

válasz erre

rDAVE

4 éve, 9 hónapja és 19 napja

Ő ugyanaz a Faith, aki az első részben volt? ehhh, hol az ázsiai beütése...

válasz erre

kpal

4 éve, 9 hónapja és 19 napja

Így jónak tűnik a játék.

válasz erre

Mordorer

4 éve, 9 hónapja és 19 napja

Köszönjük a beszámolót! Én kihagytam, mert annyira nem mozgat a játék de így olvasva lehet hogy kár volt.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profiljamarco profiljagery1113 profilja