A videojátékok okosítanak?

2016. július 21.
26.4421
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Vas Bálint profilja, adatai
Vas Bálint
Elgondolkoztam azon, hogy amikor az iskolában tanuljuk például a történelmet akkor azt néha nagyon nehéz megtanulni.

Sokkal könnyebb lenne ha a történelmet videojáték formájában eljátszani, példa erre az Assassin's creed sorozat.
A videojátékok okosítanak? - 2. kép

De most gondoljunk bele, hogy a gyerekek néha nehezen érti meg ami a könyvekbe van írva. (elnézést a kivételnek) De ha egy videójátékkal játszik akkor jobban megérti a dolgot mert ö maga éli át a dolgot nem pedig olvassa. Az tény is való, hogy vannak olyan videojátékok amik butítanak, semmi értelmük stb. Mondjuk nekem nagyon nehezen megy a történelem, de mikor játszottam egy Assassin's creed-del akkor sokkal jobban megértettem, hogy ki öl meg kit és miért. Ráadásul a videojátékok szem kéz kordinációt is fejleszti!
Szerintem sokkal jobb lenne, ha az órákon nem az uncsi könyveket kéne bámulni hanem átélni a történetet. De az is igaz, hogy nem minden tantárgynál lehetne ezt használni példa erre a matek. Ez az én saját véleményem sziasztok.
2 hozzászólás

Paint

8 éve, 4 hónapja és 6 napja

Tudományos kutatások azt állítják, hogy a videojátékok lényegében a modern világra nevelik a gyerekeket, illetve képesek fejleszteni a tanulási készséget, az összpontosítást, a feladatmegoldási készséget, pontosabb becslést, sőt, bizonyos játékok a szociális készséget, és az empátiát is képesek fejleszteni, emellett még az információ feldolgozást, és a morális döntések hozására is némileg nyújtanak segítséget. Több info:http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/akar_pozitiv_hatasa_is_lehet_a_sok_videojateknak_gameshop

válasz erre

totyak

8 éve, 4 hónapja és 7 napja

Többnyire a videojátékok sajnos nem a valóságot mesélik el. Ha meg oktató játékok készülnek, azok általában nem szórakoztatóak. Tény, hogy interaktív formában jobban megérthető lenne a történelem, mert akkor látott, átélt eseményekhez tudnád kötni a dolgokat. Sajnos ez nálunk még nem mostanában lesz bevezetve, de szerintem még fejlettebb országokban sem.

válasz erre
 

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja