A kétórás demo reel.

2018. július 29.
25.6341
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Pacific Rim Uprising. Az elég jó fogadtatást kapott Pacific Rim folytatása, ami sokkal lazább és sokkal-sokkal látványosabb mint az elődje.A kétórás demo reel.  - 1. képA Pacific Rim kellemes óriásrobotos óriásszörnyes mozi volt az amerikaiktól. Alán ez volt ez első jel arra, hogy a hollywoodi daráló kinézte magának a japán mecha zsánert.
Én nagyon sokára(mármint a moziba kerülés után ) láttam az első Pacific Rimet, de alapjába véve élveztem. A sztori elfogadható volt, a karakterek tűrhetőek ( a két tudós figurája egyértelműen a csúcs volt), és persze Óriásrobot VS Godzilla méretű szörnyek.

Már akkor feltűnt, és a haverokkal utána közös véleményen is voltunk az ügyben, hogy nagyon sok snitt igencsak animés volt. A kamera szögek a szövegek rendezése és stílusa is hordozta magán a dolgot. Szóval a Pacific Rim jóféle kis akció mozi, érdemes legalább egyszer meglesni.

Aztán jött a Pacific Rim 2. Nem jutottam el moziba, de sikerül megszerezni DVD-n, így most meg is néztem. Hogy ültem le a film elé?
Nappali harcok YAAAY.
Még több mecha Yaay.
David Boyega.. MEEEhhhhhppff.

Jah igen és ugye a Legendary két hónappal a Pacific Rim 2 premierje után bejelentette, hogy leszerződött a Sunrise-al egy Gundam mozira. És ennek tudatában lehet kicsit másként néztem a filmet, mintha ezt nem tudom, de nézzük is miről rizsázok itt?

A Pacific Rim 2 egy kellően értelmes sztorit rak össze, jól fűzi tovább az első rész történetét, és ebből ki is rak egy brutálisan látványos nagy-robotos animé.. köhhhööm.. filmet.
Aminek a vége konkrétan már egy fullos reklám volt, hogy megmutassák a Japánoknak: Igen mi meg tudunk csinálni egy Gundam filmet, lécci lécci, hadd csináljuk meg.

Miért is állítom ezt? Emlékezzünk vissza: az első részben a robotok toronyházakhoz hasonló mozgékonysággal mozogtak, a második részben meg már futnak másznak becsúsznak és a Narancs gép (Saber Athena ), ami amúgy eléggé Evangelionos designra sikerült - nem is beszélve a félig kaiju félig mecha fehér gépekről és azok jeleneteiről ? Na mindegy,szóval Saber Athena konkrétan lekörbepörgőrúgja az egyik barom nagy Kaiju arcát. Mondhatnánk , hogy olyan fürge mint egy Gundam.


A kétórás demo reel.  - 2. képMerthogy ez az. Ilyen lesz majd a CGI a Gundam Moziban. Látod Sunrise vezérkar? Fasza mi? Lécci hadd csináljunk élőszereplős Gundamet...

Vissza a fősodorba. A film második felétől szerintem már egy animés vágó is ott állt a utómunkás stábnál, mert néhány közelinél már tényleg csak a csíkos hátteret hiányoltam.. Na meg az egysorosok.
"LŐNEK RÁÁAAUUNK!!!"
"A VÁLASZ MA, ITT... IGEN!!!"

Jeez.

Végső harc: Tokió, Fuji hegy, szaladó japán diáklányok, evakuálás, nagy harc, zúzás. ÉS mindezt eszetlen látványosan..

Király volt.. , csináljatok Gundamet. Én is azt mondom.. De a sztorit meg a rendezőt a Sunrise adja, ok?

De akinek nem lett volna egyértelmű a dolog, hogy legalábbis a film második fele egy kampány film a Legendarytől a Japánoknak, azoknak itt ez a kép:


A kétórás demo reel.  - 3. képEgy GUNDAM UNICORN szobra. Tiszteletadás a zsánernek és egy gesztus az (akkor még) leendő üzlettársak felé. Ezenfelül az Anaheim Electronics Building épülete is látható a végső harcban ,ők alkották meg a Gundam RX-78-at az animék történetében.

Szóval igen, élvezet volt nézni látni és megfigyelni, ahogy egy nagy és sikeres Stúdió ( Legendary) egy egész estés, élesben mozikba kerülő 'reklámfilmet' alkot, miközben a totál 'laikusoknak' is szórakoztató és kellemes az élmény..:D

Köszi a figyelmet.
7 hozzászólás

Patrik94

1 éve, 8 hónapja és 3 napja

Annyira átjött, hogy most meg is fogom nézni!

válasz erre

5t3v3nk3

1 éve, 8 hónapja és 7 napja

Hellblade írta:
Írj!Senkisem téged kritizált,ez a film volt rossz.
De legalább adtál egy új szűrőt hozzá!
Ha egyszer újranézem,már ezen át fogom!

Félreértettél, a választ nem akartam blog hosszúságúra írni..

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

1 éve, 8 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

5t3v3nk3

1 éve, 8 hónapja és 9 napja

NA mindenkinek válaszolok. igyekszek nem írni egy újabb blogot.
A gilmet nulla elvárással néztem meg, és úgy, hogy ez már egy Gundm demo. Azaz néha lehet már az általam elképzelt fantasztikusan jól sikerült GUNDAM Live action film egyes jeleneit láttam magam előtt, és nem a filmet. valószínűleg, ha nincs Gundam bejelentés, akkor máshogy tekintek a filmre. A sztori faék, az első is az volt. Az egyértelmű változás a mechák sebességében egyértelműen a Gundam "felszpás" része szerintem. Tudni kell, hogy a Jägerek hatalmas gépek, a gundamek mondjuk kétszer akkorák lesznek csak mint a kis gurulós sufnigép, azaz olyan 14-20 méter. És igen a Gundamben negyven tonnás harci-gépek harcolnak iszonyatos sebességgel, viszont ott ezt vissza is adják azzal, hogy a pilóták fizikailag és sokszor szellemileg is rottyra mennek, egy komolyabb csata alatt. A másik meg, hogy ha a Gundamekben a robotokat kicserélnék vadászrepülőkre, sztorik még mindig brutálisan jó háborús drámák lennének. Ezért mondom, a cCGI-t csinálja a Legendary de a sztori és a rendezés a Sunrise része kell hogy legyen. Szerencsére a animék sztorija is sokkal feldolgozhatóbb, nem filozófiai, így könnyebben hígítható még élvezhetőre, ami a Gits esetében nem sikerült a alapanyag mélysége miatt.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

1 éve, 8 hónapja és 9 napja

[Tiltott felhasználó!]

Gólem

1 éve, 8 hónapja és 9 napja

Ezzel engem is megleptél. Szerintem nagyon **** volt, bár mondjuk te nagyon rá vagy kattanva a mechákra így valahol megértem.

válasz erre

fighterlaci

1 éve, 8 hónapja és 9 napja

Ezek szerint neked tetszett! Na ezen meglepődtem.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaMarduk profiljaWickedSick profiljaWickedSick profiljaSándorkolbász profilja