A Blythe babák története

2016. február 20.
30.6911
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Paint profilja, adatai
Paint
Előző blogom hiányosságát pótolom, és marco pedig jelezte, hogy felkeltette érdelődését a babák története. Vágjunk bele:


Eredetük:

A Blythe babák eredete az 1972-es évbe nyúlik vissza, amikor a nagysikrű amierikai játékgyártó, a Kenner piacra dobta a Blythe babákat. Ezeket egy Allison Katzman nevű amerikai degisener tervezte. Jellegzetességük ezekenek a babáknak, hogy lehetett a szemüket mozgatni, illetve egy szallagon húzogatós szerkezettel lehetett változtatni a szemük színét. Az alakjuk pedig mangás hatást keltett. Azonban az amcsi gyerekek nagy fejük, és szemük miatt ilyesztőnek találták, és a szülők kérésere megjelenésének évében le is állították ezeknek a babáknak a gyártását, és forgalmazását.




Blythe baba reklám 1972-ből

Újjáéledés:

A Blythe babák "megmentője" egy Gina Garan nevű tinédzser lány, aki megdzállotja volt ezeknek a babáknak, és felnőtt kotráig gyűjtötte ezeket. 1997-ben, hogy fényképészi képességeit csiszuolhassa, úgy döntött, hogy az egyik Blythe-ját használja fel fényképmodellnek. Ennek köszönhetően jutott el a baba Japánba. Később egy Takara nevű japán cég fedezte fel ezeket a képeket, és 2001-ben kiadott egy fényképalbumot This Is Blythe címen, amiből 100.000 példány kelt el világszerte.




Fotó: Google képek

NeoBlythe:

Bár a fényképalbum sikere mérsékelt lett, de a Takara úgy érezte, hogy a babák ma is megállnák a helyüket, és úgy döntöttek, hogy szerződést kötnek a Kennert akkora már felvásároló, és magába olvasztó Hasbro-val. Később mejelentek a NeoBlythe babák, aminek tervezésében maga Gina Garan is részt vett. Tehát a Takara-nak köszönhetjük azt a rengeteg fotót flckr-ön, és Pinterest-en.




Fotó: Google képek

A kifutón:

Meg egy érrdekes dolog, hogy Japánban annyira népszerűek lettek ezek a babák, hogy még egy divatbemutató is kapcsolódott hozzájuk "Blythe Charity Fashion Show" címen. Itt a babák rengeteg híres divattervesző (John Galliano, Prada, Gucci, Vivienne Westwood, Versace) aktuális ruhakollekciójinak miniatűrizált változatát viselték.

És most néhány kép:











1 hozzászólás

Paint

8 éve, 9 hónapja és 18 napja

Na, milyen lett a blog? Várom a koomenteket.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja