3D tervezés és a mobil munkaállomások

2013. december 25.
43.2931
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
MSI_Blogger profilja, adatai
MSI_Blogger
Ismét elérkezett az idő, hogy kedvenc közönségünk egy érdekes bloggal gazdagodjon, mi pedig természetesen jól felkészülten vágtunk neki ennek az írásnak is, melyben a különleges, mondhatni munkaspecifikus laptopoké lesz a főszerep. Előző blogjainkban szerepelt már grafikus kártya, alaplap, különleges és innovatív ultrabook, ezek után szerettünk volna egy különlegesebb családot megemlíteni, hogy tovább szélesíthessük az általatok ismert MSI termékek körét, hiszen sokan csak a különböző PC-s komponensekkel kapcsolnak minket össze, az MSI azonban ennél jóval több. Azt bizonyára sokan tudjátok, hogy vállalatunk a laptopok piacán is jelen van, a mai témánk is ebbe a szegmensbe sorolható, hiszen nálunk az általános felhasználásra készült laptopok mellett specifikusabb termékeket is megtaláltok, melyek közül kerültek ki mai termékeink is.
Advertisement


Most már nem húzzuk tovább az idegeiteket, hanem eláruljuk, hogy a főszerepet ezúttal olyan masinák kapták meg, melyek mobil munkaállomás céljából készültek, ami messze nem jelenti azt, hogy másra ne lennének alkalmasak. A tervezések során is egyre nagyobb szerepet kapnak a gépek, melyeknek igen nagy hardverigényű alkalmazásokkal kell megbirkózniuk, hiszen a 3D-tervezés komoly szoftvereket igényel. A világ vezető szoftvergyártói közé sorolható az AUTODESK, melynek talán leghíresebb programja az AutoCAD, aminek már megérkezett már a 2014-es verziója. Minket az a megtiszteltetés ért, hogy a világon elsőként kapták meg mobil munkaállomásaink az AutoCAD 2014 hitelesítést, így aki ilyen vagy hasonló célból kíván laptopot vásárolni, az bátran nézzen nálunk körül.

Két családot szeretnénk kiemelni, melyek sokban nem térnek el ugyan egymástól, az apróbb különbségek azonban a szakmában sokat jelenthetnek. Aki tehát hasonló munkakörben ténykedik, vagy egy erős és megbízható laptopot keres, mellyel ilyen feladatokat is el tud látni, annak a GT60-as (GT60 20J / 20K) és GT70-es (GT70 20K / 20L) családot ajánlanánk.

3D tervezés és a mobil munkaállomások - 2. kép

A két család között a legnagyobb különbség a képernyő méretében rejlik, hiszen a GT60-as modellek 15,6 hüvelykes Full HD vagy 3K kijelzővel vannak felszerelve, míg a GT70-es család tagja 17,3 hüvelykes Full HD megjelenítőt kaptak. A negyedik generációs Intel Core i7-es processzorok alapfelszereltséget jelentenek ebben a kategóriában, míg az alap 4GB RAM akár 32GB is lehet. A 3D-tervezés specifikusabb grafikus gyorsítókat igényel, melyben az nVIDIA jár az élen a Quadro modellekkel. A GT60-as családban Quadro K2100M (2GB GDDR5) vagy Quadro K3100M (4GB GDDR5) modellekkel lehet találkozni, míg a GT70-es modellek esetében Quadro K3100M (4GB GDDR5) és Quadro K4100M (4GB GDDR5) kártyákkal találkozhatunk. Ezek a kártyák tökéletesen alkalmasak az ilyen programok meghajtására, de természetesen ha csak böngészni és játszani szeretnénk, az sem jelent nekik akadályt.

3D tervezés és a mobil munkaállomások - 3. kép

Egy munka utáni fárasztó estén bizonyára sokatok szeretne filmezni, melyekre szintén alkalmasak ezek a gépek, hiszen a Full HD és 3K megjelenítők egyaránt tűéles képet tárnak elénk. A megfelelő hangzásról a 7.1-es kimenet gondoskodik, a beépített HD kamera segítségével pedig a videokonferenciák sem jelentenek kihívást. A mobil munkaállomás mivoltuk ellenére sem nevezhetőek kimondottan vaskos gépeknek, hiszen a 15,6 hüvelykes gépek 3,5Kg-ot, míg a 17,3 hüvelykes gépek 3,9Kg-ot nyomnak.

Ezek a gépet természetesen nem tartoznak az olcsóbb megoldások közé, ám tulajdonképpen egy hagyományos laptop funkciói mellett további előnyökkel rendelkeznek, melyeket a szakmabeli felhasználók nagyon fognak kedvelni.
7 hozzászólás

Couretto

11 éve, 9 napja

Kéne olyan vidikari

válasz erre

MSI_Blogger

11 éve, 25 napja

5t3v3nk3 írta:
Megtámogathatna a MSI egy ilyen géppel, még reklámfilmet is csinálnék nektek...röhögő smiley
Ki tudja, mikor futunk össze a jövőben...mosolygó smiley

Egyéneket támogatni sajnos nem áll módunkban, de rendezvényeket sokszor szoktunk szponzorálni.

válasz erre

Vendég

11 éve, 25 napja

5t3v3nk3 írta:
Megtámogathatna a MSI egy ilyen géppel, még reklámfilmet is csinálnék nektek...röhögő smiley
Én még regényt is írnék nekik!röhögő smiley

Bitang jó hardverek ezek, irigylem akinek ilyen van.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 1 hónapja és 12 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 12 napja

Jó kis ajánló!

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 12 napja

Szuper cuccok ezek. MSI nekem mindig csak az alapról ismerős de ezek a laposok elég kemények!

válasz erre

wegh

11 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nagyon ott van a szeren! mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja