1 éve a Game Channelnél

2012. január 22.
43.9481
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Alex profilja, adatai
Alex
Immár egy esztendő telt el azóta, hogy a Game Channel online magazinnál tevékenykedem. Szeretek itt lenni, nagyon-nagyon kedvelem a társaságot és természetesen új barátokat is szereztem. Ilyen kerek évfordulók alkalmával sokan egy kis számvetést végeznek, visszatekintve addigi tevékenységükre. Én is így teszek, amelynek eredményét most megosztom veletek.
 

/>
1 éve a Game Channelnél - 1. kép

Azelőtt sosem gondoltam, hogy egyszer majd játékteszteket írok, valahogy meg sem fordult a fejemben ennek lehetősége. Pedig régóta aktív játékos vagyok, az első gépem még egy C plus4 számítógép volt. Emlékszik még a Commodore gépekre valaki? Aztán az évek során valahogy úgy alakult, hogy írásból kezdtem élni. Voltam dalszövegíró, majd jött a reklámszövegírás. Jelenleg egy nemzetközi reklámügynökség kreatív osztályát irányítom. Mindezt csak azért mondom el, mert egy nagyon fontos dologra jöttem rá! A munkám során már rengeteg országos és nemzetközi kampányban vettem részt, amit jó eséllyel emberek milliói láttak. Mégis sokkal jobban érdekel, hogy milyen fogadtatásra talál egy-egy teszt, amelyet itt követek el. Nagyon kedves számomra a Game Channel, és higgyétek el, legalább annyira izgulok egy cikk sikeréért, mint egy több százmilliós kampány hatékonyságáért. Talán azért, mert ez sokkal személyesebb.

2011. januárjának első hetében történt, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve kitaláltam: én bizony írok egy játéktesztet. Szeretek írni, imádom a játékokat, miért ne hoznám össze a kettőt? Egy bizonyos Pac-Man teszt született, amelyet átküldtem Marconak. Kifejezetten kerültem a sok helyen tesztelt sikerjátékokat, arra gondoltam, hogy olyan anyagot küldök, amit még biztosan nem olvasott. Pár napra rá jött a válasz, hogy épp konzolos tesztelőt keres, ráadásul tetszett is neki az anyag, de azért megkért, hogy írjak már valamit egy aktuális játékról is. Így aztán elkészült a SW: Force Unleashed 2 teszt. Innentől kezdve felgyorsultak az események. Marco üzent, hogy az írást kiteszi élesben, én pedig a teamben találtam magamat. Hát így történt...

1 éve a Game Channelnél - 2. kép

És most következzen néhány adat, amit érdekességképpen gyűjtöttem nektek:

Az első levél Marconak: 2011. január 5.
Regisztrációm dátuma: 2011. január 15.
Első cikkem megjelenése: 2011. január 20.

Az első három tesztem
Star Wars: Force Unleashed 2
DC Universe Online
Test Drive Unlimited 2

A leghosszabb tesztjeim
Batman Arkham City - 16 452 karakter
Assassin?s Creed Revelations - 15 885
Test Drive Unlimited 2 - 15 045

(A Game Channel játéktesztjei minimum 8000 karakteresek, amelytől általában csak DLC, előzetes vagy remake esetén térünk el.)

A legrövidebb tesztem
ICO HD - 3807

Legolvasottabb tesztjeim
Test Drive Unlimited 2
Star Wars: Force Unleashed 2

Legtöbb hozzászólás
Test Drive Unlimited 2
Sim Champagne

Teszt egy kitalált játékról
Sim Champagne
Csupán szilveszteri poénnak készült, de páran azt hitték, tényleg létezik ilyen játék.

A legtermékenyebb időszak
2011. március 7-31.
Négy teszt 26 nap alatt
(Dead Space 2, Marvel vs Capcom 3, MotoStorm Apocalypse, Pac Man)

A leglustább időszak
2011. július 15 ? augusztus 18.
Egyetlen teszt 34 nap alatt
(Child of Eden)


1 éve a Game Channelnél - 3. kép

Érdekességek

- Az első tesztem feltöltése előtt Marco épp nyakig volt a munkában. Igazából mindig épp nyakig van benne, mert a Game Channel az élete. Kívülről talán nem is látszik, de elképesztő időt és energiát fordít rá. A lényeg, hogy a technikai részletek rejtelmeibe Maniac avatott be. Türelmesen és becsülettel adott át minden infót. Így egy év után is még egyszer köszönöm! Ennek ellenére első alkalommal szinte minden hibát elkövettem, amit lehetett, rossz helyre, rosszul formázva, elrontott képekkel ment fel a cikk. Természetesen nem élesben. Marco és Maniac komoly munkája volt mindent helyre tenni. :)

- Az a bizonyos Pac-Man teszt nem ment veszendőbe! Arra gondoltam, hogy április 1-én, bolondságok napján megjelenhetne egy cikk, amely ugyanolyan komolysággal veszi górcső alá a réges-régi játékot, mint a maiakat. A Boss is beleegyezett, így kicsit kibővítve és vicces képekkel ellátva végül megjelent.

- Eredetileg Szasa névvel regisztráltam volna, mert a legtöbben így hívnak. Ám ezen a néven írok egy nyomtatott játékmagazinba, és Marco (és a másik főszerkesztő) megkért, hogy lehetőleg válasszak másik nevet. Így lettem Alex, amelyet már megszoktam.

- A Killzone teszt írása alatt jött az ötlet, hogy a játék főhőse majd blogot ír, kifejezetten a Game Channel olvasóinak. Született is három blog bejegyzés. A második után maguk az olvasók is kérdezhettek Sevchenkotól, aki a harmadik levelében mindenkinek válaszolt. A blogok nemcsak az olvasók körében lettek népszerűek, de a Sony Hungary kollégái is dicsérettel illették.

Véget ért a "rövid" visszatekintés. Bízom benne, hogy érdekes volt és találtatok benne új információt. Talán nem tartotok minket szerénytelennek, ha azt mondom, hogy mivel valamennyi írótársam rendkívül tartalmas, igényes és szórakoztató anyagokkal jelentkezik hétről-hétre, így ismét egy izgalmas év áll előttünk.
19 hozzászólás

Braddock

9 éve, 9 hónapja és 2 napja

Gratula Alex és én is csak sok szép évet kivánok még neked! Ui:A cikkeid tényleg nagyon jók!

válasz erre

Alex

9 éve, 9 hónapja és 3 napja

Köszönöm mindenkinek! Nem tudom, hogy ez fenyegetés vagy ígéret, de még biztosan olvashattok teszteket tőlem 2012-ben is.

válasz erre

jezzahun

9 éve, 9 hónapja és 3 napja

Gratula! remélhetőleg még sokáig látjuk a teszteket Alex!!

válasz erre

Cpt_Nihil

9 éve, 9 hónapja és 4 napja

Még sok-sok ilyen parádés évet kívánok, Alex Megtisztel, hogy épp veled együtt lehettem "zöldfülű" GC-s íródeák Aztán egyszer (vagy többször) tényleg oszlathatnánk valami közös matériával a tömeget

válasz erre

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 4 napja

Nem akarok offolni, de amúgy most ez a csapat nagyon rendben van. Időről időre itt vagyok, olvasok, figyelemmel kísérem az oldalt. Voltak jobb, rosszabb cikkezők, de most ez így nagyon kerek.

Boldog GC szülinapot Alex!

- Mielőtt kérdeznétek, azért nem regelek, mert nincs otthon netem, a melóból meg nem akarok, nehogy belépjen valaki a nevemben. Pedig lenne már vagy 5 ezer pontom szerintem... -

válasz erre

iPet

9 éve, 9 hónapja és 4 napja

Hell yeah haver még sok-sok börzdéjt kívánok neked itt!

válasz erre

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 4 napja

Egy év online cikkírásban egy helyen mindenképpen figyelemreméltó (uhh Maniac négy éve meg aztaaaaaa!), ennyi olvasmányos teszttel meg méginkább. Tök jó hogy meséltél magadról, meg a "civil" életedről kicsit, ez nekünk, olvasóknak közelebb hoz titeket egy kicsit a mi életünkhöz...

HBD!

válasz erre

lamagra

9 éve, 9 hónapja és 5 napja

Boldog GC-szülinapot!

válasz erre

Kekmedve

9 éve, 9 hónapja és 5 napja

Hajrá Alex

válasz erre

skyman

9 éve, 9 hónapja és 5 napja

Boldog Szülinapot Alex
Borzasztó mód tetszenek az írásaid, mindig várom mikor jelenik meg egy újabb cikk, hogy olvashassam.

válasz erre

Vendég

9 éve, 9 hónapja és 5 napja

Gratula az egy évhez! Szeretem a cikkeidet, van stílusod neked is rendesen!

válasz erre

Kitta

9 éve, 9 hónapja és 5 napja

Csatlakoznék az előttem szólókhoz, Boldog GC-s évfordulót!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja