Megnéztem, hogy hogyan debütál egy KPOP csapat.

2016. augusztus 08.
28.6291
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
rDAVE profilja, adatai
rDAVE
Nem ez az első alkalom, hogy kpop-ról akartam volna írni, de eddig nem találtam a megfelelő anyagot. Olyat, ami mond is róla valamit, viszont úgy, hogy laikusként is élvezhető legyen, bemutasson valamit abból a világból, de azért mégiscsak távolról, hiszen a blog célja nem a számok értékelése vagy épp megismertetése. Csak egyszerűen mutatni valamit. Körülbelül úgy, mint amikor egy játékos olyan személynek magyarázza el, hogy mekkora az e-sport, aki nem játszik (és valószínűleg utána se fog). Másrészről én se nagyon láttam még ilyen sajtótájékoztatót... :D


A KPOP, avagy a koreai popzene már jó ideje nem csak az otthonában népszerű, hanem szerte a világban, így egész komoly események is körbeveszik. Ma magyar idő szerint reggel 8-kor a BLACKPINK nevű új csapatott mutatta be az egyik legnagyobb kiadó, a YG Entertainment.

Jennie, Lisa (thaiföldi lány), Jisoo, Rosé
Megnéztem, hogy hogyan debütál egy KPOP csapat. - 2. kép


A csapat létezését eddig sem titkolta a cég, így (meglepően) nagy érdeklődés övezte őket. Például az alig egy hónapja youtube-ra feltöltött táncgyakorlós videójukat több, mint 6 millióan látták és nem csak ide töltötték fel hivatalosan, hanem helyi oldalakra is. A hivatalos oldalaik követőinek száma is igen masszív volt már a debütálás előtt. Véletlenül bukkantam rá tegnap este arra, hogy a vlive.tv-n élőben közvetítve le fogják adni, így kíváncsi lettem én is rá milyen ez.

Megnéztem, hogy hogyan debütál egy KPOP csapat. - 3. kép


A bemutató nem volt túl hosszú, nagyjából fél óra, de így legalább nem is fulladt unalomba. Kezdésnek kaptunk egy műsorvezetőt, aki bevezetett az alapokba. Kicsit választ is adott arra, hogy miért ekkora a várakozás. A kiadó hét év után hoz új lány csapatot, vagyis a világszinten is ismert 2NE1 óta nem volt náluk másik, ráadásul a kulcsember itt is Teddy, aki a producerkedést és a zeneszerzést leginkább irányítja és remélhetőleg majd hozzá mennek a tagok is saját ötletekkel, ahogy a másik csapatnál. (Egyébként PSY is az YG-vel van szerződve.)

Felvezetés után megmutatják nekünk a válogatásról készült videorészleteket. Ez úgy néz ki, mint egy zenei műsor élőválogatója. Beállnak a jelentkezők egyesével a szúrós tekintetű zsűri elé és előadják, amit tudnak. Énekeltek, táncoltak és egyikük gitározott is, szóval tényleg olyan, mint a show műsoroknál. A kemény része viszont az, hogy mindegyikük 5-6 éve járt ott, tehát jó sok idő előzte meg a bemutatkozást. Megtanulnak táncolni, énekelni és gondolom beszélni is nyilvánosan, meg azért időnként külön-külön feltűntek videklip szereplőként vagy valaki épp híresebb előadókkal közös számban. Ezek után közvetlen gyakorló videók voltak bevágva zenei aláfestéssel. Volt táncolós, éneklős, gitáros, egyedül, párokban, egész csapatos, szóval mindenféle.

Ismét egy kis beszéd következett, amiben felvezette a következő anyagot, avagy az első számuk videóklipjének készítéséről szóló videót. Itt már valamennyit a zenéjükből is hallgatunk, de van benne némi interjú, vicces/elbénázott jelenetek és hasonló szokásos dolgok. A végén újra lemászunk a kivetítőről, hogy a következő része térjünk, vagyis a hivatalos klipre, amit egyébként később az oldalra is feltöltöttek külön és már elhagyta ez első millióját. Pár óra elteltével youtube-ra is felkerült, ahol jelenleg már 800 ezer felett van. Nem lepne meg, ha még ebben a hónapban meglenne a tíz millió, habár két videó készült.


A második videónál pont ugyanezeket a köröket tudták le. Készítési videó, majd a klip. Egyébként ez is utána fel lett töltve és hasonló számoknál jár megtekintésben.


A második MV után már csak az maradt, hogy a lányok is besétáljanak. Egy kis aláfestő zenével és a kivetítőn névvel ellátott fényképek közepette szépen fapofával. :D Persze nem azért, mert ennyire utáltak ott lenni, csak így lett kiadva nekik. Az ezt követő interjút már fülig érő mosollyal adták. Bemutatkoztak, pár sablont elmotyogtak, majd szépen elköszöntek és a kivonulásukkal lezárult az esemény. Közvetlenül utána kaptam a statisztikát a oldaltól, ami szerint élőben 466,267 ember követte. Nem semmi.

Megnéztem, hogy hogyan debütál egy KPOP csapat. - 4. kép

Azt azért hozzá tenném, hogy nem minden csapat így kerül felvezetésre, hiszen itt egy nagy cégről van szó, aminek a bejelentéseire alapból figyel a közönség és akkor ők ezt még pénzel jól megtudják támogatni, de mivel nem csak úgy kidobták őket a világba, hanem mindent szépen összeraktak, így a sikerük is garantált, nem megy kárba se az idő, se a pénz, legalábbis egyelőre, hiszen nem pár hónapra terveznek, hanem évekre.
6 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 3 hónapja és 27 napja

WillThaWheel írta:
"gamechannel" röhögő smiley
Személyes blog.

válasz erre

WillThaWheel

8 éve, 3 hónapja és 27 napja

"gamechannel" röhögő smiley

válasz erre

Paint

8 éve, 4 hónapja és 9 napja

Tehetséges és szép hölgyek az már biztos! kacsintó smiley Jó kis blog lett Dave, talán írok róluk én is, ha fent vannak Spotify-on.

válasz erre

rDAVE

8 éve, 4 hónapja és 9 napja

5t3v3nk3 írta:
NA ez egy ****a blog volt. Durva, mennyire "mérnökileg" építik az együtteseket. A zene meg nagyon adja. bárr nagyon 2ne1 hangzása van helyenként főleg Jenni-nél éreztem ezt..röhögő smiley
eszméletlen jó csajok ezek azért, no meg a hangjuk is..röhögő smiley röhögő smiley

Nagyon, NAGYON szívesen eltöltenék egy évet egy ilyen produceri csapatban, mert nagyon komolynak tűnik, ami ott folyik. A klippek színessége és monumentalitása mindig lenyűgözött..röhögő smiley

Faja kis blog.


Jaja, tényleg komoly, ahogy összerakják az egészet.

Kis kieg a bloghoz: Már 3 millió felett van youtubeon az egyik klip és hamarosan a másik is, szóval nem kell az az egy hónap a 10 millióhoz, valamint az iTunes Worldwide listájának első helyén vannak... röhögő smiley http://prntscr.com/c3g5gv

válasz erre

marco

8 éve, 4 hónapja és 10 napja

5-6 év, az milyen durva már! meglepett smiley Kemény átfutási idő van.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 4 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Patrik94 profilja