Kedvenc C64 játékaim - Golden Axe

2017. február 11.
29.0921
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
C64 fun profilja, adatai
C64 fun
A Golden Axe Commodore 64 verziója kicsit más volt mint a többi port, de engem ez nem zavart. Ennek a hack'n'slash csodának minden pillanatát és minden részletét imádtam, mind a mai napig többször is végigjátszom időről időre.


Adott három karakter, egy barbár, egy harcos amazon és egy törpe akikkel végig lehet verni az oldalra szkrollozó játékban a rengeteg ellenfelet. A karekterek között lehet váltani, a másik kettő pedig folyamatosan jön és segít nekünk. A C64 verzióban nem lehetett egyszerre többen játszani (egyéb verziókban két játékos is harcolhatott egyszerre), de ez engem sosem zavart, sőt. Így csak magamra voltam utalva.

A történet szerint Death=Adder és csontváz csapata végig égeti a földet, pusztításaik során eljutnak a mi falunkba is, ahol majdnem mindenkit megölnek, a bosszúállás tehát nem is kérdéses. Rengeteg féle ellenféllel, meglovagolható állatokkal találkozunk a nagyon izgalmas és pörgős kaland során, és a játékban rengeteg kombó is helyet kapott, a sima csatákat kiegészítve.

Kedvenc C64 játékaim - Golden Axe - 2. kép

Amikor a Golden Axe megjelent, tombolt a beat'em up láz, de ezek a játékok általában városokban, modern környezetben játszódtak (belegondolva most, nagyon hiányzik ez a korszak és stílus...), a blogom témáját adó játék azonban fantasy környezetbe ültette át a stílust. A harcok közben ennek megfelelően nem pénzek hullottak ki az éppen kalapált ellenfélből, hanem különböző manák, italok, húsdarabok. :)

A Golden Axe az évek folyamán számtalan átiratot és felújított verziót, sőt gyengén szereplő folytatásokat is kapott, de egyik sem vetekedhet azzal az élménnyel, amit a 80-as évek végén az alapjáték hozott. Újító volt a maga idejében, ezért még most és ugyanakkora élvezettel játszom újra és újra. Igazi megunhatatlan klasszikus, ha nem ismerted, feltétlenül próbáld ki!

Itt egy C64 play:

5 hozzászólás

C64 fun

7 éve, 8 hónapja és 25 napja

Köszönöm a hét blogja címet! mosolygó smiley

válasz erre

marco

7 éve, 8 hónapja és 26 napja

Igazi nagy kedvencem volt, viszont én ezt PC-n és Amigán toltam. Na meg persze játékterem. mosolygó smiley

Nem is emlékszem hogy C64-en kipróbáltam-e...

válasz erre

muki

7 éve, 8 hónapja és 26 napja

Ez a stílus nagyon hiányzik manapság. Mobilon talán majd visszajön.

válasz erre

VaPe

7 éve, 8 hónapja és 26 napja

De jó volt kicsit nézegetni azt a videót! mosolygó smiley Zenéje elég ütős volt már akkor is!

válasz erre

Tommy

7 éve, 8 hónapja és 27 napja

Te jó ég, mi pénzt öltem bele a kilencvenes években! röhögő smiley Először csak huszasokkal ment aztán már ötvenessel. Szerintem ezreim vannak benne. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljarDAVE profiljamarco profilja